FEHA19–BJAHC 0-4

   

Kangyal Balázs együttese kapott gól nélkül nyert Székesfehérváron, sikerével hatalmas lépést tett az alapszakasz-győzelem felé.

Jól állt bele a meccsbe a fiatal hazai csapat, a friss kupagyőztes az elején nem tudott komoly fölényt kialakítani. A 8. percben elcserélték magukat a fehérváriak. Az emberelőnyt gyorsan kihasználta a BJAHC: Szabó Bence az ismerős jégen remek keresztpasszt adott, Elo pedig a jobb oldali bedobókörből a hálóba zúdította a pakkot (0-1). Folyamatos volt a játék, a kevés megszakítás miatt gyorsan peregtek a percek. Jobbára vendégütőkön járt a korong, a helyzetek, lövések viszont hiányoztak. Csendesedett a meccs, mígnem a 16. percben Moksancev tisztán leadott lövését Kornakker hárította. Dobmayeré volt a következő bomba, itt már bravúr kellett a vendégkapustól. Úgy tűnt, 0-1-gyel mennek pihenni csapatok, amikor a hajrában Vorobjov keresztpasszába a menteni igyekvő védő beleért, a korong pedig védhetetlenül a kapuba vágódott (0-2).

A második felvonás elején a székesfehérváriak próbáltak gyorsabban eljutni a támadó harmadba. Balasits egy-egyben kapura tört, lövése után oldalról rezdült a háló. Futószalagon jöttek a hazai támadások, Ambrus és Moksancev összjátéka után utóbbi kísérletét bravúrral védte Kornakker. Elfogyott a lendület, átvette az irányítást BJAHC: Viikila egyéni akció után emberelőnyt harcolt ki. Ahogy visszajött a kiállított, újabb hazai szabálytalanság következett. Nagy esélyt kaptak Schlekmannék, hogy eldöntsék a mérkőzést, de csak a második fór végére pörögtek fel igazán, betalálniuk pedig ekkor sem sikerült. A 32. percben fordult a kocka, emberelőnybe került a házigazda is. Ahogy a szezonban már többször előfordult ez inkább hátrányt jelentett a fehérváriaknak: korongszerzés után Szita kilépett és gólig vitte a szólót (0-3). Moksancev próbált kozmetikázni, de elnyomták. Az utolsó percekre leült a mérkőzés, a FEHA nem tudott változtatni, a fővárosiak pedig nem erőltették a támadásokat.

A záró harmadban sem változott a meccs képe. A hazaiak becsületből jöttek előre, de mind kevesebb meggyőződéssel, míg háromgólos előnyük tudatában a vendégek csak annyit adtak ki magukból, ami feltétlenül szükséges. A játék késleltetése miatt emberelőnybe került a BJAHC, és az emberhátrány után fórból is betaláltak: a 47. percben Elo lövését még védte Tóth Balázs, a kipattanóra a bekkeket megelőzve Viikila ért oda elsőként (0-4). A korábbinál is jobban leült a játék, a meccs végét várták a csapatok. Feljegyezni csak egy fehérvári kapu előtti kavarodást lehetett, a gyömöszölésnek a játékvezetők vetettek véget, akik kapustámadás miatt kihozták a bulit a harmadból. A végére egy kimaradt hazai emberelőny és Ambrus Csongor sajnálatos sérülése maradt, aki összekorcsolyázott Vargával, majd hosszú ideig feküdt a jégen. Szerencsére végül saját lábán ment az öltözőbe. A Budapest Jégkorong Akadémia megkapta, amiért jött, energiatakarékos játékkal is begyűjtötte a pontokat a Raktár utcában, ráadásul kapusuk, Kornakker Dániel 26 védéssel shutoutot ért el.

fhabja_tothrichard_grin

fotó: Soós Attila/FEHA19

Sokkal több mindent ki tudtunk tekerni a lábakból

   

A FEHA19–BJAHC edzői nyilatkozatai.

Anatoli Bogdanov (vezetőedző, FEHA19): ”Azt hiszem, nem volt kérdés, melyik a jobb csapat. Nehéz kimondani, hogy nem volt sok helyzetünk, de be kell látni, egy erős ellenféllel találkoztunk, kicsit egyoldalú találkozó volt. Nehéz volt számunkra, de ha nem lősz gólt, és nem használod ki a lehetőségeidet, nem nyersz jégkorong-mérkőzést.”

Kangyal Balázs (vezetőedző, BJAHC): “Szerintem nem nyújtottunk rossz teljesítményt, az előző meccsünk az még a kupadöntőnek a nyomati viselte, most már sokkal több mindent ki tudtunk tekerni a lábakból. A Ferencváros ellen jó volt az emberelőnyünk, ezt át tudtuk menteni péntekre is. Energiával is jól álltunk, végig négy sorral tudtunk játszani. Az ellenfélnél nem éreztem azt a fajta sebességet és erőt, ami itthon jellemzi őket, az előző mérkőzéseken otthon és idegenben is nagyon jól játszottak, talán az erdélyi túra megtekerte őket kicsit fizikálisan. Megérdemelt győzelmet arattuk, örülök, hogy kapott gól nélkül zártunk.”

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 187 néző. Játékvezetők: Mach, Mach, Árkovics, Kedves.
Tóth K. B.: 89,7% (Márkus)
K
Kornakker: 100% (Farkas R.)
Racsinszkij, Dobmayer, Cizas, Ambrus Cs., Moksancev
1
Szabó B., Pozsgai, Ravasz, Galoha, Culigin
Mingazov, Reiter, Németh Z., Keceli-Mészáros, Balasits
2
Gőz, Garát, Elo, Viikilä, Schlekmann
Dolinar, Kóger, Dézsi, Fekete , Mayer
3
Vorobjov, Tóth G., Szita, Ritter, Tóth R.
Győrffy, Salamon, Dobos, Grin, Zezelj
4
Dóczi, Varga, Molnár, Weidemann, Ádám
Bogdanov Anatoli, Arany Máté Dániel
E
Kangyal Balázs, Marton Tibor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 07:20 BJA PP Elo Szabó B. Viikilä
0-2 18:28 BJA Vorobjov
0-3 32:41 BJA SH Szita Tóth G.
0-4 46:25 BJA PP Viikilä Elo Szabó B.
26 Kapura lövések száma 39
8 Kiállításpercek 4

Így nullázta le Kornakker a FEHA19-et

 

Az akadémistacsapatok meccsének összefoglalója, a Székesfehérvárhoz ezer szállal kötődő BJA-kapus shutoutjával.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 20., hétfő
EL 17:30 GYEFTC 2-3VÉGE
március 21., kedd
EL 17:30 GYEFTC 1-2 HVÉGE
NL 20:00 LUGGSE 
  • SPORT 2
március 22., szerda
AL 21:15 WRMIKO 2-3VÉGE
március 24., péntek
EL 19:30 FTCGYE 3-5VÉGE
  • M4 SPORT
március 25., szombat
EL 19:15 FTCGYE 3-2VÉGE
  • M4 SPORT+
AL 21:00 IKOWRM 5-3VÉGE
március 27., hétfő
EL 17:15 GYEFTC 5-1VÉGE
  • M4 SPORT
március 28., kedd
SHL 19:00 VAXLHF 
  • SPORT 2
március 29., szerda
EL 18:30 FTCGYE 3-4VÉGE
SHL 19:00 FBKFRÖ 
  • SPORT 2
március 31., péntek
EL 17:15 GYEFTC 
  • M4 SPORT
április 5., szerda
VÁL 17:00 HUNUKR 
április 6., csütörtök
VÁL 18:00 HUNUKR 
Partnerünk
Archívum