Gyergyószentmiklóson zárja túráját a FEHA19

   

A listavezető GYHK-nak kötelező begyűjtenie mindhárom pontot, ha meg szeretné nyerni az Erste Liga alapszakaszát.

A FEHA19 második erdélyi túráján is pont nélkül áll – ami nem nagy meglepetés, hiszen idegenben az egész bajnokság alatt mindössze 3 pontot gyűjtött –, de most már több gólt lőttek, mint legutóbb. A január eleji első kirándulásuk során Mingazovék mindössze 4 gólt szereztek, miközben 21-et kaptak. Ezzel szemben a Brassó és a Csíkszereda ellen ütött összesen 6 találat jobban fest, igaz, a képet beárnyékolja a túloldalon beszedett 12 gól. Brassóban Tóth Balázs 89,4%-kal dolgozott a farmcsapat kapujában, míg Szeredában Márkusnak csak 70,8% jött össze. A nyáron az Újpesttől érkező portást a védelem sem segítette ki, háromszor kapituláltak emberelőnyben, érthető módon Anatoli Bogdanov mester nem volt elégedett a lefújást követően. A GYHK legutóbb egy hete éppen hétfő esti ellenfelével játszott a bajnokságban, akkor fordított pályaválasztás mellett a brusztolós gólokat hozó mérkőzésen 6-5-re tudott győzni a Raktár utcában. Vincze Péteréknek hozniuk kell hátralévő két mérkőzésüket az alapszakasz-elsőségért, miközben reménykedniük is kell abban, hogy a friss MK-győztes BJAHC botlik az Erste Ligában. Sébastien Sylvestre remek formában jégkorongozik az elmúlt hetekben: legutóbbi négy meccsén mindannyiszor legalább 2 pontot termelt, 49 egységével feljött Orban és Bodó mögé a liga kanadai táblázatának harmadik helyére. A felek idei három mérkőzése kivétel nélkül gyergyói sikert hozott, de két nagyarányú győzelmet követően egy hete már csak egy gól volt a különbség.

feha19 gyhk

Fotó: Soós Attila /FEHA19

Gyergyói HK–FEHA19 2-0

   

Rinne vezérletével értékes három pontot tartott otthon a GYHK az alapszakasz véghajrájában.

A kapukban Rinne és Tóth kezdtek. Hazai dominanciával indult az összecsapás, ami hamar eredményre is vezetett: a nyolcadik percben Sylvestre még ziccert hibázott, azonban nem kellett sokat bánkódnia a hazai nézőseregnek, hiszen néhány passzkombinációt követően Imre tálalt Orbanhoz, aki kiválóan vette észre a középső üres területbe bemozgó kedvenc játszótársát, Bodó középtávoli lövése pedig utat talált a kapuba (1-0).  Kettő minutummal később emberelőnybe került a FEHA19, viszont Moksancevék nem találták a rést a gyergyói pajzson. Az első etap hátralevő részében a mezőnyjátéké lett a főszerep, minden egyes korongért ádáz küzdelem folyt a jégen, aminek igazán csak a hálóőrök örülhettek, ugyanis egyik kapura sem nehezedett igazán komoly nyomás.

Lendületesen indították a második játékrészt a fehérvári fiatalok, Keceli-Mészáros robogott be rögtön Rinne ketrece elé, s húzta fonákkal kapura a pakkot, a finn portás azonban résen volt. A 23. percben Némethet sodorta el Bíró, a vendégfór továbbra is kihasználatlan maradt. Állandósult a fehérvári fölény, Mingazovék kreatív támadásokat vezettek sok mozgással megspékelve a harmad ezen szakaszán. A mérkőzés felénél a fehérvári fiatalok remek ritmusát egy kapu előtti csetepaté törte meg: Bíró vitte földre Némethet, a kavarodást követően négy játékost is büntetéssel sújtottak a játékvezetők. A 31. minutumban Feketét látták szabálytalannak a bírók, a GYHK speciális egysége pedig hamar büntetett: Császár lövését Tóth még kiválóan hárította, a kipattanó viszont Tranca elé került, aki magabiztosan a hálóba zúdította a korongot (2-0).

Nem szegte a FEHA19 kedvét a második bekapott gól, ráadásul a záró harmad közepén óriási sanszot kapott a vendégalakulat a szépítésre: Ambrusék szűk egy percen keresztül öt a három ellen támadhattak, Rinne vezérletével azonban átvészelte a kritikus időszakot a GYHK. A mérkőzés végén Marttinen távoli lövése talált utat a kapuba, a játékvezetők viszont magas bot miatt érvénytelenítették a találatot, így 2-0-s gyergyói győzelemmel zárták a mérkőzést a csapatok. A listavezető székelyek előnye ezzel öt pont az élen a BJA előtt, a fővárosi csapat azonban még mindig jobban áll a vesztett pontok tekintetében.

gye feha bodo

fotó: Szász Adorján/GYHK

Erste Liga, Gyergyószentmiklós, 1050 néző. Játékvezetők: Mihai, Mihai, André, Gheorghies.
Rinne: 100% (Demeter)
K
Tóth: 94,1% (Zupancic)
Haaranen, Marttinen, Tranca, Orban, Bodó
1
Dolinar, Racsinszkij, Németh Z., Cizas, Moksancev
Saari, Todor, Vincze P., Sylvestre, Sárpátki
2
Mingazov, Reiter, Ambrus Cs., Keceli-Mészáros, Zohovs
Kozma, Imre, Sándor-Székely, Bíró, DiDiomete
3
Nagy, Kóger, Dézsi, Dobos, Fekete
Szigeti, Császár
4
Bajkó, Alapi, Győrffy, Farkas L., Mayer
Szilassy Zoltán, Góga Attila
E
Bogdanov Anatoli, Arany Máté Dániel
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 07:42 GYE Bodó Orban Imre
2-0 31:53 GYE PP Tranca Császár
34 Kapura lövések száma 33
14 Kiállításpercek 12

Íme Rinne shutoutja a FEHA ellen

 

A Gyergyó–FEHA19 összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA ÉLŐ
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum