BJAHC–Hydro Fehérvár AV19 3-2

   

A fordulatos Magyar Kupa-döntőt szétlövéssel nyerte meg a BJA, a Volán egymás után negyedik fináléját bukta el.

A BJA az egy nappal korábbival azonos összeállításában lépett jégre, a Fehérvárnál az UTE ellen leütközött Findlay nem volt, a második támadóhármasba Magosi lépett fel, a harmadik-negyedik sorban Mihály cserélt helyet Terbóccsal, 12. csatárnak Ambrus Gergő öltözhetett be. A kapuk előtt nem történt változás, a fővárosiaknál Farkas, a székesfehérváriaknál Roy kezdett.

Telt ház előtt némi tapogatózás után a 4. percben megszerezte a vezetést a BJAHC: a palánk mellett Galoha kaparta ki a pakkot két fehérvári közül, a megszerzett játékszert Schlekmann remek csuklómozdulattal varrta fel a rövid felsőbe (0-1). A Volán igyekezett hamar szűrni és a támadóharmadban tartani a pakkot, ám mindezt jellemzően a bajnokságban tapasztalt gólképtelenséggel tette, míg a budapestiek lendületes ellentámadásokkal operáltak. A játékrész hajrájára fordulva Stipsiczet tették ki a padra, a harmad vége inkább a BJA-é volt, három és féllel az első szünet előtt azonban Vértes nagy helyzeténél kellett védenie Farkasnak. A kiállítás nélküli nyitó felvonást a mindenáron kötekedni akaró O’Brien és Vorobjov csörtéje, majd a hatalmas termetű kanadai bekk csilingelő kapuvasa zárta le.

A középső harmadban iszonyatosan bekezdett a Fehérvár, ötpercnyi egykapuzás után nem lehetett bírni a nyomást, Sarauer egyenlített egy kipattanóból a 26. minutumban (1-1). Két percre rá kimaradt egy nagy BJA-helyzet, 31:11-nél Farkas fogott egy látványosat, majd egy kapu előtti tömörülést úsztak meg a fővárosiak. Kuralt ziccerénél Szabó Bence szabálytalankodott, majd Elót is kiküldték, a 15 másodpercnyi kettős fórt még Farkas vezetésével kivédekezte a BJAHC, ám a második szimpla fórt Hári tőle némileg szokatlan pozícióból, utolsó emberként vágta be hátulról (2-1). Néggyel a második szünet előtt Magosi lábát vitték el, Mihály vett rajta revansot, Vorobjov kiállítása, majd Sarauer kiküldése után 4 a 4-ben és az 50 másodpercnyi BJA-fórban sem született újabb találat az ide-oda helyzetek ellenére. Minimális előnnyel vonulhatott az egyre paprikásabbá váló kupadöntő utolsó 20 percére a Volán.

Nem sokáig élt a fór, a 45. percben a BJAHC egyik legjobbja, Galoha ugrott ki Schlekmann passzával, magabiztosan értékesítette a ziccert a lepkés oldalra (2-2). A gól jót tett a budapestieknek, innentől közel sem volt olyan egyoldalú a meccs, mint a második periódusban. Az 52. percben Kuralt szólója végén Farkas védett a mamuttal, majd Bartalis lövésénél újra ő volt a végállomás. Öt és fél volt hátra, amikor Roy is bemutatott egy védést, majd egy fehérvári kapu előtti kicsi a rakás után szólalt meg nagy nehezen a sípszó. Izgalmas, kiegyenlített végjáték után jöhetett a hosszabbítás, az oda-vissza rohanás nem hozott döntést.

A rávezetések során Sarauer és Galoha is betalált, a győztes büntetőt azonban Elo értékesítette, a fővárosi együttes így 2017 után ünnepelhet ismét Magyar Kupa-győzelmet, míg a Fehérvár egymást követő negyedik fináléját is elveszítette.

VE-12

fotó: Várhegyi Erna/BJAHC

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum