Corona Brasov–FEHA19 5-3

   

A brassóiak otthon tartották a három pontot, így továbbra is harcban vannak a harmadik helyért.

A győzelmi kényszerben lévő Corona Brasov fogadta az erdélyi túráját megkezdő FEHA19-et az Erste Liga pénteki játéknapjának egyetlen mérkőzésén. A hazaiak nem bíztak semmit a véletlenre: bombaerős sorokkal vágtak neki a találkozónak, feladva ezzel a leckét a 9 meccs óta vereségspirálban lévő fehérváriaknak. A kapukban Rylan Toth és Tóth Balázs kezdtek. Agilisan álltak bele az összecsapásba a fehérvári fiatalok, elgémberedett lábaknak nyoma sem volt a hosszú utazást követően: Sweeney kiállítását követően a fórt kis híján gólra váltották Feketéék, majd a brassói kiegészülést követően Ambrus szerezte meg a vezetést csapatának a 3. percben (0-1). Dolinar kisbüntetését követően Valcharék körbelőtték a vendégek kapuját, az eredmény változatlan maradt. Az első etap közepén a FEHA19 támadhatott 5 a 3 ellen, gyönyörűen játszották meg a figurákat Moksancevék, de az utolsó passzok vagy lövések mindig pontatlanok voltak. A 14. percben Sills csente el Dobostól a korongot a semleges zónában, s miután az ellopott pakkot a kapuig vezette, észrevette, hogy Szabó érkezik sebesen a hosszún, aki elütött a játékszer felett, de a tisztázni érkező fehérvári bekk korcsolyáról így is gólvonalon túlra vánszorgott a korong (1-1). A játékrész végére teljesen átvették az irányítást a barcaságiak, kizárólag Tóth Balázs bravúrjain múlt, hogy döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A 2. felvonás eleje is a fehérvári kapus parádéival kezdődött, ezt követően kiváló oda-vissza hoki vette kezdetét. A paprikássá hangulatúvá váló találkozón Keceli-Mészáros előkészítését Kóger Balázs hagyta ki, majd Dézsi kiállítását követően Sills száguldott be a támadó harmadba, s egy gyönyörű csuklómozdulattal hagyta hátra a korongot Kóger Dánielnek, aki egy óriási bombával lőtte ki a ficakot (2-1). Nem adták fel a vendégek, Ambrus készített le Nagynak, a tiszta lövést Rylan Toth védte. A túloldalon Domingue húzott túl egy ziccert, később Valchar is kihagyott egy ajtó ablak helyzetet. A 32.percben egy lecsorgó korongot követően Tóth Balázs mutatta be a mérkőzés védését, parádésan ért át a hosszúra a vendégek portása. Öt minutummal később Ambrus elszórt korongját Kóger Dániel szerezte meg, s a válogatott támadó középről leadott lövése utat talált a hálóba (3-1). A szurkolók eddig a pontig gyönyörködhettek jégkorong nevű sportágban, ugyanis a soron következő történések inkább az adminisztrációról szóltak, semmint a hokiról: egy ártatlannak tűnő szituációban Sills keveredett lökdösődésbe Kóger Balázzsal, a bírók először végleges kiállítással lezavarták a jégről a légióst, majd a módosított ítéletben már Kóger Balázs is kanadai kollégája sorsára jutott, ezért 5 az 5 ellen folytatódhatott tovább a játék. Aki azt gondolta, visszatért a mérkőzés a normális kerékvágásba, annak csalódnia kellett: a 39. percben először Williams kapott kétperces büntetést, majd Szabó kapott 2+2-t, a sort pedig Clarke szintén kétperces kiállítása zárta. A felfordulást kihasználták a fehérváriak: 5 a 3 ellen támadhattak a vendégek, a figura Racsinszkijre jött ki, aki távolról a hálóba célzott (3-2).

Az utolsó harmad kezdetén Nagy Ákos kiállítását követően Valcharék szorongattak, ám Tóth Balázs elképesztő védésekkel tartotta meccsben csapatát, aminek később meg is lett az eredménye: az 50. percben Mayer távoli lövésére Rylan Toth már későn tudott reagálni, ezért a korong a brassói kapuban landolt (3-3). Továbbra is eseménydús maradt a találkozó, ugyanis Németh Zalán kiállítását követően Domingue kapu elé élesen passzába VanWormer szúrt bele gyönyörűen fonákkal, Tóth Balázsnak esélye sem volt hárítani (4-3). Lendületben maradtak a hazaiak, s gyorsan eldöntötték a lényegi kérdéseket: Williams szerezte meg a korongot a semleges harmadban, majd mindenkit lekorcsolyázott úgy, hogy közben kiválóan fedezte testtel a korongot, majd egy gyors ütemváltást követően hirtelen a kapu elé húzott, s gyönyörű egyéni akcióját góllal fejezte be (5-3).

A Corona Brasov 5-3-ra nyert, továbbra is harcban van az alapszakasz harmadik helyéért. A FEHA19 vasárnap a Sportklub otthonában folytatja túráját.

brafha_williams_markus

fotó: Corona Brasov (archív)

Ha a meccs felét a büntetőpadon töltöd, az úgy kemény

   

Edzői értékelések az újabb brassói kiállításcunami után.

Dave MacQueen: „Sok érzelem volt a mérkőzésben. Óvatosnak kell lennem, mit mondok, de ha figyelembe vesszük, hány kiállítást kellett kivédekeznünk, öt a hármat is két teljes percen át, akkor dicséret illeti a srácokat. Ott voltak, blokkoltak – különösen Owen Williams -, a kettős hátrány alatt háromszor vagy négyszer is. A kapusunk nagyokat fogott ebben az időszakban, mi pedig jól időzített gólokat lőttünk, amikor szükségünk volt rá. Elismerés a fiúknak azért is, hogy megszerezték a harmadik gólt, hogy ragaszkodtak hozzá és megtalálták az utat a meccs megnyeréséhez. Öt az ötben mi voltunk a jobb csapat, de amikor a mérkőzés felét a büntetőpadon töltöd, az azért kemény. Szóval a srácok jól harcoltak a legvégéig, fontos három pont ez nekünk.”

Anatoli Bogdanov: „Jó csata volt, gratulálok a Brassónak, jóbban sikerült kihasználniuk a lehetőségeiket. Főleg az emberelőnyökről beszélek, nyilvánvaló, hogy van min dolgoznunk. De ha az összképet nézem, s hogy milyen nehéz itt játszani minden szempontból, akkor nagyon büszke vagyok a srácokra, hogy mindannyian mennyire elkötelezettek voltak a játéktervünk iránt. A fiatal srácok ismét feljebb léptek egyet, sok pozitív dolgot láttam. Visszajöttünk a meccsbe vesztes helyzetből, néhány szerencsésebben pattanó korong talán megfordíthatta volna a dolgokat, de úgy érzem, ma a legjobbunkat nyújtottuk.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 2023. jan. 27., péntek.
Toth: 91,7% (Polc)
K
Tóth: 89,4% (Zupancic)
Sweeney, Clarke, Kóger D., Schaber, VanWormer
1
Mingazov, Kóger B. L., Cizas, Ambrus Cs., Moksancev
Garcia, Williams, Valchar, Gliga, Domingue
2
Dolinar, Racsinszkij, Fekete, Keceli-Mészáros, Zohovs
Boriszenko, Bors, Szabó K., Sills, Gajdó B.
3
Reiter, Nagy, Farkas L., Németh Z., Mayer
Gajdó T., Vasile N. R., #6548, Buda
4
Bajkó, Győrffy, Dézsi, Dobos, Alapi
MacQueen Dave, Strenk Hunor
E
Bogdanov Anatoli, Arany Máté Dániel
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 03:00 FHA Ambrus Cs. Moksancev
1-1 15:18 BRA Sills
2-1 26:43 BRA PP Kóger D. Sills Williams
3-1 36:27 BRA Kóger D.
3-2 38:36 FHA PP2 Racsinszkij Farkas L. Ambrus Cs.
3-3 49:55 FHA Mingazov Keceli-Mészáros Mayer
4-3 53:12 BRA PP VanWormer Domingue Boriszenko
5-3 55:05 BRA Williams
47 Kapura lövések száma 36
47 Kiállításpercek 37

Williams szép szólóval zárta le a mérkőzést

 

A pénteki Corona Brasov–FEHA19 mérkőzés gólösszefoglalója 4 percben.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 12., kedd
EL 17:30 SCCBJA 3-4 HVÉGE
EL 18:00 UTEGYE 0-4VÉGE
EL 18:30 DEBFTC 1-4VÉGE
EL 18:30 MISBRA 2-7VÉGE
március 13., szerda
EL 17:30 SCCBJA 4-3VÉGE
EL 17:30 UTEGYE 2-6VÉGE
    • M4 SPORT
EL 18:30 DEBFTC 3-2VÉGE
EL 18:30 MISBRA 1-4VÉGE
ICEHL 19:45 PUSAVS 4-2VÉGE
március 16., szombat
AL 15:15 ASPFTC 5-3VÉGE
EL 17:30 BRAMIS 5-4VÉGE
EL 17:30 FTCDEB 2-0VÉGE
ICEHL 17:30 AVSPUS 1-4VÉGE
EL 17:40 BJASCC 4-3 HVÉGE
AL 18:30 ETOWRM 9-2VÉGE
AL 19:00 SZGIKO 6-5VÉGE
AL 21:00 VASLHL 2-6VÉGE
március 18., hétfő
EL 17:30 MISBRA 1-2VÉGE
    • M4 SPORT
EL 17:30 SCCBJA 3-2 HVÉGE
március 20., szerda
AL 19:00 ASPFTC 
EL 19:00 BJASCC 
    • M4 SPORT
Partnerünk
Archívum