Megpróbáljuk harmadszor is!

   

A DEAC oszlopa, Hetényi Zoltán amondó, ez az MK-hétvége az ő szempontjukból már eleve nem sülhet el rosszul. A válogatott kapus a védekezést azért rendbe rakná – hosszú távon is -, a debreceni csapat mindenesetre nekifut az újabb címvédésnek: ha az elődöntőből sikerülne továbbjutnia, ugyanúgy bármi lehetne, mint az elmúlt két évben…

A hétvégi Magyar Kupa final fourt méltóképp felvezetendő mind a négy résztvevő csapat egy-egy alappillérét kérdeztük meg, mire számít a Tüskecsarnokban. Benk András és Szita Donát után a címvédő DEAC közönségkedvenc kapusát, Hetényi Zoltánt kérdeztük.

Kétszeres címvédőként vághat neki a DEAC a hétvégi MK-döntőnek, azóta ráadásul van már egy Szuperkupátok is, szóval jó kis kupacsapat lett ez a Debrecen. Jöhet a triplázás?

Ennyire előre azért nem mennék, mindig az első meccs a legfontosabb, aztán meglátjuk, mi lesz – csak utána lehet elkezdeni gondolkodni, ha már azon túljutottunk. Az elődöntőbeli ellenfelünk, a BJA egy nagyon jó csapat, elöl-hátul és a kapuban is kiválóak, de ismét megpróbáljuk legyőzni őket, sikerült ez már a szezonban többször is.

Ők név szerint is kiemeltek téged, mint akitől tartanak a kapuban…

Nagyon kedvesek, hogy ilyen szépeket mondanak, meghívom majd őket valamire! A viccet félretéve, ez nyilván jólesik, de az ember ennyi mérkőzéssel a háta mögött már pontosan tudja, hogy bizonyos szempontból minden meccs ugyanolyan, nem kell és nem is szabad túlizgulni. Mindig csak az adott mérkőzésre szabad koncentrálni, ha ilyen gondolkodással megy fel a jégre mindenki, akkor tudunk jó eredményeket elérni, ahogy azt az elmúlt években is láthattuk. Nem kell itt semmit túlmisztifikálni, egy meccseken bármi lehet: az előző két évben szerencsénk is volt, most megpróbáljuk harmadik alkalommal is!

debgye-deac-gyhk-hetenyi-koskiranta-20210116_DEAC-Gyergyó-15

A bajnokságban meglehetősen hullámzó formát mutat a csapat, azt viszont az elmúlt években többször is megmutattátok, hogy egy-egy meccseken tényleg bárkit le tudtok győzni. Mi lehet a mostani recept?

Az tény és való, hogy jó lenne ezen a hullámzáson változtatni, ehhez pedig elsősorban a védekezésünket kellene rendbe rakni. Jó támadósorokkal lehet ugyanis meccseket nyerni, de bajnokságot jó védekezés nélkül nem. Itt a DEAC-nál is az ötödik szezon ez már, és régóta nagy álmunk, hogy a döntőbe eljussunk, de ehhez még mindig rengeteget kellene fejlődnünk – elsősorban abban, hogy hátul jól játsszunk, és ne csináljunk alapvető hibákat. Ezt kellene megoldanunk, hogy például ne kergessük folyton a korongot, és egyéb ilyen részletek, amiket elkezdhetnék magyarázni szakmailag, de inkább nem teszem. A lényeg, hogy ha ezen a téren képesek lennénk javulni, akkor szorosabb meccseket játszhatnánk. Nem kell három-négy gólokkal nyernünk, az egy-kétgólos győzelmekért is ugyanúgy három pont jár. Sok gólt tudunk ütni mi is, azzal alapvetően nincs gond, csak sajnos közben nagyon sokat is kapunk: az utóbbi tíz meccsünket alapul véve például ott vagyunk a három legtöbb gólt kapott csapat között. Ezen kell változtatni, vagy más felfogásban kikorcsolyázni, hogy legalább a mi oldalunkon legyenek rendben a dolgok, mert onnan már támadásokat építeni is sokkal könnyebb.

Egy esetleges jó MK-szereplés lendületet adhatna a folytatásra, a szezon legfontosabb részére?

Olyannyira, hogy rosszul talán nem is sülhet el most ez a hétvége. Eleve mindig nagy dolog, és megtisztelő egy MK-döntőben részt venni, de ha még sikerül is egy jó eredménnyel, egy döntővel vagy egy újabb győzelemmel abszolválni, akkor önbizalom terén is komoly pluszlöketet adhat. Fizikálisan nem hinném, hogy sokkal többet venne ki a csapatból egy ilyen hétvége, elvégre a szezonban is játszottunk két napokat egymás után, bírni kell, az pedig szerintem mindegyik együttes számára külön öröm és motiváció lehet, hogy egy plusz trófeáért küzdhet meg.

deac_MK

A Magyar Kupa Final Four programja:

Január 28., szombat, 16:00: DEAC–BJAHC
Január 28., szombat, 19:45: Hydro Fehérvár AV19–UTE

Január 29., vasárnap, 16:00: bronzmérkőzés
Január 29., vasárnap, 19:45: döntő

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum