27 év után nyert a Chicago Philadelphiában

   

A Blackhawks legutóbb 1996. november 9-én nyert alapszakaszmeccset a testvéri szeretet városában.

Az Anaheim háromgólos mínuszról győzött Columbusban. A Nationwide Arenában a Blue Jackets bő negyedóra után már hárommal ment, de ezután ledobta a vasmacskát, és a Ducks ezt kihasználva 5-3-ra győzött. A kaliforniaiak a második harmadban dolgoztál le hátrányukat, a harmadikban pedig két újabb találattal el is döntötték a mérkőzést, és öt vereség után győztek ismét. Adam Henrique, Trevor Zegras és Cam Fowler egyaránt góllal és gólpasszal zárt, de az igazi érdem John Gibsoné, aki Anthony Stolarzot váltotta az első szünetet követően. A 18 védést bemutató Gibson a 174. mérkőzését nyerte az Anaheim mezében ezzel feljött a második helyre Guy Hebert elé. A franchise első helyén természetesen Jean-Sébastien Giguere áll 206 sikerrel.

A Boston minden harmadban egy gólt lőtt, Jeremy Swayman 56 percig hibátlanul védett, ennyi pedig bőven elég volt Bruinsnak, hogy 3-1-re nyerjen a Rangers otthonában a soros Original Six-derbin. Az egymás után hatodik idegenbeli mérkőzését megnyerő fekete-sárgáknál Brad Marchand és David Krejcí két-két találatot késztett elő.

A Chicago győzni tudott Philadelphiában, ezzel egy nagyon hosszú sorozat végére tett pontot: közel három évtized után nyert alapszakasz-mérkőzést Phillyben. 1996. november 9. óta ugyanis csak a rájátszásban tudott itt győzni, egyszer, akkor viszont a lehető legjobbkor: a 2010-es finálé hatodik meccsén, ami Stanley Kupa-győzelmet jelentett a szeles város csapatának. Most a Wells Fargo Centerben a Flyers gyorsan vezetést szerzett, de Petr Mrázek ezután lehúzta a rolót és 38 védéssel járult hozzá a sikerhez. A mezőnyjátékosok eközben a második és a harmadik harmadban is két-két gólt lőttek, így végül 4-1-es sikerrel zárták le a borzalmas sorozatot.

A Florida a második harmadban mutatott fantasztikus emberelőnyös játékának köszönhetően győzött Montrealban. A Panthers a második felvonásban bő 12 perc alatt ötöt lőtt, ebből négyet létszámfölényben szerzett: Matthew Tkachuk kettőt vállalt, Sam Reinhart egyet és még kettőt előkészített. 5-0 után a Canadiens még kozmetikázott az eredményen az utolsó húsz percben, de a vége így is tükörsima 6-2 lett.

A Carolina úgy győzött a Minnesota ellen 5-2-re, hogy a vendégek két gólja keretbe foglalta a hazaiak öt találatát, amelyet mindössze 16 perc alatt lőttek. A Hurricanes speciális egységei élen jártak a gólszerzésben, ugyanis Brady Skjei és Martin Necas révén emberelőnyben, Teuvo Teräväinen jóvoltából pedig hátrányban is eredményesek tudtak lenni. A Minnesota csatára, Kirill Kaprizov a 180. mérkőzésén megszerezte a 100. gólját, ami az aktív játékosok között a harmadik leggyorsabb Alekszandr Ovecskin (167) és Patrik Laine (179) mögött.

kaprizov 100

A Toronto meglepően simán intézte el 4-1-re a meccs kezdetéig a Central-csoportot vezető Winnipeget. A Scotiabank Arenában rendezett összacsapáson a Leafs 4-1-re győzött a duplázó Auston Matthews, valamint a 37 védést bemutató Ilja Szamszonov vezérletével. Mitchell Marner egy góllal 20 mérkőzésesre nyújtotta hazai pontszerző sorozatát, s az általa tartott franchise-rekordot.

A Buffalo végig hatalmas fölényben játszott az Islanders ellen, de a fantasztikusan védő Ilja Szorokinnak köszönhetően csak a hosszabbításban tudta térde kényszeríteni a New York-i gárdát. A Sabres 45-26-ra nyerte a lőpárbajt, ehhez képest kétszer kellett egyenlítenie a mérkőzésen Alex Tuch, majd Victor Oloffson révén. Az óriási nyomás végül a ráadás 12. másodpercében ért be, amikor Rasmus Dahlin szenzációs passzából Dylan Cozens beállította a 3-2-s végeredményt. Az Isles a hetedik mérkőzését vesztette el a legutóbbi nyolcból.

Az Edmonton kiélezett meccsen verte 5-3-ra a Tampát, ezzel egymás után az ötödik sikerét jegyezte. Az Oilers a meccs első felében kétszer is kétgólos előnyt épített ki, de a Lightning a meccs derekán, 3-3-nál utolérte vendéglátóját. Az Edmonton Connor McDavid révén a befejező játékrész elején ismét megszerezte a vezetést, ezután a Tampa már hiába küzdött, a hajrában a második gólját szerző Zach Hyman bebiztosította a hazai győzelmet.

Darcy Kuemper 26 védéssel és idénybeli 5. shutoutjával járult hozzá a Washington 4-0-s győzelméhez Arizonában. Az 5 hibátlan mérkőzéssel listavezető kapus mellé ezen az estén Dylan Strome tudott felnőni, aki kettőt vágott, közte a győztes találatot.

A Washingtonhoz hasonlóan 4-0-ra győzött a Dallas is vendégként, mégpedig a Los Angeles-i Crypto.com Arenában. A Stars már az első harmad után hárommal ment, ezután csak az volt a kérdés, a vendéggárda milyen arányban nyer, illetve lehozza-e a meccset Scott Wedgewood kapott gól nélkül. Ez utóbbi sikerült, összesen 34 védéssel járult hozzá a kettő pont megszerzéséhez.

A St. Louis is 5-2-re győzött, mégpedig a Nashville ellen. A Blues a második harmadban 1-1 után rázta le a vendégeket, amikor zsinórban négy gólt szerzett. Bő két perccel a befejezés előtt a Preds második gólja már csak arra volt jó, hogy rontsa a 24 védéssel záró Jordan Binnington statisztikáját. A mezőnyjátékosok közül az egy-egy góllal és gólpasszal záró Brandon Saad, Robert Thomas páros, a másik oldalon pedig az 500. meccsét góllal ünneplő Colton Sissons emelkedett ki.

sissons 500

A Detroit egy vegasi 3-2-es győzelemmel zárta le hármas nyeretlenségi sorozatát. A hazai jégen játszó Golden Knightsnak tízzel több kaput eltaláló lövése volt, de a remek napot kifogó Ville Husso ellopta a show-t a T-Mobile Arenában. A finn hálóőr 33 lövést hatástalanított, a Vegas pedig ebben a szezonban először bukott el három egymást követő összecsapást.

A játéknap utolsó mérkőzésén a Seattle a hosszabbításban győzött az NHL legjobb idegenbeli mérlegével rendelkező New Jersey ellen. A Krakennek megvolt az esélye, hogy a rendes játékidőben lezárja a meccset, hiszen vezetett 2-0-ra és 3-2-re is, de a Devils innen is vissza tudott jönni, és Nico Hischier találatával alig több mint egy perccel a befejezés előtt kiharcolta a ráadást. Ez azonban nem tartott sokáig, mert a 70. másodpercben Andre Burakovsky megszerezte a győztes gólt.

NHL, 2023. január 19.:

Columbus–Anaheim 3-5
G: Olivier, Roslovic, Blankenburg ill. Henrique, Fowler, Benoit, Zegras, Jones

NY RangersBoston 1-3
G: Harpur ill. Zacha, Bergeron, Clifton

Philadelphia–Chicago 1-4
G: Frost ill. Toews, R. Johnson, T. Johnson, Kurashev

MontrealFlorida 2-6
G: Pitlick, Anderson ill. Tkachuk (2), Reinhart, Bennett, Smith, Lomberg

CarolinaMinnesota 5-2
G: Burns, Skjei, Teravainen, Chatfield, Necas ill. Kaprizov, Boldy

TorontoWinnipeg 4-1
G: Matthews (2), Marner, Giordano ill. Connor

Buffalo–NY Islanders 3-2 h.
G: Tuch, Olofsson, Cozens ill. Nelson, Martin

St. LouisNashville 5-2
G: Schenn, Saad, Kyrou, Thomas, Toropcsenko ill. Sissons, Ekholm

EdmontonTampa Bay 5-3
G: Hyman (2), McLeod, Draisaitl, McDavid ill. Hagel, Stamkos, Point

ArizonaWashington 0-4
G: – ill. Strome (2), Milano, Wilson

Las VegasDetroit 2-3
G: Pietrangelo, Karlsson ill. Raymond, Kubalik, Veleno

SeattleNew Jersey 4-3 h.
G: Donato (2), Tanev, Burakovsky ill. Severson, Haula, Hischier

Los AngelesDallas 0-4
G: – ill. Seguin (2), Lindell, Robertson

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO INFO
VB 16:00 HUNJPN INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA INFO
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum