Varga Balázs győztes gólt lőtt a finn felsőházban

   

Horváth Donát megszerezte első pontjait, Orosz Gergely remekelt a vasak között, Nemes Márton kétszer is duplázni tudott. Heti utánpótlás légiós-körkép.

Finnország, U20 SM-sarja

Varga Balázs győztes gólt lőtt a Lukko ellen 4-3-ra megnyert finn junior felsőházi mérkőzésen. A JYP háromszor szerezte meg a vezetést, ellenfele mindannyiszor egyenlített. A hajrában emberelőnybe kerültek Vargáék, a magyar csatár pedig 13 másodperccel a végső dudaszó előtt a hálóba lőtt, így csapata 4-3-as sikernek örülhetett. Varga korábban a harmadik gólnál asszisztot jegyzett. A JYP a hetedik, rájátszást jelentő helyen áll.

Az alsóházban a Deák Mártonnal felálló SaiPa 6-4-re kikapott a SaPKo vendégeként. A SaiPa hatodik a tabellán.

Finnország, U18 SM-sarja

Farkas Olivér az elmúlt héten ismét korosztályánál kapott lehetőséget, a SaiPa/Ketterä első soros hátvédjeként 5-2-es győzelemben volt része a K-Vantaa elleni alsóházas mérkőzésen. A GrIFK Pajor Balázzsal a soraiban kapott ki 8-0-ra a Sport vendégeként, majd nyert 4-2-re a Hermes pályáján. A TuTo hazai pályán szenvedett 6-1-es vereséget az Ässättől, Pásztor Viktor 82,4%-kal dolgozott a vasak között, Zimányi Dániel és Schwartz Gergő nem szereztek pontot. A SaiPa a negyedik, a TuTo a kilencedik, GrIFK a tizenegyedik helyen áll az alsóházban.

Svédország, J20 Nationell

A junior elsőosztály alsóházában a Västeras hazai pályán szenvedett 4-3-as vereséget a Linköpingtől. Hadobás Zétény első sorban bekkelt, Antek Tamás cserekapusként nézte végig a találkozót. A Vaxjö szintén hasonló arányban maradt alul saját pályáján a felsőházban, Horváth Bencééknél a HV71 bizonyult jobbnak 4-3-as arányban. A tizenharmadik csatárnak beírt magyar válogatott játékos egy kisbüntetést kapott.

Svédország, J18 Nationell

A svéd elsőosztályban Nemes Márton duplázott a Byrnäs otthonában 7-3-ra elbukott mérkőzésen. A junior vb-t is megjárt támadó remek formában van, a Leksend csarnokában is kétszer volt eredményes, nagy szerepet játszva a Mora 3-2-es győzelmében. A Mora hatodik helyen áll a 10 csapatos déli csoportban.

Németország, DNL U20

A Kaufbeuren Rokaly-Boldizsár Richárd gólpasszával 5-4-re győzött a Berlin otthonában. Rokaly-Boldizsár csapata harmadik góljánál segédkezett előkészítőként. A bajnokság többi magyar légiósa nem kapott szerepet ezúttal.

Egyesült Államok, NAHL

Bár továbbra is remekül véd Ororsz Gergely a tengerentúlon, csapata csupán egy győzelemmel gazdagodott az elmúlt héten. Az Amaerillo Wranglers ellen 1-0-ra kapott ki az Odessa, Orosz 40 védést mutatott be. Másnap újból megmérkőztek a felek, ekkor már az Odessa tudott győzni 3-1-es arányban, Orosz 42 védéssel 97,7%-on zárt. Az utánpótlás válogatott kapus a Lone Star Brahmas ellen is majd 93%-kal védett, csapata viszont 2-1-es vereséget szenvedett. Keresztes Levente pont nélkül maradt, a New Jersey Titans előbb 3-2-re kikapott a Philadelphia Rebelstől, majd 4-1-re legyőzte ellenfelét.

Egyesült Államok, NCDC

Megszerezte első tengerentúli pontjait Horváth Donát. A South Shore Kings hátvédje két gólpasszal segítette csapatát a New Hampshire Monarchs elleni 6-2-es győztes mérkőzésen. A Kings korábban megmérkőzött a Boston Advantage-dzsel is, ellenük 5-4-re alulmaradtak. A Connecticut Junior Rangers 4-2-re verte a Jersey Hitment, majd 6-2-re kikapott a PAL Junior Islanderstől. Tóth Tamás a vesztes mérkőzésen gólpasszos volt, Banga Nándor nem játszott. A Rockets HC 7-3-ra verte a PAL-t, majd 4-3-ra kikapott a Jersey Hitmentől, Kocsis Botond a győztes mérkőzésen asszisztot jegyzett.

Egyesült Államok, USPHL Premier

Magyar érdekeltségű mérkőzést rendeztek a USPHL Premierben. Az Elite bajnokságból felhívott Varga Zaránddal felálló Potomac Patriots 5-4-re legyőzte a Kaibás Kornélt és Chmelik Leventét foglalkoztató Carolina Jr Hurricanest. Kaibás 1+1-gyel zárt, a 14. percben csereként beszálló Chmelik 96,2%-kal védett. Másnap újból megmérkőztek a felek, Kaibás ekkor gólpasszos volt, Chmelik 89.7%-kal dolgozott, a Varga nélkül kiálló Patriots 4-3-ra győzött. A Hurricanes egy harmadik mérkőzést is játszott a hétvégén, a Charlotte Rush ellen 3-1-e maradtak alul Kaibásék.

Egyesült Államok, USPHL Elite

A Patriots Elite csapata Csémi Dávid 2 gólpasszának is köszönhetően 5-2-re verte a Hurricanest. Másnap a Hurricanes büntetőkkel 3-2-re győzött, Csémit a második harmad derekán kiállították, az ekkor már az Elite csapattal szereplő Varga Zaránd gólpasszos volt, valamint belőtte saját rávezetését a büntetők során.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum