FEHA19–SC Csíkszereda 2-3

   

Anatoli Bogdanov együttese megnehezítette a címvédő Sportklub dolgát, Sofron Istvánék csak hosszabbításban tudták legyűrni a hét mérkőzés után újra pontot szerző székesfehérváriakat.

Lendületes hokival indítottak a csapatok. A 4. percben az akadémisták jól kevergettek a kapu előtt, végül Csollák távoliját Szamankov hárította. Nem csökkent az iram, Keceli-Mészáros éles szögből leadott lövése után kontrázott a Sportklub, Márkus a helyén volt. Agresszívebb letámadásra váltottak Sofronék, hogy megszűrjék a gyors fehérvári akciókat. Dézsi kibújt a szorításból, emberelőnyt harcolt ki, ám ez mintha az övéit zavarta volna jobban. A kiegészülés után fordult a kocka, erdélyi fór következett. Ebből sem lett gól, Márkus Levente vezérletével kitartott a védelem. Moksancev megvillantotta képességeit, szép cselei csaltak ki tapsot a szurkolókból. A 17. percben Zohovs kapott egész pályás indítást, szólóját Szamankov bravúrral védte. A csatár a lendülettől a kapura zuhant, szerencsére nem sérült meg. Nem úgy a kaput tartó tüskék, csak hosszú percek után folytatódhatott a játék. A hajrát a „Csongorok csatája” zárta, a kilépő Ambrust Bajko érte utol az utolsó pillanatban.

A remek első harmad után a középsőben sem adták alább a játékosok. Zohovs másodszor szólózhatott, ezúttal is Szamankov nyerte kettejük párviadalát. A másik kapu mögött Krikunov húzogatott, Márkus Levente védte a visszapassz utáni lövést. A 25.percben Szkacskov szlalomozott a fehérvári védők között, csak szabálytalanul tudták megállítani. Az emberfórban Krikunové volt a legnagyobb helyzet, középről üresen lőhetett, Márkus hárított. A mérkőzés derekán vezetést szereztek a szeredaiak: Salló Árpád a kékről befelé húzott, majd kipúpozta a hálót (0-1). Egy percig sem örülhettek: Moksancev megpasszolta Cizast, aki köténygóllal kiegyenlített (1-1). A gyors gólváltást követően még feljebb kapcsoltak a csapatok, felváltva forogtak veszélyben a kapuk. Stach bolondította a védőket, betalálnia nem sikerült, míg a hazaiak Sofron kisbüntetését hagyták kihasználatlanul. A hajrában Ferencz-Csibi tette kapura a pakkot, Márkus másodjára rátenyerelt, majd Zohovs egyedül lépett ki, de a remekül védő Szamankov eszén harmadszorra sem tudott túljárni. Mégis a fehérváriak mehettek elégedettben a szünetre. A 40. percben Németh Zalán érkezett a legjobbkor egy kipattanóra és első Erste Liga-gólját szerezte (2-1).

Felpaprikázva érkezett a záró harmadra a Csíkszereda. Mindössze 32 másodperc után Sofron egalizált (2-2). A gól lendületbe hozta a székelyeket, a fiatal akadémisták több hajmeresztő korongeladása segítette őket. Márkus Levente a kapuban javította társai hibáit. Feljebb kapcsolt a házigazda, újra egyenlő erők küzdöttek a jégen. Reiter kiállításából nem esett gól, így érkeztünk el az utolsó tíz perchez. Csollákék alaposan körbelőtték a kaput, az eredmény nem változott. Szkacskov egyéni játéka következett, a túlerőben lévő bekkek elnyomták. Az 55. percben Ambrus és Cizas kettő az egyben kiléptek, ezt a ziccert is kihagyták. A hajrában Vesely szólózhatott, ebből sem lett gól. A csapatok a végsőkig küzdöttek a győztes gólért, de 60 perc alatt nem jutottak dűlőre.

A hosszabbításban elején a Sportklub volt a jobb, Szkacskov többször is próbálkozott. A másik oldalon Balasits került helyzetbe, Németh Zalán ismételt, még mindig nem volt döntés. Úgy tűnt, büntetők döntenek, amikor a 65. percben Keceli-Mészáros helyzete után Milan kontrázhatott, szabálytalanul sem tudták megállítani, szép csel után pontot tett a meccs végére (2-3).

A Sportklub szombaton az FTC-Telekom otthonában lép jégre, míg a FEHA19 hétfőn a Gyergyói HK-t fogadja.

fhascc_rokaly

fotó: Soós Attila/FEHA19

Apróságok döntöttek a két csapat között

   

Így látták a szakvezetők a FEHA19–SC Csíkszereda mérkőzést.

Anatoli Bogdanov (vezetőedző, FEHA19): ”Összességében tetszett a mérkőzés, jó találkozó volt. Apróságok döntöttek a két csapat között, nem feltétlenül a taktika vagy a technika döntött, hanem hogy ki tudott jókor jó helyen lenni. Jó munkát végeztünk. Jó néhány gólszerzési lehetőségünk volt, de egész szezonban nehezen találjuk az utat a hálóba. Az ellenfél kapusa kiválóan védett, gratulálok a Csíkszeredának, nem lehetett könnyű számukra ez a mérkőzés, de tapasztalt csapatként megtalálták a módját, hogyan nyerjék meg a találkozót. Egyre közelebb kerülünk, jó úton járunk, rászolgáltunk a pontra.”

Tom Coolen (vezetőedző, SC Csíkszereda): ”Nehéz mérkőzés volt, a Fehérvár kemény ellenfél volt. A győzelem egyik kulcsa a kapusunk nagy védései voltak, szükségünk volt a bravúrokra. Kemény munkával megtaláltuk a sikerhez vezető utat, ami néha hiányzott az elmúlt mérkőzéseken. Gólt tudtunk szerezni, amikor szükségünk volt rá, nagyon fontos a harmadik harmad első cseréjében szerzett gólunk. A továbbiakra ez némi nyugodtságot adott, megvoltak a lehetőségeink, hogy további gólokat szerezzünk. Aztán a hosszabbításban sikerült betalálnunk. Boldog vagyok ezzel a győzelemmel, de jár az elismerés a Fehérvárnak és az ellenfél edzői stábjának is, remek munkát végeztek.”

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 234 néző. Játékvezetők: Haszonits, Haszonits, Árkovics, Muzsik.
Márkus: 91,9% (Remete)
K
Szamankov: 93,9% (Simo)
Mingazov, Reiter, Cizas, Ambrus Cs., Moksancev
1
Kubát, Schaus, Sofron, Stach, Szkacskov
Dolinar, Racsinszkij, Dobos, Rétfalvi, Zohovs
2
Mikkola, Szeleznyov, Krikunov, Milan, Vesely
Csollák, Dobmayer, Németh Z., Keceli-Mészáros, Balasits
3
Salló, Ferencz Csibi, Fodor, Rokaly Sz., Péter B.
Kóger, Dézsi, Farkas L., Mayer
4
Bajkó Cs., Casaneanu, Farkas T.
Bogdanov Anatoli, Arany Máté Dániel
E
Coolen Tom, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 28:39 SCC Salló Ferencz Csibi Fodor
1-1 29:35 FHA Cizas Moksancev Dolinar
2-1 39:11 FHA Németh Z. Balasits Dobmayer
2-2 40:32 SCC Sofron Schaus Stach
2-3 64:41 SCC Milan Sofron
33 Kapura lövések száma 37
8 Kiállításpercek 4

Milan szólója jelentette a különbséget

 

A drámai végjátékban szépen értékesítette a kiemelt korongot a szeredai légiós, ezzel a Sportklubé lett a pluszpont Fehérváron.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum