Tévés akadémiacsata, Brassóban rangadózik a Fradi

 

Az idei alapszakasz utolsó teljes, ötmeccses játéknapjára kerül sor vasárnap délután-este.

A játéknap első, kora délutáni mérkőzésén 14:05-től a FEHA19 látja vendégül a BJA-t az M4 Sport+/Duna World kamerái előtt. Az új igazolások után úgy tűnt, a fehérváriak lendületet kapnak, ám ez eredményekben egyelőre nem mutatkozik meg: továbbra is csupán 3 rendes játékidős győzelmük van, elmúlt hat bajnokijukon nem szereztek pontot, erdélyi túrájukon kétszer 6, egyszer 9 gólt kaptak. Most még az Universiadén ?vitézkedő? csapatunk miatt is vannak pluszhiányzóik, leginkább annak örülhettek, hogy a frissen kölcsönvett Balasits Barnabás egyből góllal debütált a DVTK elleni szoros vereség alkalmával. A fővárosiak eközben Csíkszeredában kijöttek abból a gödörből, amit a szezon során először egymás után elszenvedett három vereségük teremtett, utána Dunaújvárosban egy tükörsima 5-0-s győzelmet arattak, a két együttes játékerejét és jelenlegi arcát elnézve nagy meglepetés lenne, ha a FEHA érdemben meg tudná nehezíteni Kangyal Balázs együttesének dolgát.

Magyar idő szerint 16:30-tól Brassóban vendégszerepel az FTC-Telekom. A Corona jelenleg a liga legjobb formában lévő csapata, hatmeccses bajnoki sikerszériával a háta mögött: a listavezető Gyergyót is ütni tudta túlórában utolsó 2022-es mérkőzésén, azóta pedig kizárólag rendes játékidős győzelmei vannak, minden alkalommal legalább öt lőtt gól mellett. Dave MacQueen szezon közben is sokat formálódó csapata kezd nagyon összeállni: noha nem sokan beszélnek róluk, szép csendben már ott vannak a dobogón, és ha a rájátszásra is ilyen formában érkeznek meg, velük is nagyon komolyan kell kalkulálni a végelszámolásnál. Az elmúlt időszakban a szebbik arcát mutatja a Ferencváros is, a bajnoki derbigyőzelem óta három győzelem mellett csak a Vákárban szenvedtek vereséget szoros meccsen, legutóbb pedig a liga legkompaktabb csapatát, az éllovas Gyergyót is le tudták győzni, idegenben, ami jelentős fegyvertény. A zöld-fehérek védekezése az elmúlt időszakban mintha kezdene stabilizálódni, mostanában az eredményességgel sem volt különösebb probléma, így kimondottan érdekes, izgalmas meccsre van kilátás a játéknap rangadóján.

Egy órával később Csíkszeredában és Gyergyószentmiklóson is bedobják a pakkot: a címvédőnél az UTE, a tabellaelsőnél a DEAC vizitál. Mindkét párosításnál a hazaiak számítanak az esélyesebb félnek: a bajnok Sportklub és a szörnyű bajnoki formában lévő Újpest esetében ezt aligha kell külön magyarázni ? érdekesség, a két csapat úgy egymás tabellaszomszédja a 6-7. helyen, hogy 15 pont a differencia közöttük ?, s bár a Gyergyó legutóbb egy üres kapus góllal ritka rendes játékidős vereséget szenvedett a Fraditól (mindössze 6 nulla pontos meccsük van a szezon során), a kiszámíthatatlan DEAC-ot eddig kétszer verték idén egy vereség  mellett.

A játéknap utolsó mérkőzésén a DVTK fogadja a DAB-ot 18 órától. Az újvárosiak változatos vesszőfutásáról sok szó esett már, ne forgassuk a kést, legyen elég annyi, hogy az UTE elleni kudarcszéria-lezáró óta lejátszott két meccsen ismét nem volt sanszuk egy pillanatra sem, az FTC otthon 6-2-re, a BJAHC idegenben 5-0-ra lépte le őket. A Jegesmedvék a félresikerült erdélyi túra után egy szoros, egygólos fehérvári győzelemmel tértek vissza a helyes ösvényre, ha az alapszakasz hajrájára fordulva tartani akarják a lépést a velük pontazonossággal álló Brassóval, akkor kétséget kizáróan be kell gyűjteniük az ehhez hasonló ?kötelező? három pontokat.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
május 7., kedd
VÁL 19:00 HUNCAN 0-4VÉGE
    • Duna World/M4 Sport+
Partnerünk
Archívum