Gyergyói HK–DEAC 4-3

   

Fordulatos összecsapást nyert meg a rendes játékidőben a listavezető, így egy meccsel többet játszva 6 pont az előnye a BJA előtt.

A hazaiak négysoroztak, a friss igazolás, a 40 éves vb-ezüstérmes Marttinen a második bekkpárban debütált Fejes társaként; a vendégek mindössze öt védővel, de négy támadótrióval rohamoztak. A kapukban Rinne és Hetényi nézett farkasszemet egymással.

Gyergyói emberhátránnyal indult a találkozó, gond nélkül kivédekezték, az első nagyobb helyzet Haaranen egyéni alakítása után Vinczéé volt, Hetényi védett. Negyedóra elteltével a GYHK is előnybe került, ők hamar kihasználták: remek passzok után Hetényi Sylvestre találatánál is bele tudott érni a korongba, de ezt a közeli lövést már nem védhette. A szünetre azonban egyenlő állással vonulhattak a felek, miután egy késleltetett kiállítás során Spirko cikázott át a rendezetlen hazai védelmen és szépen mattolta Rinnét.

A fordulás után, mondhatni szokás szerint ismét a gyergyói első sor veszélyeztetett, de nem volt sok az igazán minőségi helyzet egyik oldalon sem, ami a két együttes védekezését dicsérte elsősorban. A 26. percben Sági hámozta át magát szépen a hazai védelmen, Rinne védett, de kiállítás következett, nem tudott vele élni a Debrecen. Mi több, 15 másodperccel az előny letelte előtt elcserélték magukat, hat emberért ők kerültek létszámhátrányba, Sylvestre közel állt a duplázáshoz, a vas segítette ki Hetényit. A mérkőzés felénél, Zalamaj helyzeténél még nagyot mentett Rinne, rögtön utána viszont egy újabb lefordulás végén már ő is tehetetlen volt: Novotny kapott filléres passzt Izackytól, megnézte magának a lepkés oldalt és ki is lőtte. Nem sokáig örülhetett azonban a DEAC, válaszul két villámgyors székely találat érkezett. Előbb Sylvestre szerezte meg önmaga és csapata második gólját Bodó kipattanójából, majd Imre és Sándor-Székely vitt végig egy kettő az egyet, a védő tökéletesen tette rá a csatár ütőjére (3-2). A rapid fordítástól nagyon felpörgött a GYHK, rövid időn belül többször is növelhette volna a különbséget, György József a 34. percben gyorsan ki is kérte az idejét, az utolsó harmadra maradt a minimális hazai előny.

A záró periódus Császár nagy kapuvasával indult, majd Marttinen veszélyeztetett – igyekezett végleg dűlőre vinni az összecsapást a Gyergyó. Ez végül kicsivel később, a 43. percben sikerült, érdekes találattal: ismét Császár tüzelt, ezúttal éles szögből, először úgy tűnt, a vas belső feléről jött ki a pakk, ám a játékvezetők videózás után gólt jeleztek. Újabb hazai előnyben Bodó is vágott egy kapuvasat, ez nem ment be, a maradék időben pedig Rinne fogta a debreceni próbálkozásokat. Egyetlenegyet leszámítva: néggyel a lefújás előtt Spirko hozott el egy bulit a támadóharmadban, Dalecky tüzelt, a szépítő találat azonban csak a szoros végjátékra volt elég, a kapuslehozatallal együtt sem sikerült az egyenlítés a meleg helyzetek dacára.

A Gyergyói HK 4-3-ra legyőzte az erdélyi túráját egy győzelemmel és 3 ponttal záró DEAC-ot, ezzel a BJA-nál egy meccsel többet játszva 6 ponttal vezeti a tabellát a fővárosiak előtt. Most szusszanhatnak egyet Szilassy Zoltán játékosai, legközelebb csak öt nap múlva lépnek jégre Dunaújvárosban, míg az 5. pozícióban maradó hajdúságiak csütörtökön a Brassót fogadják hazai jégen.

gyergyo gyhk deac

fotók: Szász Adorján/GYHK

Amit a harmadik harmadban csináltunk, az felháborító volt

   

Őszinte szavak a GYHK–DEAC után – Szilassy Zoltán a győzelemmel együtt sem volt felhőtlenül boldog, míg Kecskeméti Áron megkérdőjelezte a negyedik gól érvényességét.

Szilassy Zoltán, vezetőedző, GYHK: “Nagyon fontos három pontot szereztünk egy jó ellenféllel szemben, a második harmadban pedig, a debreceniek második gólja után egészen parádésan hokiztunk. Amit a harmadik harmadban csináltunk, az felháborító volt, hiszen a liga egyik leggyorsabb csapata kontrában a Debrecen, és mi adtuk alájuk a lovat. Ha a kapusunk nem úgy teljesít a harmadik harmadban, ahogy teljesített, akkor bizony bajban lettünk volna. Nagyon sokszor átbeszéljük, miként kell kezelni az egy, vagy kétgólos előnyt, erre pont nem azt csináltuk. Összességében nagyon örülünk a három pontnak, de talán megbocsát mindenki, ha nem tudok felhőtlenül örülni, mert szeretem, amikor maximálisan koncentrálunk.”
Kecskeméti Áron, másodedző, DEAC: “Gratulálunk a Gyergyónak, nem kérdés, kiváló meccset játszottak. A nagy jégfelületen duplán nehéz volt, főleg a második harmadban, hiszen a Gyergyó olyan helyzeteket alakított ki, hogy nagyobb is lehetett volna a különbség. Volt egy kérdőjeles negyedik gól, ami szerintünk nem volt bent, de így is komoly kapusteljesítmény volt a részünkről. Frusztráló a helyzet, mert aki megnézi a tabella állását, tudja, hogy milyen harcban vagyunk, nagy a versengés a top hatért, ezek a pontok pedig aranyat érnek. Gratulálunk az ellenfélnek, de lehet, hogy a külső hatások elmaradása meccsben tudott volna minket tartani.”
Erste Liga, Gyergyószentmiklós, 0 néző. Játékvezetők: Radu, Radu, Magyar, André.
Rinne: 92,7% (Demeter)
K
Hetényi: 91,5% (Gönczi L.)
Kozma Zs., Haaranen, Tranca, Orban, Bodó
1
Szoszunov, Zalamaj, Spirko, Mihalik A., Dalecky
Fejes, Marttinen, Vincze P., Sylvestre, Sárpátki
2
Bukor, Vokla, Izacky, Szmirnov, Novotny
Saari, Imre, Sándor-Székely, Szigeti, Császár
3
Sándor, Mazzag, Molnár D., Versich, Sági
Györfy, Silló, Todor, Bíró
4
Kozma F., Révész
Szilassy Zoltán, Góga Attila
E
György József, Kecskeméti Áron
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 14:59 GYE PP Sylvestre Orban Bodó
1-1 17:32 DEB Spirko
1-2 30:22 DEB Novotny Izacky
2-2 30:58 GYE Sylvestre Bodó Orban
3-2 32:11 GYE Sándor-Székely Imre Császár
4-2 42:08 GYE Császár
4-3 56:08 DEB Dalecky Spirko
47 Kapura lövések száma 41
8 Kiállításpercek 8

Gyanús góllal győzött a Gyergyó

 

A 4-3-as hazai sikerrel véget ért GYHK–DEAC összefoglalója – a győztes gyergyói gól a debreceni stáb szerint valójában nem is volt gól…

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN INFO
VB 16:00 ITAKOR INFO
VB 19:30 HUNSLO INFO
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum