Újabb erdélyi túra veszi kezdetét

 

Ezúttal a rájátszásért küzdő DEAC és FTC, valamint az idegenben minősíthetetlen UTE utazik a határon túlra.

A garantált playoffpozíciók szempontjából kiemelt fontosságú mérkőzést rendeznek Brassóban, ahol a negyedik helyen álló Corona az ötödik DEAC-ot fogadja. Az erdélyi együttes december eleje óta nem hagyta el az országhatárt, hét mérkőzés alatt öt győzelmet gyűjtött, a legutóbbi négy összecsapását megnyerte. A Brassó az előző hétvégén magabiztosan verte mindhárom magyarországi együttest, Boriszenkót meg is választották a hét játékosának. A DVTK ellen bemutatkozott a Csíkszeredától átcsábított Garrett Clarke, az enforcer egy gólpassz mellett két kisbüntetéssel jelentkezett első brassói mérkőzésén. Radim Valchar folyamatosan termeli a pontokat a fontos mérkőzésen, a GYHK 2-1-es legyőzéséből két gólpasszal, a BJAHC kiütéséből 2+2-vel, míg a DVTK-verésből triplával vette ki a részét. A vendég DEAC playoffüzemmódba kapcsolt, a hajdúságiaknak minden pontra szükségük van, ha meg akarják tartani top 6-os helyezésüket, ami a kvalifikációs kör elkerülését jelentené. Molnár Dávidék a legutóbbi 4 meccsükből 9 pontot szereztek, sorsdöntő erdélyi túra elé néznek. A DEAC-nak jó esélye nyílik a győzelemre, ha a védekezés mellett a kapusteljesítmény is rendben van, márpedig Hetényi Zoltán ritkán okoz csalódást, legutóbbi 4 mérkőzése során is háromszor teljesített 93% felett. A felek idei találkozóin mindkétszer hazai siker született: október elején a Brassó nyert 3-1-re, majd néhány héttel később a DEAC 4-1-re. Külön érdekesség, hogy a debreceniek fehérorosz bekkje, Dmitrij Zalamaj mindkét összecsapáson eredményes tudott lenni.

Szintén 17:30-tól, Gyergyószentmiklóson a ligaelső az ismét pocsék formába kerülő UTE-t fogadja. A GYHK magabiztosan menetel az alapszakasz-elsőség felé, 8 mérkőzéssel a vége előtt 6 ponttal vezet a BJAHC előtt. Szilassy Zoltánékra még 5 hazai mérkőzés vár, legelőször a vezetőedző korábbi kenyéradóját látják vendégül. A székely együttes legutóbbi 8 mérkőzése alatt 21 egységet pakolt fel a tabellára, egyik találkozón sem maradt pont nélkül. A 40 ponttal a klub harmadik legeredményesebb játékosa, a BJAHC ellen duplázó Sébastien Sylvestre ugyanakkor legutóbbi gólja közben megsérült, a gárda szimpatizánsai reménykedhetnek, hogy a másodikos soros támadó minél hamarabb visszatérhet a jégre. Bár az UTE nagy küzdelem árán továbbjutott örök riválisa ellen a Magyar Kupában, a bajnokságban továbbra is felejthetően teljesít a gárda. A legrosszabb formában lévő Dunaújvárostól is ki tudtak a lila-fehérek, majd tévés meccsen a DEAC is föléjük nőtt. Az újpesti vezetők feje főhet rendesen: Jordan Muzzillo 10 nap és mindössze 3 mérkőzés után személyes okok miatt felbontotta szerződését, Kyle Just az FTC ellen megsérült, míg Toni Henttonen több mint egy hónapja a maródiak listáját erősíti. A szűkös keret közben csak még tovább fogyatkozott, hiszen Kovács Sebestyén és Sági Máté is az Egyesült Államokba utazott az Universiade-válogatottal. A két együttes mindhárom idei találkozója hazai győzelemmel ért véget, a csütörtök esti összecsapásnak is a GYHK az esélyese, főleg az előbb említettek, illetve annak fényében, hogy az UTE idegenben mindössze 3 pontot volt képes összekaparni az idei kiírásban.

Csíkszeredában is fontos mérkőzés vár a felekre, a jelenleg a hetedik helyen szerénykedő Sportklub a hatodik Fradit fogadja. A légiósokkal alaposan felpumpált Szereda legutóbbi hétvégéje során 3 meccsből 6 pontot gyűjtött: a BJAHC elleni hosszabbításos vereség során a győzelem is összejöhetett volna, ha Tom Coolen tanítványai nyolc emberelőnyükből nem csak kettőt értékesítenek. Bár Cody Milan duplázott a Rozsomákok ellen, Roman Szavcsenko az első cseréjében ujjtörést szenvedett, a hírek szerint egy hónapra kidőlt a 34 éves kazah hátvédklasszis. A Fradi a hét közben kettős igazolással szerződtette az Andersen Liga pontlistáját vezető Turbucz Martint, amire nagy szükségük volt, hiszen legutóbb Marva, Sarcia, Sailio és Sointu is hiányzott a magyar bajnok összeállításából. Az FTC három mérkőzéses győzelmi szériában van, ha sorozatban a negyedik is összejön, nagy lépést tehetne az automatikus rájátszást érő helyek felé. Az Erste Liga elmúlt két évének két finalistája idei mérkőzésein mindkétszer zöld-fehér siker született: szeptemberben 6-2-re nyert otthon az FTC, majd 4-3-mal Csíkszeredából is elvitték a pontokat. Aku Kestilänek különösen jól megy a Sportklub ellen, mindkét rangadón 2+1 ponttal zárt.

sccftc_kestila_adorjan

fotó: Pál Zoltán/SC Csíkszereda

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM ÉLŐ
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA INFO
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum