Corona Brasov–DEAC 6-3

   

A barcasági együttes a meccs második felében alig tíz perc leforgása alatt fordított mínusz háromról, a debrecenieknek Mihalik parádés gólja jelenthet némi vigaszt.

A kapukban Rylan Toth és Hetényi Zoltán kezdett. A hatodik perc végén egy szépségdíjas góllal szerzett vezetést a DEAC Mihalik András fantasztikus egyéni akciója után. A debreceni csatár előbb egy megkerülős csellel hagyta el védőjét, majd a kapussal szemtől szemben állva is meghúzta cseleit, a végén a forsbergre hajazó befejezéssel együtt. Egy perccel a szünet előtt Toth védett nagyot: Sági a kapu mögül akarta behúzni, a kapus nagy spárgával odaért a korival a vashoz.

Nagy brassói helyzettel indult a második harmad, majd Molnár Dávid helyzeténél védett bravúrral Toth. A 23. percben megduplázta előnyét a DEAC. Egy bulielhozatal után Versich cipelte a korongot a brassói harmadban, majd hátratette Sándor Bencének, megpattanó lövése után már 2-0 volt a vendégeknek. Nem sokkal később Molnár is meglőtte a maga megérdemelt gólját, a Coronának így mínusz háromról kellett megkezdenie a visszakapaszkodást a meccs második felében. Noha a Brassónak megvolt a lendülete és a megfelelő helyzetszáma – hátul alighanem Hetényi jelentette a különbséget –, nem biztos, hogy sokan gondolták volna, hogy a bizonyos visszakapaszkodás már a második harmadban megvalósul. Pedig így lett, méghozzá alig 8 perc leforgása alatt. A 32. minutumban Domingue emberelőnyben tett be egy Hetényiről lecsorgót, két és fél perccel később pedig már csak eggyel ment a DEAC Kóger remek gólpassza és VanWormer találata után. Egy perccel a második szünet előtt pedig megérkezett az egyenlítés is, újabb fórban: a debreceni védők nem tudták eltakarítani a pakkot, Schaber a sokadik kipattanót lőtte be az ekkor már tehetetlen Hetényi üres kapujába.

Lélektani fölényét kihasználva rögtön a záró játékrész elején a fordítást is véghezvitte a Corona. Nagyon rossz helyen vesztettek korongot a hajdúságiak, Sills távoli lökete beakadt, ezzel már a hazaiak vezettek – háromgólos hátrányukat szinte pillanatok alatt eltüntették, komoly mentális és játékerőről tanúbizonyságot téve. Az utolsó tíz percre fordulva Kóger ziccerben még a felső vasat csengette meg, ám közben szabálytalankodtak vele, az újabb kiállítást pedig újabb góllal büntették a hazaiak: az előző hét játékosának megválasztott Boriszenko lövésébe VanWormer tette bele az ütőjét tökéletesen (5-3). A mérkőzés alighanem ezen a ponton dőlt el, de három és féllel a vége előtt Valchar még szó szerint elfektette védőjét, és bevitte a Brassó negyedik előnyös, összességében pedig már a 6. gólját, kialakítva a 6-3-as végeredményt.

Dave MacQueen együttese a második félórában erődemonstráló teljesítménnyel rukkolt elő, újabb remek emberelőnyös produkciójával végül kezdeti háromgólos hátrányát magabiztos, háromgólos győzelemmé transzformálta át. Az immár négy bajnokit felölelő sikerszériában lévő Brassó ezzel megelőzte a dobogón a DVTK-t, pénteken a szenvedő Újpest ellen őrizheti meg pozícióját, míg a Csíkszereda győzelmével a 6. helyre csúszó DEAC ki-ki meccset játszhat a vele pontazonossággal álló Sportklubbal.

bra deac

fotó: Corona Brasov

Megérdemelten kaptunk ki

   

Nyilatkozatok a Brassó DEAC elleni nagy fordítása után.

Dave MacQueen, vezetőedző, Brassó: „Tetszett a csapatom reakciója. Három nullás hátrányban voltunk a saját csarnokunkban, de a játékunk rendben volt, csak egy kicsivel nagyobb elszántságra volt szükségünk, nagyobb agresszivitásra, hogy olyan területekre juttassuk be a korongot, ahonnan aztán vissza tudjuk szerezni és a hálóba tudjuk juttatni őket. Annál semmi sem dicséri jobban a srácokat és a győzni akarásukat, mint hogy null háromról vissza tudtak jönni és nyerni végül. A speciális egységeink nyilván remekül teljesítettek, négy emberelőnyös gólt ütöttünk és kivédekeztünk egy egypercnyi négy a hármat is. Miután megszerezték a harmadikat, tudtuk, hogy egy negyediket nem engedhetünk be, s nem is tettük. És onnantól, hogy mi megszereztük az elsőt, meglett az önbizalmunk, és elhittük, hogy képesek vagyunk a győzelemre.”

György József, vezetőedző, DEAC: „Nagyon érdekes mérkőzést játszottunk, amit, úgy érzem, mi voltunk azok, akik elveszítettek, nem a Brassó nyerte meg. Ettől még gratulálok nekik, ahogy visszajöttek. A meccs felénél mi vezettünk három nullra, utána viszont nem kezeltük jól az előnyt, amit kidolgoztunk, könnyű gólokat kaptunk a kapu előtt, puhák voltunk, ezt büntette meg a Brassó. Megérdemelten kaptunk ki.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 0 néző. Játékvezetők: Csata, Csata, Magyar, Szabó.
Toth: 89,3% (Polc)
K
Hetényi: 85,4% (Gönczi L.)
Sweeney, Boriszenko, Schaber, Kóger, VanWormer
1
Jakabfy, Zalamaj, Spirko, Mihalik A., Dalecky
Garcia, Williams, Domingue, Valchar, Gliga
2
Bukor, Vokla, Izacky, Szmirnov, Novotny
Clarke, Bors, Szabó, Sills, Gajdó B.
3
Sándor, Szoszunov, Molnár D., Versich, Sági
Gajdó T., Vasile N. R., #6548, Buda
4
Kozma, Révész, Mazzag
MacQueen Dave, Strenk Hunor
E
György József, Kecskeméti Áron
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 05:55 DEB Mihalik A.
0-2 22:09 DEB Sándor Versich
0-3 24:41 DEB Molnár D. Izacky Zalamaj
1-3 31:22 BRA PP Domingue VanWormer Valchar
2-3 33:53 BRA VanWormer Kóger Schaber
3-3 38:53 BRA PP Schaber Valchar
4-3 42:08 BRA Sills Szabó
5-3 50:57 BRA PP VanWormer Boriszenko Domingue
6-3 56:23 BRA PP Valchar Boriszenko Schaber
41 Kapura lövések száma 28
6 Kiállításpercek 12

Mihalik András forsbergezett Brassóban

 

A látványos találat, valamint a Corona 0-3-ról való fordítása videón.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA INFO
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 ITAKOR 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum