SC Csíkszereda–DVTK Jegesmedvék 3-2

   

Az egy nappal korábban látottakkal ellentétben ezúttal a Miskolc volt az, amely a végjátékra felállt kétgólos hátrányból, ám a ráadásban Szkacskov könyörtelenül kihasználta a luxusajándékba kapott óriási területet.

A hazai kapuban ezúttal is Adorján állt, a sérülések és betegségek miatt foghíjas szeredai hiányzókhoz csatlakozott az egy nappal korábban még játszó Ferencz-Csibi is. Cserébe az ő helyén mutatkozott be az első sor hátsó alakzatában egy újabb friss ex-KHL-igazolás Nick Schaus szermélyében – az amerikai bekk éppen attól a Norfolktól érkezett, ahová a BJA-tól távozó McCormick a pénteki napon aláírt. Az új jövevények közül így már csak a finn Mikkola és a veterán kazah Szavcsenko adós a csíki bemutatkozással (utóbbi a hírek szerint még vízumra vár). A miskolciaknál kapott egy lélegzetvételnyi pihenőt a csapágyasra járatott, a szezon eddigi 27 bajnokijából 26-ot kiválóan levédő Voris kapus, a helyét Kiss Bence foglalta el, míg papíron a csütörtöki második sor péntekre helyet cserélt a harmadikkal.

Hamar jött az első hazai előny, ezzel még nem tudott élni a Sportklub, ám a 6. percben egy lendületes ellentámadás zárásaként a pályán végigszáguldó Részegh Tamás hagyta ott a mögötte üresen érkező Beczének, akinek lövése átcsorgott Kiss Bencén. Az új évet remekül kezdő, csütörtökön is duplázó csíkszeredai csatár fél perccel az első felvonás vége előtt egy gólpasszt is kiosztott Veselynek. A cseh támadó hátulról tüzelt, Krikunov takart Kiss előtt, a korong akadálytalanul találta meg útját a rövidnél hagyott nagy helyen.

A mérkőzés feléhez közeledve Lövei használt ki egy vendégfórt, válaszul a 32. percben Becze szerzett újabb gólt: egy kipattanót paskolt be, ám túl magasról, a szeredaiaknak így két nap alatt a második találatát érvénytelenítették hasonló okból, mindkétszer jogosan.

Kihagyott emberelőnyök – a Sportklub összesen 5, a Miskolc 3 fórt hagyott eddig a pontig kihasználatlanul – után az 50. percben megérkezett a DVTK egyenlítő gólja, ki más, mint Razumnyak jóvoltából. A góllövőlista orosz éllovasa jól dolgozott a hazai kapu előtt és Mattyasovszky kipattanóját kaparta be végül, szezonbeli 24. gólját megszerezve – ebből 6-ot is a Csíkszeredának ütött. A végjátékban két felelőtlen szabálytalanság nyomán előbb szimpla, majd dupla fórba kerültek a Jegesmedvék, Kulesov és Lövei is megnyerhette volna a meccset övéinek, ám a címvédő Adorján vezetésével kibekkelte a meleg helyzeteket és hosszabbításra mentette a találkozót.

Ott viszont három a három ellen egy flegma miskolci csere a meccsbe került, Szkacskov nézhette meg magának a kaput és tüzelhetett közelről teljesen egyedül, ez neki rutinmunka, a kiszolgáltatott helyzetben lévő Kiss sansztalan volt. A bajnokcsapat ezzel két eddigi 2023-as meccsét öt ponttal abszolválta otthon, két nap múlva a BJA-t fogadja, míg a Miskolc erdélyi túrája első két állomásán egy pontot tudott megcsípni, vasárnap Brassóban zárja a körutat.

scc dvtk rokaly

fotók: Pál Zoltán/SC Csíkszereda

Igazi hokicsemege volt itt Erdélyben

   

Így látták a szakvezetők az SC Csíkszereda–DVTK Jegesmedvék meccset.

Tom Coolen (vezetőedző, SC Csíkszereda): “Úgy gondolom, hogy ha beütöttük volna az emberelőnyeinket, akkor akár 3 góllal is nyerhettünk volna. De ők szereztek gólt emberelőnyből. Két góllal vezettünk, de hagytuk, hogy visszajöjjenek. Örülök, hogy hosszabbításban sikerült győznünk. Mindenképp jobb csapat voltunk, mint két héttel ezelőtt.”

Tokaji Viktor (vezetőedző, DVTK Jegesmedvék): “Azt gondolom, hogy a csütörtöki vereség bennünk volt és úgy is kezdtük a meccset, egy kicsit indiszponáltak voltunk és el is húzott a Csíkszereda 2-0-ra. Tudtuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk itt. Ettől függetlenül utána felpörögtünk és a kezünkbe vettük az irányítást. Sikerült kiegyenlíteni 2-0-ról, följöttünk, és azt is mondhatnám, hogy a kezünkben volt a meccs. De az elfogadhatatlan, hogy öt a háromban kapura se tudunk lőni, pláne amikor ilyen fontos helyzet van. Az egy pont nagyon értékes, pláne itt Csíkszeredában. De még egyszer mondom, ezen dolgoznunk kell, ezen a speciális egységen. A playoffba vagy bárhová, ahová tartunk, ott azért erre nagyon nagy szükség lesz, hogy ezeket a helyzeteinket kihasználjuk és egyébként meg rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, azok is kihagyatlanul maradtak. Azt gondolom, hogy egy igazi hokicsemege volt itt Erdélyben, a közönség jól szórakozott. Még egyszer mondom, gratulálok a csapatnak az egy ponthoz. Nyilván jobb lett volna a három, amit lerendezhettünk volna a rendes játékidőben.

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1950 néző. Játékvezetők: Csomortáni, Csomortáni, Sikó, Szabó.
Adorján: 90,0% (Simo)
K
Kiss B.: 89,3% (Voris)
Szeleznyov, Schaus, Becze, Vesely, Krikunov
1
Kiss R., Vojtkó, Lövei, Farkas M., Blasko
Kubát, Salló, Sofron, Stach, Szkacskov
2
Szirányi, Illés, Miskolczi, Mattyasovszky, Galajda
Farkas T., Láday, Rokaly Sz., Milan, Részegh T.
3
Ilvessuo, Wehrs, Razumnyak, Kulesov, Vas
Péter B.
4
Fazakas, Páterka, Pecsét, Ritó
Coolen Tom, Hozó Levente
E
Tokaji Viktor, Galanisz Nikandrosz
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 05:11 SCC Becze Részegh T. Farkas T.
2-0 19:23 SCC Vesely Becze Kubát
2-1 28:46 MIS PP Lövei Kiss R. Vas
2-2 49:55 MIS Razumnyak Miskolczi Szirányi
3-2 60:50 SCC Szkacskov Vesely
28 Kapura lövések száma 20
12 Kiállításpercek 10

Szkacskov győztes góllal büntette, hogy üresen hagyták

 

A túlórában eldőlt Sportklub–Jegesmedvék mérkőzés közel négy percben.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum