Tévés mérkőzésen javíthatnak az örök riválisok

   

Az M4 Sport kamerái előtt remélhetőleg mind a jégen, mind a lelátón a legutóbbi derbinél barátságosabb hangvételű produkcióval rukkol elő az UTE és az FTC a Vígh Balázs Vándorkupáért zajló összecsapáson.

December hónapban már harmadszor találkozik egymással a két örök rivális. Előbb a Magyar Kupa odavágóján végeztek 2-2-re a felek a Tüskecsarnokban, majd egy botrányokkal tarkított mérkőzésen nyert bajnokit a Megyeri úton az UTE. Utóbbin Sarcia Antonino súlyos csigolyasérülést szenvedett, Pokornyit véglegessel öltözni küldték, majd utóbb eltiltották, így járt Fodor Szabolcs és Baróti Zsolt is. A lelátón történt szurkolói rendbontás sem maradt megtorolatlanul, az UTE egymilliós büntetést kapott, valamint bizonyos szektorokat bezárattak az alapszakasz hátralévő részéig. A pályán mindenesetre az UTE egyre versenyképesebbnek tűnik, a bukdácsoló DAB-ot 7-4-re győzte le, majd egy felforgatott összeállítással Miskolcon is meccsben volt a DVTK ellen, üres kapus góllal kapott ki 3-1-re. Fontos kérdés, hogy a rengeteg hiányzó közül ki lesz játékra alkalmas szerda délután, valamint a legutóbbi mérkőzésen “kimaradt” címszóval távol lévő válogatott Kiss Dániel vajon visszatér-e a keretbe. Az FTC-Telekom három mérkőzéses vesztes szériában van, a balhés IV. kerületi mérkőzést követően hazai pályán kapott ki a DVTK-tól, majd tévés mérkőzésen simán alulmaradt a BJAHC otthonában. Arany Gergelyt a Jegesmedvék ellen 5 percet követően le kellett cserélni, azóta Nagy Kristóf védi a Fradi kapuját, egyik mérkőzésen sem érte el a 90%-os hatékonyságot. A találkozót 15:45-ös kezdéssel az M4 Sport élőben közvetíti, a győztes a Vígh Balázs Vándorkupát is hazaviheti.

ute fra

Fotó: Vörös Dávid / UTE

Hazai pályán vághat vissza a Gyergyónak december 20-ai vereségért a Brassó. A nemzetközi szünet utáni első Erste ligás mérkőzésen a Corona gólt sem tudott ütni Gyergyószentmiklóson, a hazaiak Császár, Fejes és a liga ponttáblázatát vezető Orban góljaival 3-0-ra behúzták a találkozót. A Csíkszereda otthonában sem jártak sikerrel Dave MacQueen tanítványai, sima 5-2-es vereséget szenvedtek. A brassóiak vezetőedzőjének azon is kell törnie a fejét, hogy légiósai közül kit hagyjon ki a GYHK ellen, hisz a román bajnokságba is beszámító mérkőzéseken hazai hálóőr mellett mindössze 6 légiós szerepeltethető. Legutóbb Garcia és Sills maradt ki a december 9-e óta harcképtelen Radim Valchar mellett. A honosított cseh támadó hiányzása nagy érvágás a Coronának, meccsenként 1.5 pontos átlaggal vezeti a házi kanadai táblázatot. A Gyergyó több mint egy hete nem játszott mérkőzést, legutóbb pont mostani vendéglátóját verte. Legutóbbi 10 bajnokiján 24 pontot gyűjtött Szilassy Zoltán legénysége, egy mérkőzéssel kevesebbet játszva 5 pont hátránnyal követi az éllovas BJAHC-t. Hazai pályán viszont már korántsem olyan veretes a teljesítménye a székely együttesnek, a megszerezhető pontok mindössze 59%-át zsebelték be Sárpátkiék. A gyergyói emberelőny hatékonysága ugyanakkor nem akar romlani, 25-ször voltak már eredményesek létszámfölényben, legutóbb Fejes Nándor talált be 5 a 4 ellen a Brassónak. A szezonban ez lesz a felek negyedik összecsapása, két gyergyói siker mellett november végén büntetőkkel brassói győzelem született.

A DVTK kevesebb mint 24 órával a DEAC ellen büntetős sikert követően fogadja a ligautolsó FEHA19-et. A keddi összecsapáson problémák adódtak a jégfelülettel, a második harmadban közel 40 percig állt is miatta a játék, majd a hosszabbítás előtt is a játékvezetőknek kellett orvosolni egy-egy jéghibát. A szerda esti összecsapásig remélhetőleg orvosolni tudják a problémákat a csarnok szakemberei, és a játékosok egy normál hosszúságú találkozón tudják összemérni erejüket. A DVTK-ból továbbra is hiányzik Szirányi, Skrabov és Páterka, a 95%-kal teljesítő Voris vezetésével és Kulesov győztes büntetőjével végül 2 pontot tartottak otthon a Debrecen ellen. A miskolciak emberhátrányos védekezése továbbra is a második legjobb a bajnokságban, Vas Jánosék 82,3%-kal dolgoznak létszámhátrányban. A FEHA19 legutóbb a DAB ellen megszakította hosszú vereségszériáját, új igazolásai segítségével 6-1-re nyerte a Fejér megyei rangadót. Moksancev 1+1-gyel, Zohovs 2+1-gyel debütált, de gólpasszal tért vissza a csapat ponterős hátvédje, Mingazov is. A harmadik friss érkező, Dobos Bendegúz nem kapott szerelést még, de az is elképzelhető, hogy vele az utánpótlás-bajnokságban számol inkább a szakvezetés. A felek idei két összecsapása mindkétszer DVTK-sikerrel végződött.

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 ITAKOR 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum