DVTK Jegesmedvék–DEAC 3-2

   

A miskolciak egy jéghiba miatt 40 perces kényszerszünetet is hozó mérkőzésen Kulesov büntetőjével verték a debrecenieket.

Az összecsapást megelőzően a két csapatot 3 hely és 7 pont választotta el a tabellán, így a szurkolók joggal várhattak egy kiélezett összecsapást. A kapuban Tokaji Viktor ezúttal Vorisnak szavazott bizalmat, György József pedig Hetényi mellett tette le a voksát. A keleti rangadón nyoma sem volt az ünnepi hangulatnak és az elfogyasztott bejgliknek, azonnal egymásnak estek a csapatok. Mattyasovszky húzta rögtön kapura a pakkot, Hetényi a helyén volt. Majd Vas János sikeres bulielhozatalát követően Ilvessuóhoz került a korong, a légiós takarásból eleresztett bombáját a DEAC hálóőre nem tudta hárítani (1-0). A 2. percben következhetett az első vendég fór, a speciális egység azonnal élt is a lehetőséggel: Zalamaj átadását Dalecky vette át, majd lőtte ki irgalmatlan erővel Voris kulacsát (1-1). A miskolci szurkolóknak alig lehetett idejük szomorkodni, ugyanis a következő minutumban újabb hazai gólt ünnepelhettek: egy kontrát követően Galajda és Miskolczi iramodott meg 2 az 1-ben, a fiatal magyar csatár rutinos honfitársához tálalt, aki az alapvonal mögül kisodródva egészen lehetetlen szögből adott le egy lövést, teljesen megtréfálva ezzel Hetényit, így a kapus hátáról a ketrecbe vánszorgott korong (2-1). A gyors gólváltást követően maradt az óriási tempó, mindkét alakulat veszélyes helyzeteket dolgozott ki, igazi hokiünnepi vette kezdetét. Az utolsó 2 percben Spirko fémjelezte sor borzolta a hazai kedélyeket több veszélyes akcióval, ám a házigazdák védelme állta a sarat, így DVTK-előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második felvonás egy kapu előtti pofozkodással indult, Bogesic vélte úgy, hogy kapusa védelemre szorul, a játék azonban egyenlő létszámban folytatódhatott. Maradt a hazai nyomás, Galajda lövését védte Hetényi, majd a kipattanót sem sikerült behúzni a Jegesmedvék ifjú titánjának, köszönhetően a vendégek portásának, aki óriási bravúrral hagyta ott a kapufa mellett a mamutját. A 28. minutumban a pálya semleges zónájában felszakadt a jég, Németh Mártonék veszélyesnek ítélték meg a folytatást, ezért a helyreállító munkálatok idejére a csapatok az öltözőbe vonultak. A váratlan, kétszer húsz percnyi szünet után fizikálisabbá vált a játék, Zalamaj kamatoztatta óriási termetét, azonban továbbra is a Jegesmedvék játszottak veszélyesebben, odapréselvén ellenfelüket a saját kapujuk elé. Szoszunov adta el a korongot saját harmadában, az orosz bekk hibáját sikerült Hetényinek egy óriási bravúrral kompenzálnia. Maradt a paprikás hangulat, több játékos is kezdett egymásra találni. Mihalik András készítette le társának a korongot, a sistergős bombát szépen hárította Voris. Az első harmadhoz hasonlóan a második felvonás végén is a Debrecen veszélyeztetett többet, Izacky rázta le remekül az őrzőjét, viszont Voris ezúttal is a helyén volt, ezért a maratoni harmadot gól nélkül zárták a csapatok.

Az utolsó harmad elején a csapatok újra felkorbácsolták az indulatokat: egy cserén belül először Mihalik, majd Dalecky korcsolyázott neki a hazaiak hálóőrének, a DVTK-játékosok nem is hagyták szó nélkül a kapusbántalmazást: Ilvessuo és Vas János mehetett a büntetőpadra, a vendégek részéről pedig Daleckyt küldték ki a bírók, a találkozó viszont azonos létszámban folytatódhatott. Az 53. percben egy lövést követően percben Szmirnovnak sikerült kis híján a fekvő Vorison túljuttatnia a korongot, a tehetetlen hálóőr segítségére Lövei sietett, aki a kapu torkából kézzel oldalra paskolta a korongot, a játékvezetők sípja néma maradt. A hajdúsági nyomás az 53. minutumban góllá érett: egy átadást követően Izacky hámozta át magát Wehrsen, majd nézett farkasszemet Vorissal, a cseh támadó pedig hidegvérrel értékesítette a ziccerét (2-2). Az utolsó 3 percben újra a férfias ütközeteké lett a főszerep, így kezdődhetett a túlóra.

Óriási izgalmakkal kezdődött a hosszabbítás, egy DVTK-akciót követően kontrázott a Debrecen, Izacky ezúttal nem tudta mattolni Vorist, a védést követően azonban újra csattantak a pofonok. A miskolci kapus továbbra is munkában maradt, kulcsfontosságú védésekkel tartotta mérkőzésben csapatát. Kulesov lövését követően Hetényinek kellett óriásit nyújtózkodnia, az eredmény nem változott, következhettek a büntetők. A sikertelen próbálkozások sorozatát Kulesov találata szakította meg, ezt követően egyetlen vendég játékos sem értékesítette a szólóját, ezért az orosz légiós gólja döntötte el a végletekig kiélezett rangadót 3-2-re.

misdeb_221227

fotó: Nagy Gábor Sándor/DVTK Jegesmedvék

Volt itt minden, mint a búcsúban

   

A DVTK Jegesmedvék–DEAC edzői nyilatkozatai.

Tokaji Viktor (vezetőedző, DVTK Jegesmedvék): “Ezen a meccsen volt minden, mint a búcsúban. Összességében egy nagyon jó mérkőzést játszottunk, egy igazi hokicsemege volt. Az történt, amire számítottunk. Egy kiélezett csata volt. Jól álltunk bele a meccsbe, hamar jöttek a gólok, majd kicsit hullámzó volt a teljesítmény. Sok helyzet volt mindkét kapunál. Nagyon örülök, hogy meg tudtuk nyerni a találkozót, mert ez egy fontos győzelem. Ebből építkezünk tovább, hiszen szerdán már újabb meccs vár ránk. Külön örülök, hogy egy kissé viharvert csapattal sikerült elérni ezt a szép győzelmet.”

György József (vezetőedző, DEAC): “Egy jó meccset játszottunk. Az első harmadban a 2-1-es hazai vezetés nem volt benne a forgatókönyvben. A második harmadra jól jöttünk ki, de a jéghiba nem jött jól nekünk. A folytatásban a 12 percet szinte átaludtuk és a hazai csapat akarata érvényesült. A harmadik harmadban óriási erőfeszítéseket tettünk az egyenlítés érdekében. Számtalan lehetőségünk volt és nehéz volt elhinni, hogy nem tudtuk ezeket góllal befejezni, de végül sikerült. A pluszpontot megérdemeltük volna, mert nagyon sok melót tettünk a meccsbe, persze elfogult vagyok a saját csapatommal szemben. Léptünk egyet előre, egy sokkal kiegyensúlyozottabb és jobb játékot mutattunk, mint két héttel ezelőtt.”

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 1195 néző. Játékvezetők: Soós, Soós, Balla, Szabó.
Voris: 95,0% (Kiss B.)
K
Hetényi: 92,3% (Gönczi L.)
Kiss R., Vojtkó, Miskolczi, Galajda, Mattyasovszky
1
Bogesic, Zalamaj, Spirko, Mihalik A., Dalecky
Ilvessuo, Wehrs, Razumnyak, Kulesov, Vas
2
Bukor, Vokla, Izacky, Szmirnov, Novotny
Szalay, Illés, Lövei, Blasko, Farkas
3
Jakabfy, Szoszunov, Kozma, Molnár D., Sági
Fazakas, Trozsák, Károly, Pecsét, Ritó
4
Sándor, Mihalik G.
Tokaji Viktor, Galanisz Nikandrosz
E
György József, Kecskeméti Áron
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:02 MIS Ilvessuo Vas
1-1 02:14 DEB PP Dalecky Zalamaj Izacky
2-1 02:42 MIS Miskolczi Galajda Mattyasovszky
2-2 53:51 DEB Izacky Novotny Bukor
3-2 65:00 MIS GWS Kulesov
39 Kapura lövések száma 40
6 Kiállításpercek 4

Így döntött Kulesov korábbi csapata ellen

 

A jégproblémákkal és a szétlövéssel együtt maratoni hosszúságúra húzódó keleti derbi több mint háromórányi meccsideje öt percbe sűrítve.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum