Sokkal színvonalasabb, mint a korábbi OB II

 

Karácsonyi szezonfelező interjú a győri Erste-csapat befuccsolását követően Szegeden kikötő Turbucz Martinnal, akinek egyelőre pozitívak a tapasztalatai az Andersen Ligával kapcsolatban.

A tavalyi szezont követően az ismert körülmények közepette megszűnt a győri Erste Liga-csapat. Volt más megkeresésed a bajnokságból?

?Igen, egy vidéki csapat megkeresett, de szerettem volna Budapesten maradni, családi dolgok miatt. Fővárosi Erste ligás csapat sajnos nem jött össze, noha sokáig célom volt, hogy a bajnokságon belül maradjak. Közben a barátaim mind Szegedre mentek, így nekem sem volt kérdés, hogy ott a helyem. Együtt játszunk, megmaradt a fun-része a hokinak.?

Így hogy nem vagy már profi jégkorongozó, mit csinálsz most főállásként?

?A Hokiklub Budapestnél edzősködök az U10-es korosztálynál, mellette személyi edző is vagyok. Mindenképpen szerettem volna a jégkorongban maradni, hosszú távon is ez a célom.?

A tavalyi győri, egykori vasasos csapat nagy része átment Szegedre, hogyan jött nektek ez a kaland?

?A vasasos magból Garbacz Máté Szegeden van már néhány éve, ő kereste meg azokat, akik abba akarták hagyni a hokit. Engem is keresett, amikor már 8-9-en megvoltak a srácok, akikkel jóban vagyok, akkor én is odamentem. Előtte még kivártam, hátha lesz egy jó Erste-ajánlat, de amikor nem lett, akkor éltem a szegedi lehetőséggel.?

Hogyan edzetek, lejártok Szegedre?

?Az edzéseink a Kisstadionban vannak, a csapat 90%-a pesti. A szegedi srácok feljönnek az edzésekre, a mérkőzésekre meg közösen utazunk le Algyőre, vagy idegenbe, ahova épp kell.?

turbucz_worm_szeged

Azt kaptad az Andersen Ligától, amit vártál?

?Nagyon pozitívak az élményeim, elsőre nem tudtam, mire számíthatok. Vannak volt profi játékosok, valamint hajtós juniorok, akik teljesen mások, heti 4-5 edzésük van, jó a kondijuk. Ki-ki bajnokságnak néz ki, így belülről sokkal színvonalasabbnak tűnik, mint a korábbi OB II.?

Mi történt múltkor Algyőn a Győr ellen, amikor félbeszakadt a mérkőzés?

?Nekünk egy picit presztízscsata is volt, az első harmadunk nagyon jól sikerült, vezettük 4-0-ra. A játékrész vége felé az egyik játékvezető belekorizott egy lyukba, majd a harmadszünetben meg is vizsgálták, egy 4*4 centis részen puhább volt a jég, belebicsaklott a boka. A kétszer 20 perc várakozási idő alatt próbálták orvosolni a helyzetet, de nem sikerült biztonságosan megoldani, újrajátsszuk majd a mérkőzést. Akik lent játszanak Algyőn, mesélték utána, hogy hamar helyrejött a jég, és se előtte, se utána nem volt vele probléma, mint ahogy legutóbb a Lehel ellen sem.?

Melyik a legerősebb csapat egyelőre?

?Nehéz így megítélni, a DAB  juniorcsapata van épp elöl, de nagyon kiélezett a bajnokság, 4-5 csapat simán odaérhet. A nem junior együtteseknél a teljesítmény sokszor attól is függ, ki tud munka mellett eljönni a meccsre, csak 2 sorral áll ki a csapat, vagy megvan akár 3 is. A juniorok mindig 4 sorral vannak, az azért sokat számít. Az alapszakaszban szerintem már csak a helyezésekért lehet harc, az már eldőlt, ki jut be a rájátszásba. Ott meg egy új bajnokság kezdődik, ahogy tartja a mondás.?

Mi kell ahhoz, hogy egy Andersen ligás csapat beférjen az Erste Liga végére?

?Az anyagiakon kívül egy olyan utánpótlásbázis, amire lehet építeni. Plusz, ha van néhány fiatalabb srác, aki érez magában potenciált, hogy visszatérjen az Erstébe, az egy jó kombináció lehet. Emellett kell pár légiós és rutinos játékos is. A Győr megszűnését követően sokan maradtak szabadon, akik folytatnák szívesen magasabb szinten is. De ehhez nélkülözhetetlen egy komolyabb anyagi költségvetés.?

szlama_turbucz_worm_szeged

fotók: Goodwill Pharma Szeged/Facebook

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM ÉLŐ
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN INFO
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA INFO
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 ITAKOR 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum