DVTK Jegesmedvék–UTE 3-1

   

A 3-as szám bűvöletében telt a miskolciak előkarácsonya: Razumnyak triplázott és átvette a vezetést a góllövőlistán, a csapat az újabb három ponttal a dobogón ünnepelhet. Balázsi első Erste Liga-gólját szerezte.

A két csapat közül a hazaiak álltak valamivel jobban emberanyaggal. Az újpesti hiányzók listája veretes volt: Balogh, Henttonen, Kiss, Lászlóffy, Pokornyi, Rajna, Tornyai és Sági sem volt bevethető különböző okok miatt, a lilák így 15 mezőnyjátékossal háromsoroztak, papíron öt védővel, kapujukban Monostori állt, váltótársa a 19 éves Papp Áron volt. A DVTK-nál ismét Voris kezdett, mezőnyben Tokaji Viktor számos fiatalnak adott lehetőséget karácsony előtt, félig-meddig ugyancsak kényszerű okokból: Szalay és Károly Róbert Nikolasz a harmadik sorban kapott helyet, a negyedik sort Fazakas, Csiki Hunor, Trozsák Ádám és Rőczei Zsolt alkották, utóbbi először szerepelt az Erste Ligában.

Rögvest első emberelőnyüket kihasználták a miskolciak. A kéknél megszökő Razumnyak kapott nagyszerű kiugratást Wehrstől, a házi gólkirály megszelídítette a pakkot, majd bebőrözte Monostorit – szezonbeli 19. találatával befogta a góllövőlista élén álló, szabadnapos Brance Orbant. Negyedórával később pedig meg is előzte: noha a nyitó harmad vége a három sort jól pörgető újpestieké volt, Voris kapuját nem tudták bevenni, a középső etap elején pedig az orosz gólgyáros hamar megduplázta a hazai előnyt. Ismét Wehrs passzából talált be, ezúttal egyenlő létszámnál, így az idei Erste Liga-kiírásban első játékosként érte el a 20 találatot. A második gól után egyre inkább átvette a kezdeményezést az Újpest, semmiképpen sem lehetett érdemtelennek nevezni Balázsi szépítését a 35. percben, a Pereszunko átadásából betaláló 19 éves bekk első Erste Liga-góljának örülhetett.

A záró harmad 7. percében könnyelmű saját harmados miskolci korongeladás után Kiss Patrik találta magát váratlan gólhelyzetben, Vorisszal szemben, kettejük párharcát a lett portás nyerte. Két perccel később egy hazaiakra ráfújt túl sok ember után a vendégek kerültek emberelőnybe, helyettük azonban Lövei ugrott ki hátrányban, Kiss Philip akasztotta, 4 a 4-ben folytathatták a felek. Az izgalmas összecsapás végjátéka is izgalmasan alakult, három minutummal a vége előtt Pereszunko ütőjében maradt az egyenlítés, Voris emberfeletti spárgával védett hatalmasat. Egalizálás helyett mesterhármas következett: 91 másodperccel a lefújás előtt Monostori lement, Razumnyak üres kapura döntött, csapata mindhárom gólját magára vállalva megnyerte a meccset a Jegesmedvéknek, a karácsonyt így biztosan ő tölti a góllövőlista élén, csapata pedig a dobogón ünnepelhet.

Az ünnep után mindkét együttesre derbi vár, a DVTK a keleti szomszédvár DEAC-ot, az Újpest pedig a Ferencvárost fogadja.

dvtk ute

fotók: Nagy Gábor Sándor/DVTK Jegesmedvék

Amit itt kitettünk a jégre, az nagy karakter volt

 

Vezetőedzői értékelések a miskolci “roncsderbit” követően.

Tokaji Viktor, vezetőedző, DVTK: “Mind a két csapat nehéz helyzetben volt a sok hiányzó miatt, sérüléssel és betegségekkel küszködünk. Ennek ellenére amit itt kitettünk a jégre az nagy karakter volt. Ennek köszönhetően sikerült ezt a három – de inkább hat – pontot itthon tartani. Ez egy fontos lépés volt ahhoz, hogy elérjük a céljainkat.”

Virág Csaba, vezetőedző, UTE: “A sok hiányzó leginkább az első tíz percben volt érezhető, még sosem játszottunk ilyen összeállítással, sorokkal. Nem voltunk könnyű helyzetben, de utána jól felvettük a játék ritmusát. Ebből egy abszolút ki-ki meccs alakult. Megvoltak a minőségi gólhelyzeteink ahhoz, hogy egyenlítsünk, az ellenfél kapusa a meccs vége előtt pár perccel is nagyokat védett. Sajnáljuk, hogy nem sikerült pontot, vagy pontokat szereznünk.”

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 810 néző. Játékvezetők: Nagy, Nagy, Vincze, Szabó.
Voris: 95,2% (Kiss B.)
K
Monostori: 91,3% (Papp)
Kiss R., Vojtkó, Miskolczi, Lövei, Blasko
1
Jekunen, Ritecz, Kovács A., Just, Pereszunko
Ilvessuo, Wehrs, Razumnyak, Kulesov, Vas
2
Kiss Phil, Balázsi, Shirley, Madácsi, Kiss Patrik
Szalay, Illés, Pecsét, Ritó, Károly
3
Nemes, Németh, Benk, Szabó Rácz
Fazakas, Trozsák, Csiki, Rőczei
4
Kovács S.
Tokaji Viktor, Galanisz Nikandrosz
E
Virág Csaba, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 06:26 MIS PP Razumnyak Wehrs Ilvessuo
2-0 21:28 MIS Razumnyak Wehrs Vas
2-1 34:50 UTE Balázsi Pereszunko Just
3-1 58:29 MIS EN Razumnyak
24 Kapura lövések száma 21
8 Kiállításpercek 4

Itt van Razumnyak karácsonyi triplája

 

A DVTK Újpest felett aratott sikere videón, benne az orosz gólgyáros mesterhármasával.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 ITAKOR 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum