BJAHC–FTC-Telekom 5-1

   

Kangyal Balázs csapata a második harmadban döntötte el a meccset, sikerével átvette a vezetést az Erste Liga-tabellán.

A BJAHC kapujában a keddi, debreceni meccshez hasonlóan Farkas Roland kapott lehetőséget, míg az FTC-Telekomnál a három nappal korábban csereként beszálló Nagy Kristóf állt a vasak között. A mérkőzés elején a játékvezetők kiosztottak egy páros büntetést, aztán Tóth Richárd megfogta a korongot, amiért kisbüntetést kapott. A Fradi az első cserében felállt négy a három ellen, ám azt követően rendre fel tudtak szabadítani a hazaiak. Mire mindenki visszatért, Nagy Gergő visszaülhetett a büntetőpadra, a kék mezesek megdolgoztatták Nagy Kristófot, de Farkasnak is védenie kellett egy Sailio-megugrásnál. Boros az egyik emberhátrányos blokknál a jégen maradt, Tóth Gergely meglőtte a térdét. A játékrész közepén Schlekmann takarásból leadott lövésénél nagyot védett Nagy Kristóf, ám nem sokra rá már a hazaiak 97-ese nyerte kettejük csatáját: a kapus nem tudott megfogni egy harmadba beemelt korongot, az Schlekmann elé került, aki vezetéshez juttatta csapatát. A Fradi hajtott az egyenlítésért, volt egy nagyon erős csere, ahol Farkas több bravúrt is bemutatott. A vendégek lendületét Tóth Gergő kiállítása törte meg, a legnagyobb helyzet mégis a kiegészülés után volt, amikor három az egy elleni akciót alakított ki a BJAHC, de túljátszották azt. A harmad végén emberfórba került a Fradi, de nem tudott egyenlíteni.

A középső felvonás elején Culigin szabálytalankodott Hraballal, az FTC felállt emberelőnyben, fölényük nem párosult eredményességgel. A harmad közepén a zöld-fehérek elcserélték magukat, Nagy Krisztián remek indítást kapott, betört Nagy kapuja elé, majd fonákkal megduplázta a BJAHC előnyét. A 33. percben szerencsés gólt szereztek a hazaiak, Tóth Gergely centerezése Marva botjáról került be a ferencvárosi kapuba. A játékrész végén 15 másodperc alatt kétszer is villantak a kékek: előbb Viikila lőtt passzát Schlekmann tette be közelről, aztán Djumic érkezett jó ütemben Galoha kapu mögüli passzára.

A harmadik húsz perc elején sokáig Nagy Kristófnak köszönhetően nem született gól, aztán idővel a másik oldalon Farkasnak kellett inkább dolgoznia a shutoutjáért. A BJAHC kapusát egyszer a vas segítette ki, amikor Hrabal lövésébe Tóth Gergő úgy ért bele, hogy a korong a kapuvason csattanjon. A végjátékhoz közeledve öt a négy ellen támadhattak a hazaiak, hiába: Nagy Gergő kiugrott, és emberhátrányban szépített. A kimaradt fór után Kangyal Balázs időt kért.

A BJAHC 5-1-re nyert, győzelmével megelőzte a szabadnapos Gyergyói HK-t, előnye 2 pont az ugyanúgy 23 mérkőzést letudó riválisával szemben. Schlekmannék kedden a DAB-ot fogadják, míg az FTC-Telekom szerdán az UTE otthonában vív derbit.

bjaftc_tothgergely_kulmala_VE-8

fotó: Várhegyi Erna/BJAHC

Többször sikerült ránk cserélniük, ebben is volt hibánk

 

A BJAHC–FTC-Telekom mérkőzés edzői nyilatkozatai.

Kangyal Balázs (vezetőedző, BJAHC): ”A Fradi ellen játszani mindig egy nagyon nehéz dolog. És az elmúlt négy napban ez volt a harmadik mérkőzésünk. Ebben benne volt még hétszáz kilométernyi buszozás. Minden este éjfélkor vagy hajnali egykor értünk haza, szóval nem voltunk – finoman fogalmazva sem – a legfrissebbek, de az elején szerintem sokkal hamarabb eldönthettük volna, mint így, ahogy alakult. Azt mondom, hogy óriási helyzeteink voltak, azokat nem nagyon tudtuk belőni és utána mégis gólokat találtunk. Elkezdtek jobban menni a lábak és az utolsó harmadot pedig szinte okosan lehokiztuk. Akkor is megvoltak a helyzeteink, a nagy helyzeteink. Nagyon kombinatívan próbáltunk játszani. Talán ennyi, ha negatív dolgot bele tudok ebbe szőni, hogy túl kombinatív volt a hokink a végére. Lehettünk volna még hatékonyabbak, de azért mégis egy Ferencvárost megverni 5-1-re, így karácsony előtt. Ennél szebb ajándék nem is kell.”

Yul Hennelly (megbízott vezetőedző, FTC-Telekom): ”Nehéz meccs volt nekünk. Az gondolom, az első után még bárkié lehetett volna. Volt egy kis hibánk, amit ki tudtak használni, de még mindig játékban voltunk. Aztán a másodikban egyszerűen nem tudtuk legyőzni a balsorsot. Hárman kiestek sérülés miatt. Egyszerűen nem volt szerencsénk. Többször sikerült ránk cserélniük, ebben is volt hibánk. Egy olyan csapat ellen, mint az Akadémia, akik magabiztosak, be tudják fejezni a helyzeteiket, mi nem tudtuk, hiába voltak helyzeteink. Örülök a harmadik harmadnak. Emlékeztettem a srácokat, hogy a Fradiban nincs olyan, hogy feladjuk. Örülök, hogy nem engedték el. Nehéz volt második harmad, jobbnak kell lennünk, meg kell találni, hogyan lehetünk jobbak. Fegyelmezettnek kell lennünk.”

Erste Liga, Vasas Jégcentrum, 545 néző. Játékvezetők: Haszonits, Haszonits, Balla, Molnár.
Farkas R.: 97,5% (Kornakker)
K
Nagy Kristóf: 87,5% (Földes)
Pozsgai, Tóth Gergely, Galoha, Culigin, Djumic
1
Seregély, Hrabal, Sailio, Tóth Gergő, Kulmala
Szabó, Garát, Elo, Viikilä, Schlekmann
2
Boros, Mesikammen, Nagy G., Tóth A., Betteridge
Gőz, Tóth P. N., Nagy Krisztián, McCormick, Tóth R.
3
Karmeniemi, Marva, Farkas L. S., Bán, Kreisz
Ádám, Ritter, Ravasz, Molnár
4
Kucsma, Kozma, Galántai
Kangyal Balázs, Marton Tibor
E
Hennelly Yul
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 09:19 BJA Schlekmann Pozsgai
2-0 29:07 BJA Nagy Krisztián McCormick
3-0 32:46 BJA Tóth Gergely Tóth R.
4-0 37:23 BJA PP Schlekmann Viikilä Nagy Krisztián
5-0 37:38 BJA Djumic Galoha Pozsgai
5-1 53:59 FTC SH Nagy G. Betteridge Nagy Kristóf
40 Kapura lövések száma 40
8 Kiállításpercek 10

Tizenöt másodperc alatt döntött a BJA

 

A BJAHC–FTC fővárosi rangadó összes gólja videón.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA ÉLŐ
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 ITAKOR 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum