FTC-Telekom–DVTK Jegesmedvék 2-3

   

Hátrányból felállva nyert, ezzel a dobogó legalsó fokára lépett a DVTK.

Mindkét csapat a javítás reményében lépett jégre szezonbeli harmadik egymás elleni mérkőzésükön: az FTC-Telekom az UTE otthonában szenvedett vereséget, a DVTK Jegesmedvék a BJAHC vendégeként kapott ki az előző fordulóban. Óvatos játékkal kezdtek a felek, a 6. percben aztán megszerezte a vezetést a Ferencváros: egy saját harmadon belül eladott korongra csapott le Kulmala, ziccerben pedig mattolta Vorist. A gólt követően kapust cserélt az FTC, Arany helyett Nagy Kristóf állt be, akit rögtön megkínáltak a miskolciak egy pár lövéssel. A 12. percben a mérkőzés első emberelőnyét rögtön ki is használta a DVTK: egy szép kombináció után Lövei lőtt közelről a kapuba. A harmad végén mind a két kapust megdolgoztatták a csatárok, több gól azonban nem született az első 20 percben.

A középső játékrész Nagy Gergő közeli kísérletével, és Voris óriási bravúrjával indult. A folytatásban is a zöld-fehérek voltak veszélyesebbek, Vojtkó kiállítása miatt emberelőnyben is próbálkozhattak, azonban csak nagyobb helyzetekig jutottak. A 28. percben a miskolciak másodszor is emberelőnybe kerültek a mérkőzésen, amit ugyanolyan magabiztossággal használtak ki, mint az elsőt: Vas János keresztpassza után ismét Lövei volt a befejezőember. Hiába próbálkozott 19 alkalommal a második harmadban a Ferencváros, a Jegesmedvék várhatták előnyből a záró felvonást.

Egy perce sem ment a harmadik harmad, amikor kettőre nőtt a vendégek előnye: Kulesov lövése változtatott irányt egy ferencvárosi védőn, ami alaposan becsapta a kapust, a korong pedig a jobb alsóban kötött ki. Öt perccel később szépített az FTC: Kulmala bal oldalról áttett passzát Tóth Gergő lőtte kapásból a hosszú felsőbe. A 49. percben a mérkőzésen harmadjára is emberfórban támadhatott a DVTK, ez alkalommal viszont csak helyzetekig jutottak. Három perccel a meccs vége előtt, a Fodor Szabolcsot helyettesítő Henelly mester időt kért, a Ferencváros pedig kapusát lehozva támadott. A vendégek azonban fegyelmezetten védekezve 3-2-re győztek, így a Corona Brasovot megelőzve a dobogó legalsó fokára léptek.

Az Erste Liga következő játéknapján az FTC-Telekom a BJAHC vendége lesz, míg a DVTK Jegesmedvék az Újpestet fogadják.

ftcmis_sailio_pecset

fotó: FTC-Telekom

Már szinte az egész szezonunk erről szól

   

Az FTC másodedzője nem szeretett volna kifogásokat keresni, a DVTK mestere pedig érthetően boldog volt az FTC legyőzését követően.

Yul Hennelly, másodedző (Fodor Szabolcs eltiltása miatt megbízott vezetőedző), FTC-Telekom: „Úgy gondolom, bár kereshetnénk számos kifogást, én nem fogok egyet sem, ugyanis ezt a meccset simán megnyerhettük volna. Túl lassan kezdtünk, igaz, az egyhetes meccs nélküli szünetből nehéz visszajönni a ritmusba, utána viszont a második harmadban domináltunk, és a harmadikban is több lehetőségünk volt kiharcolni a győzelmet. Az ellenfél lőtt egy szerencsés gólt is, de ez sem lehet kifogás, nyernünk kellett volna. Úgy érzem, még mindig többet kell csapatként beletennünk, de leásunk mélyre, és együtt, csapatként megtaláljuk, mi hiányzik az ilyen meccseken, mert most már szinte az egész szezonunk erről szól.”

Tokaji Viktor, vezetőedző, DVTK Jegesmedvék: „Nagyon fontos mérkőzés volt ez számunkra. Azt is tudtuk, hogy az IIHF szünet után nem lesz könnyű visszarázódni, jó sorozatban, jó szériában voltunk, amit az IIHF szünet egy kicsit megtört. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy jól szálltunk bele a meccsbe. Az elején oda-vissza harc folyt és örülök, hogy az emberelőnyös egységünk ilyen jól működött a mai napon. Ezzel tudtuk tulajdonképpen megnyerni a mérkőzést. Azt is mondhatnánk, hogy lemásoltuk az előző egymás elleni mérkőzés forgatókönyvét, ha gólokban nem is, de izgalmakban mindenképp. Szó szerint az utolsó másodpercig nyitott volt ez a meccs és kellett Janis utolsó utáni másodperces védése ahhoz, hogy ezt a három pontot megtartsuk. Büszke vagyok a srácokra, még hogyha energiában még nem is voltunk ott, ahol szerettünk volna, de szívvel és akarattal ezt a hat ponttal felérő három pontot be tudtuk húzni, aminek most nagyon örülünk, boldogok vagyunk.”

Erste Liga, Tüskecsarnok, 648 néző. Játékvezetők: Rencz, Rencz, Muzsik, Váczi.
Arany: 100% (Nagy K.: 87,0%)
K
Voris: 94,6% (Kiss B.)
Karmeniemi, Hrabal, Sailio, Tóth G., Kulmala
1
Kiss R., Vojtkó, Miskolczi, Lövei, Mattyasovszky
Boros, Mesikammen, Nagy G., Kozma, Betteridge
2
Ilvessuo, Wehrs, Razumnyak, Páterka, Kulesov
Seregély, Kucsma, Tóth A., Bán, Kreisz
3
Szirányi, Illés, Ritó, Vas, Blasko
Farkas L. S., Galántai
4
Szalay, Fazakas, Pecsét, Csiki, György
Hennelly Yul
E
Tokaji Viktor, Galanisz Nikandrosz
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 05:24 FTC Kulmala
1-1 11:55 MIS PP Lövei Mattyasovszky Vas
1-2 28:16 MIS PP Lövei Vas
1-3 40:42 MIS Kulesov Lövei Miskolczi
2-3 45:24 FTC Tóth G. Kulmala Sailio
37 Kapura lövések száma 26
8 Kiállításpercek 4

Tanári gólokat hozott az FTC–DVTK mérkőzés

 

Öt, megtekintésre érdemes találat született kedd este a Tüskecsarnokban.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum