A listavezető fogadja a harmadikat

   

A Gyergyó és a Brassó rangadója mellett három magyarországi meccsel folytatódik az Erste Liga a nemzetközi szünetet követően.

Kilencnapos szünet után folytatódnak az Erste Liga küzdelmei kedd este. A játéknap rangadóját a tabella élén álló Gyergyó és a válogatott hét előtt a dobogóra felkapaszkodó Brassó vívja egymással: magyar idő szerint 17.30-tól a liga két legjobb formában lévő csapata csap össze Gyergyószentmiklóson. A listavezető házigazdák elmúlt tíz bajnokijukat 8 győzelemmel és 24 ponttal abszolválták, csakúgy, mint a Corona, amely legutóbb százszázalékos magyarországi túrát teljesített (még akkor is, ha a táblázat utolsó három helyén álló együttes otthonából hozta el a rendes játékidős győzelmeket). Nagy kérdés, hogy a Brassó egyre stabilabb védelme mire megy a liga leggólerősebbjének számító félelmetes gyergyói támadóegységgel ? legutóbb, kereken egy hónapja, ugyanebben a csarnokban sikerült két gólon tartani Bodóékat, azt az összecsapást végül szétlövéssel be is húzták a farkasok. A másik idei egymás elleni bajnokijuk is roppant szorosan alakult, még októberben fordulatos meccsen, egy üres kapus találattal (6-4) a Gyergyó tudta elhozni a pontokat az akkor még erősen formálódó Brassó otthonából.

Este 6 órától alsóházi rangadót rendeznek, a Megyeri úton a 8. helyen álló újpestiek fogadják az őket egy hellyel és 3 ponttal követő DAB-ot. A mérkőzés pikantériáját a tabellaszomszédok fontos pozíciócsatáján túl az újvárosiak két friss meglepetésigazolása, Dusan Kmec és Jozef Mihálik adhatják (feltéve, hogy egyből jégre is lépnek), hiszen Kmec csalódást keltő idényét éppen Újpesten kezdte, míg Mihálik korábban mindkét csapatban megfordult magyarországi légióskodása során. Niko Eronen Acélbikák-edző a következőképpen fogalmazta meg várakozásait a 43 éves szlovák veteránnal szemben: ?Jozef nagyon tapasztalt kétirányú center. Idősebb, de még mindig nagyon jó formában lévő játékos. Érkezésekor rögtön láthattuk rajta a profi hozzáállást. Hatalmas küzdeni akarása van, és minden meccsen szereti a legjobbat nyújtani a védekezésben is. Az utóbbi időben kicsit sebezhetőbbé vált a rendszerünk, de Mihalik érkezésével úgy gondoljuk helyére kerül az a bizonyos puzzledarab.? Az biztos, hogy a pocsék formában, éppen hétmeccses vereségsorozatban lévő DAB-nak minden segítségre szüksége lenne, de hogy a mentőövet e két játékos szállítja-e majd, az erősen kérdéses. A szezon negatív meglepetéscsapatának számító UTE-nál mindenesetre mutatkoznak a remény halovány szikrái: a válogatott szünet előtt két nagy bajnoki skalpot is begyűjtöttek a listavezető Gyergyó és az ősi rivális FTC rendes játékidős legyőzésével.

18.30-tól a gyergyóiakat üldöző BJA HC vendégfellép a dobogóért csatázó DEAC otthonában, ahol a keddi meccsre karácsonyi Dobj egy macit! jótékonysági akciót szervez a házigazda hajdúsági klub. A szünet előtt a DVTK ellen ijesztő sérülést szenvedő Hetényi Zoltán szerencsére felépült, ám keddi szerepvállalása kérdéses, visszatér ugyanakkor a hazaiakhoz Jakabffy és a korosztályos válogatott kötelezettségek után két Mihalik fivér. A budapestiek felemás erdélyi túrájuk után két fontos 3 pontot zsebeltek be az UTE és a DVTK ellen, az ünnepek előtt azonban kemény menet vár rájuk: a keddi, debreceni túra másnapján már Dunaújvárosban van Magyar Kupa-jelenésük, pénteken pedig már hazai jégen fogadják az FTC-Telekomot, vagyis négy nap alatt három meccset nyomnak le.

Ezzel egyidőben a Tüskecsarnokban is behajítják a pakkot, ahol a Ferencváros a DVTK Jegesmedvéket fogadja. Az eleve roppant hullámzó szezont produkáló zöld-fehéreket nyilván érzékenyen érinti egyik legjobbjuk, a 14 bajnokin 13 pontot szerző Brayden Low némileg váratlan távozása, az ő pótlását kellene valahogy varázsütésre megtalálnia Fodor Szabolcsnak. A második nemzetközi szünet előtti időszakot mindkét csapat pont nélküli vereséggel zárta, így változatlanul csupán két egység a differencia közöttük a Miskolc javára, azaz túlzás nélkül hatpontos összecsapásra van kilátás a sűrű középmezőnyben. Kedd este a két együttes eddigi két szezonbeli randevújához hasonló szoros összecsapásra számíthatunk: előbb a Fradi Miskolcról hozta el mindhárom pontot egy egyetlen gólos találkozón (1-0), október végén viszont egy jóval gólzáporosabb mérkőzésről már a borsodiak távozhattak rendes játékidős győzelemmel a Tüskecsarnokból (5-4).

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 15., szerda
VB 16:20 CZEDEN 7-4VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:20 GERLAT 8-1VÉGE
VB 20:20 SUIGBR 3-0VÉGE
VB 20:20 SVKPOL 4-0VÉGE
május 16., csütörtök
VB 16:20 FINAUT 2-3VÉGE
VB 16:20 KAZSWE 1-3VÉGE
VB 20:20 CANNOR 4-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 20:20 USAFRA 5-0VÉGE
május 17., péntek
VB 16:20 GBRDEN 3-4VÉGE
VB 16:20 GERKAZ 8-2VÉGE
VB 20:20 CZEAUT 4-0VÉGE
VB 20:20 POLUSA 1-4VÉGE
    • SPORT 2
május 18., szombat
VB 12:20 DENSUI INFO
VB 12:20 LATSWE INFO
VB 16:20 CANFIN INFO
    • SPORT 2
VB 16:20 GERPOL INFO
VB 20:20 CZEGBR INFO
VB 20:20 FRASVK INFO
május 19., vasárnap
VB 16:20 NORAUT 
VB 16:20 USAKAZ 
VB 20:20 SUICAN 
VB 20:20 SVKLAT 
május 20., hétfő
VB 16:20 GBRNOR 
VB 16:20 SWEFRA 
VB 20:20 FINDEN 
    • SPORT 1
VB 20:20 KAZPOL 
május 21., kedd
VB 12:20 AUTGBR 
    • SPORT 1
VB 12:20 FRAGER 
VB 16:20 CANCZE 
    • SPORT 1
VB 16:20 LATUSA 
VB 20:20 FINSUI 
VB 20:20 SWESVK 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum