Románia még nyeretlen Litvániában

 

Sándor Bencéék a spanyoloktól és a hollandoktól is kikaptak.

Két játéknapot követően már csak Norvégia nem szenvedett vereséget a divízió 1/A-s junior világbajnokságon. A nyitónap eseményeiről már beszámoltunk a második játéknap előzetesében. Amíg hétfőn a magyar válogatott kétgólos előnyét leadva 3-2-re kikapott Kazahsztántól, addig előtte az első napon gólt sem szerző Szlovénia 6-1-re verte Dániát, valamint a tornát egyaránt győzelemmel indító Norvégia és Franciaország csatáját előbbi együttes nyerte 3-2-re. A tabellát a veretlen Norvégia vezeti 6 ponttal, mögötte hárman is 3-3 pontosak.

A divízió 1/B-s vb-n közel hasonló a helyzet, mint egy osztállyal fentebb. Lengyelországban Ukrajna áll az élen veretlenül: 4-0-ra verte az olaszokat, aztán 5-2-re a házigazdát. Japán 4 ponttal bír, Dél-Korea 3 pontos, Lengyelország és Olaszország 2-2, Észtország 1 ponttal áll.

Litvániában szerepel Románia U20-as együttese. A divízió 2/A-s eseményen még nem szerzett pontot a főleg székelyekből álló válogatott: előbb 6-2-re kikapott Spanyolországtól, majd egy fordulatos mérkőzésen 5-4-re alulmaradt Hollandiával szemben. A tabella hasonló képet mutat, mint a másik két világbajnokságon. A hollandok veretlenek két játéknap után, a horvátok, litvánok, britek és spanyolok 1-1 győzelemmel és vereséggel bírnak.

Spain vs. Romania. Photo: Evaldas Semiotas

fotó: IIHF

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS