UTE–FTC-Telekom 4-2

   

Az Újpest hazai pályán paprikás hangulatban megszerezte idei első derbisikerét, Sarcia Antonino súlyosan megsérült.

Az UTE összeállításából Németh Attila és Henttonen mellett Jekunen is hiányzott, így Virág Csaba öt hátvéddel, köztük a 18 éves Ritecz Richárddal fogadta a Ferencvárost. A vendégeknél Marva és Low nem állt a szakmai stáb rendelkezésére, a vasak között Rajna és Arany álltak.

Mozgalmasan indult a derbi, már az első cserében eladta a korongot az Újpest, gól nem, csak egy hazai kiállítás született a helyzetből. Az emberhátrányból Kovács Sebestyén indult meg, majd ellőtte a korongot Arany hónalja alatt, a fiatal újpesti csatár a csütörtöki kupaderbin szerzett gólja után ismét betalált az örök riválisnak. Az FTC rögvest egyenlített, Nagy Gergőnek húzták le az emberelőnyös figurát, a túloldalon érkező Sailiónak nem volt már nehéz dolga, 1-1. Pokornyi Dávid pörgött túl a 3. percben, messziről palánkra lökte Sarcia Antoninót, a fiatal vendég bekk nyakával esett neki tehetetlenül a plexinek. A mozdulatlan játékoshoz sínt hozott az orvosi stáb és a játékosok hathatós segítségével a mentőhöz szállították a sérültet. A várhatóan eltiltásra kerülő Pokornyit és a rajta elégtételt vevő Mesikamment végleges fegyelmivel az öltözőbe zavarták a játékvezetők. A jó negyed órás szünetet követően Kiss Patrik ugrott ki a 6. percben, centerezése Borosról pattant a vendég kapuba. Ismét csak egy percig vezetett az Újpest: Tóth Adrián csinálta meg a játékot a jobb oldalon, keresztpassza üresen találta Kreiszt, aki a hálóba lőtt, 2-2. A 10. percben a két szakmai stáb találta meg egymást, újból percekig állt a játék. A folytatásban Kovács Alex szerezhette volna vissza az újpesti vezetést, de a Fradi emberelőnye is veszélyes volt.

ute ftc

Fotó: Vörös Dávid / UTE

A második harmad nyugodtabb játékot hozott, mint az első. Betteridge lövése ment el a kapuvas és Rajna között, majd a túloldalon Shirley találta el a vasat. A 35. percben elszabadultak az indulatok a lelátón, a vendégszektorban több petárda is robbant. A rövid közjátekot követően Pereszunko korcsolyázott középre a 38. percben és kilőtte a felső sarkot, 3-2. Kovács Alex megduplázhatta volna a lila vezetést, Arany védett.

A harmadik felvonást 4 a 3 ellen indította a Fradi, miután az előző játékrész hajrájában egy páros kiállítás mellett Tornyait is kiküldték akasztásért a játékvezetők, de az UTE kibekkelte. A 43. percben Kiss Patrik dolgozott meg a korongért a támadó harmadban, a kapu előtt Shirleyhez passzolt, a légiós támadó megduplázta a hazai vezetést. A kétgólos vezetés megnyugtatta a hazaiakat, egyre többet tartották a korongot Arany kapuja előtt. A hajrában eljött az első hazai emberelőny, hiába mozogtak jól Justék, Arany fogta a lövéseket. 3 perccel a vége előtt lehívta kapusát Fodor Szabolcs, majd Sailio és Kiss Phil kakaskodását követően az újpesti 2+2-t kapott, így 6 a 4-ben támadhattak a zöldek. De több gól már nem esett, az UTE 4-2-re győzött és megszerezte idei első derbigyőzelmét.

ute ftc

Minden pont előrébb visz minket

   

Így látták az UTE–FTC-Telekom meccset a vezetőedzők.

Virág Csaba (vezetőedző, UTE): “Hiányzóban nálunk sem volt hiány. Nemes például hátvédben játszott, pedig nem ez az eredeti pozíciója, de nagyon szépen megoldotta a feladatát. Mindenkitől extra kellett, hogy nyerjünk, ez egy nagyszerű csapatmunka volt az elejétől a végéig, minden egyes pontért megküzdöttünk. Minden pont előrébb visz minket, nyilván ha az FTC ellen nyerünk, az mindenképpen ad egy pluszt. Ahogyan nyertünk, és amennyi melót beleraktunk, annak kell egy igazi lökést adnia.”

Fodor Szabolcs (vezetőedző, FTC-Telekom): “Az a csapat nyert, amelyik jobban sáfárkodott a helyzeteivel. Pláne a második harmadban mi nagyon sok helyzetet dolgoztunk ki, de még az üres kapuba sem tudtunk betalálni. Ott előnybe kerülhettünk volna, de kontrából ők lőttek gólt. A végére kicsit elfogytunk, de azt gondolom, hogy ha a helyzeteket jobban értékesítjük, akkor nyerhettünk volna. Sérült hátvédünkről, Sarciáról annyit tudok, hogy szerencsére érzi a végtagjait, de a nyaka fáj.”

Erste Liga, Megyeri út, 812 néző. Játékvezetők: Haszonits, Haszonits, Balla, Kocsány.
Rajna: 94,6% (Sági)
K
Arany: 83,3% (Nagy K.)
Kiss Phil, Kiss D., Benk, Just, Pereszunko
1
Karmeniemi, Hrabal, Sailio, Kestilä, Kulmala
Tornyai, Pokornyi, Kovács A., Shirley, Kiss Patrik
2
Seregély, Boros, Nagy G., Tóth G., Betteridge
Ritecz, Nemes, Madácsi, Kovács S.
3
Sarcia, Mesikammen, Tóth A., Bán, Kreisz
Szabó Rácz, Balogh, Lászlóffy
4
Kucsma, Farkas, Kozma, Galántai
Virág Csaba, Baróti Zsolt
E
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 00:59 UTE SH Kovács S. Pokornyi
1-1 02:03 FTC PP Sailio Nagy G. Kulmala
2-1 05:36 UTE Kiss Patrik Kovács A. Kiss D.
2-2 06:37 FTC Kreisz Tóth A. Boros
3-2 36:43 UTE Pereszunko Just Benk
4-2 42:51 UTE Shirley Kiss Patrik Benk
24 Kapura lövések száma 37
39 Kiállításpercek 33

Pereszunko szép csel után lőtt győztes gólt

 

Az UTE–FTC-Telekom videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA INFO
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 ITAKOR 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum