Jön a hét második derbije

 

Az örök riválisok ezúttal a Megyeri úton találkoznak, de rendeznek egy székely rangadót is Csíkszeredában, Káposztásmegyeren a liga legjobb kapusai találkoznak, míg a DAB Debrecenben stabilizálhatja védelmét.

Magyarországi idő szerint 17:30-kor jön a szezon harmadik székely rangadója, ezúttal Csíkszeredából. A Sportklub felforgatott védelemmel sima vereséget szenvedett pénteken Brassóban, Tom Coolen vezetőedző vasárnap már számolhat az eltiltását letöltő Láday Tamásra, míg Clarke 2022-ben már nem léphet pályára, valamint Gecse Hugó is hosszabb ideje hiányzik már. Legutóbb Ferencz Csibi Róbert sem állt a szakmai stáb rendelkezésére, Bajkó Csongor előrelépése, valamint Reisz és Casaneanu hátratolása egyelőre nem oldotta meg a csapat problémáját. A listavezető Gyergyó pénteken szabadnapos volt az Erste Ligában, a román bajnokságban a Háromszéki Ágyúsokat fogadta és Demeter Arnolddal a kapuban 6-5-ös vereséget szenvedett büntetőkkel. Szilassy Zoltán csapata múlt heti magyarországi kiszállását 5 ponttal zárta: a DVTK-t simán legyőzte a GYHK, majd hiába játszottak meggyőzően a Megyeri úton, a UTE megfricskázta az együttest, végül az FTC ellen is pontokat hullajtott. Matias Haaranen remek formában játszik, a hárommeccses túra alatt 5 gólpasszt jegyzett, valamint +6-os plusz/mínusz-mutatóval zárt. A székely együttesek idén már kétszer találkoztak egymással az Erste Ligában: Gyergyóban 5-2-re, Csíkszeredában 4-2-re győztek Vincze Péterék.

A második helyezett BJAHC a negyedik DVTK Jegesmedvéket fogadja a Vasas Jégcentrumban. A Budapest JA Galoha mesterhármasával simán elintézte pénteken az UTE-t, sortársa, Djumic három assziszttal zárt. Kangyal Balázs együttese a legjobb hazai pályás mérleggel rendelkezik, a megszerezhető pontok 70%-át begyűjtik a Rozsomákok. A DVTK nem tartozik a ?legrendesebb? vendégek közé, idegenben szintén a pontok 70%-át elhozzák Razumnyakék. A Jegesmedvék pénteken alaposan megszórták a DEAC-ot, minden góljukat más lőtte, miközben a továbbra is remekül védő ? a ligában 93%-os hatékonysággal dolgozó ? Voris kapus hátul tartotta a frontot. A vasárnap esti találkozó a védelmek csatájáról szólhat, hisz a hazaiak hálóőre, Farkas Roland kollégájánál is jobb, 94,3%-os mutatóval rendelkezik. A felek először találkoznak Budapesten az idei szezonban, Miskolcon mindkétszer BJAHC-győzelem született.

A Fradi és az UTE a héten már másodszorra találkozik egymással, a csütörtöki kupaderbit követően most a Megyeri úton vívnak egymással. Az Újpest pénteken sima vereséget szenvedett a BJAHC-tól, gyengélkedésükről nemrégiben hosszabb elemzést publikáltunk. Pereszunko és talán a szezon közben szerződtetett Jekunen kivételével a keret nagy része adós a jó teljesítménnyel, a védekezésük gyakran elcsúszik. Csütörtökön kevés nagy helyzetet engedélyeztek az FTC-nek, most is ilyen kompakt játék kell Virág Csaba együttesétől, ha a szezonban először le akarják győzni örök riválisukat. Az FTC gólgazdag mérkőzéssel hangolt a vasárnapi derbire, Dunaújvárosban nyolc gólt ütöttek Nagy Gergőék. Megszerezte idei első bajnoki gólját Tóth Adrián és Farkas Simon is, de a negyedik soros Galántai is feliratkozott a jegyzőkönyvbe. A szezon közben hozott légiósai hatalmas javulást eredményeztek az FTC játékában, Mesikammen és Hrabal is állandóságot hozott a hátsó alakzatba.

A hetedik helyre visszacsúszó DEAC a kilencedik DAB ellen tapadhat a középmezőnyre. A debreceniek szörnyen álltak bele a pénteki, miskolci mérkőzésükbe, az első cseréből gólt kaptak, Hetényi visszatérését követően belesérült első védésébe, négy perc után már 0-2 állt ez eredményjelzőn, végül hetet kaptak. György József kispadja meglehetősen rövid: Mazzag és Révész régóta hiányzik, a Mihalik testvérek az U20-as válogatottal vannak Norvégiában. A 20 éves Borbát Márk így felkerült a harmadik sorba, legutóbb 6 percet játszott, de a szintén 2002-es Karda Norbertnek is jutott 9 perc jégidő. A DAB ismét rengeteg gólt kapott pénteken, a Fradi nyolcat lőtt Kovács Dávidnak, legutóbbi négy mérkőzésükön 28-szor kapituáltak. Jó hír lehet Niko Eronen mesternek, hogy vasárnap már visszatérhet eltiltásából Somogyi Balázs és Varga Arnold, bár Embrich továbbra is maródi. Eddig mindkét mérkőzésükön 3-2-es hazai siker született: Dunaújvárosban büntetők követően nyert a DAB, míg Debrecenben a DEAC rendes játékidőben diadalmaskodott.

ftc ute

fotó: Vörös Dávid/UTE

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 16., csütörtök
VB 16:20 FINAUT 2-3VÉGE
VB 16:20 KAZSWE 1-3VÉGE
VB 20:20 CANNOR 4-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 20:20 USAFRA 5-0VÉGE
május 17., péntek
VB 16:20 GBRDEN 3-4VÉGE
VB 16:20 GERKAZ 8-2VÉGE
VB 20:20 CZEAUT 4-0VÉGE
VB 20:20 POLUSA 1-4VÉGE
    • SPORT 2
május 18., szombat
VB 12:20 DENSUI 0-8VÉGE
VB 12:20 LATSWE 2-7VÉGE
VB 16:20 CANFIN 5-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 16:20 GERPOL 4-2VÉGE
VB 20:20 CZEGBR 4-1VÉGE
VB 20:20 FRASVK 2-4VÉGE
május 19., vasárnap
VB 16:20 NORAUT 1-4VÉGE
VB 16:20 USAKAZ 10-1VÉGE
VB 20:20 SUICAN 2-3VÉGE
VB 20:20 SVKLAT 2-3 BVÉGE
május 20., hétfő
VB 16:20 GBRNOR 
VB 16:20 SWEFRA 
VB 20:20 FINDEN 
    • SPORT 1
VB 20:20 KAZPOL 
május 21., kedd
VB 12:20 AUTGBR 
    • SPORT 1
VB 12:20 FRAGER 
VB 16:20 CANCZE 
    • SPORT 1
VB 16:20 LATUSA 
VB 20:20 FINSUI 
VB 20:20 SWESVK 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum