BJAHC–DVTK Jegesmedvék 4-1

   

A fővárosiak behúzták a miskolciak elleni meccsüket, így tartják a lépést a ligaelső gyergyószentmiklósiakkal.

Győzelemmel hangolt mindkét csapat szezonbeli harmadik egymás elleni mérkőzésükre: a DVTK Jegesmedvék a DEAC-ot, míg a BJAHC az UTE-t verte simán. Hazai lövésekkel indult a találkozó, Voris azonban ezeket könnyedén hárította. A harmad közepére ugyan fokozódott a BJAHC-nyomás, a játékrész végére a vendégek játéka is feljavult, így akadt dolga mindkét kapusnak. A 17. percben végül a BJAHC szerezte meg a vezetést: Voris nem fogta meg a pakkot, hanem próbálta azt játékba hozni, a szemfüles hazai támadók lecsaptak, Schlekmann visszapasszát pedig Viikila a hálóba lőtte.

Mindössze tíz másodperce ment a második harmad, amikor Djumic góljával megduplázta előnyét a házigazda. Két perccel később Szirányi, majd Kiss Roland is kiült a büntetőpadra, így kettős fórban támadhatott a BJAHC. A kettős emberhátrányt ugyan kivédekezte a DVTK, Kiss Roland kiállítása még nem járt le, amikor egy szép összjáték után megérkezett a hazaiak harmadik gólja: a bal oldalról Viikila tette át a korongot, Elo pedig kapásból a kapuba lőtte azt. A két gyorsan jött gólra időkéréssel reagált Tokaji mester. Az időkérés pedig fel is pörgette az eseményeket. Kétszer is négy a négyben játszottak a felek, és a DVTK is többször eljutott lövésig. A 34. percben megjött a vendég szépítés: Szirányi egy gyönyörű szóló után helyezte a jobb felsőbe a pakkot. A kilenc kiállítást hozó középső felvonás miskolci helyzetekkel, és 3-1-es BJAHC-vezetéssel zárult.

A záró játékrész 5. percében emberelőnybe kerültek a Jegesmedvék, Kornakkernek többször is nagyot kellett védenie, de újabb vendég találat nem született. A harmad hátralevő részében próbálkozott tovább zárkózni a Diósgyőr, de tartósan nem tudták nyomás alá helyezni a BJAHC-ot. Hét perccel a vége előtt aztán a hazaiak örülhettek: Djumic saját maga második, csapata negyedik góljával eldöntötte a mérkőzést. Bal oldalról eleresztett lövése utat talált a hosszú alsóba. A BJAHC a győzelmével továbbra is tapad az egy meccsel többet játszó listavezető GYHK-ra, a DVTK maradt a negyedik helyen.

Az Erste Liga következő játéknapján a Jegesmedvék a Tüskecsarnokban meccselnek a Ferencvárossal, a BJAHC Debrecenbe utazik.

bjamis

fotó: Várhegyi Erna/BJAHC

Ebbe a mérkőzésbe nem tudok belekötni

   

A BJAHC trénere nagyon örült a miskolciak elleni sikernek.

Kangyal Balázs (vezetőedző, BJAHC): “Aki ismer, az tudja, hogy az esetek 90%-ában mindig találok valamilyen kifogást, de ebbe a mérkőzésbe nem tudok belekötni. Úgy hokiztunk ahogy elterveztük, ahogy kell egy ilyen erős csapat ellen. Tulajdonképpen amikor elkezdtek egy más stílust játszani, akkor elgondolkoztunk mi is a második harmad közepénél, és megpróbáltuk kezelni, de nem tudtuk azt a helyzetet. Viszont azt kell mondanom az egész hatvan percet tekintve, hogy nem tudok kifogást találni, csak annyit mondok, hogy a szünet előtt örömteli egy ilyen teljesítmény, le a kalappal a srácok előtt. Végül azt sem szabad elfelejteni, hogy nekünk az összes magyar csapat riválisunk. Ezt mondtam az Újpest ellen is, egy kis csapat vagyunk, és tényleg, ahogy Marton Tibor is mondta, minden apró, pici pontnak – igaz, hogy most három volt –, nagyon örülünk.”

Tokaji Viktor (vezetőedző, DVTK Jegesmedvék): ”Azt gondolom, hogy egy kicsit talán lassú start volt és talán olyan tapogatózó volt az eleje, aztán a BJAHC talált erre jobban orvosságot, méghozzá egy szabálytalanságból tulajdonképpen, ami nem lett a bírói kartárs által lehozva, így abból kaptunk egy gólt. A második harmadot szintén rosszul kezdtük, ott is eladtunk egy korongot, azt is gólra váltotta a MAC, és utána hiába mentünk az eredmény után, sokat-sokat, nagyon sokat hiába dolgoztunk, egyszerűen ma a góllövés sel hadilábon álltunk és minden korong oda ment, ahol az ellenfél jött ki jobban. Hiába akartunk, hiába tettünk meg mindent azért, hogy valahogyan begyötörjük a korongot a kapuba, egyszerűen ez most nem sikerült. Az előző mérkőzésen igen, azt is gondolom, hogy most azért egy elég érdekes játékfelfogásban fújtak a bírók. Nem nagyon szoktam és ezután sem nagyon szeretnék a bírókkal foglalkozni, de ez most tragikus volt és kritikán aluli, de gondolom ez nem csak az én véleményem volt, hanem a másik edző is talán így gondolta ezt. Egész egyszerűen felőrölt minket ez a történet, idegileg, testileg, meg lelkileg, a második harmadban tulajdonképpen nyolc kiállítást kaptunk négy perc alatt és tulajdonképpen el is dőlt a mérkőzésnek a sorsa. Még egyszer mondom, kapaszkodtunk,sokat tettünk ebbe a meccsbe, egyszerűen nem találtuk azt a góllövő-ütőnket, ami vissza tudott volna minket hozni a meccsbe. Vagy ha lett volna, akkor mindig jött valami kiállítás, ami ami nem engedte azt, hogy közelebb kerüljünk a MAC-hoz. Most jön egy kis szünet, frissülünk, és aztán megyünk tovább.”

Erste Liga, Vasas Jégcentrum, 488 néző. Játékvezetők: Máhr-stumpf, Máhr-stumpf, Gottlibet, Dorner.
Kornakker: 96,2% (Farkas R.)
K
Voris: 90,2% (Kiss B.)
Pozsgai, Tóth G., Galoha, Culigin, Djumic
1
Kiss R., Vojtkó, Miskolczi, Mattyasovszky, Galajda
Varga, Garát, Elo, Viikilä, Schlekmann
2
Ilvessuo, Wehrs, Razumnyak, Páterka, Kulesov
Gőz, Dóczi, Nagy, McCormick, Tóth R.
3
Petko, Szirányi, Vas, Farkas M., Blasko
Tóth P. N., Weidemann, Ritter, Ravasz, Molnár
4
Trozsák, Ritó, Károly
Kangyal Balázs, Marton Tibor
E
Tokaji Viktor, Galanisz Nikandrosz
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 16:17 BJA Viikilä Schlekmann
2-0 20:10 BJA Djumic Galoha
3-0 25:06 BJA PP Elo Viikilä Garát
3-1 33:45 MIS Szirányi Miskolczi
4-1 53:02 BJA Djumic Culigin Galoha
41 Kapura lövések száma 26
14 Kiállításpercek 10

Szirányi góllal zárta a szólóját

 

A BJAHC–DVTK Jegesmedvék mérkőzés találatai mozgóképen.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 15., szerda
VB 16:20 CZEDEN 7-4VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:20 GERLAT 8-1VÉGE
VB 20:20 SUIGBR 3-0VÉGE
VB 20:20 SVKPOL 4-0VÉGE
május 16., csütörtök
VB 16:20 FINAUT 2-3VÉGE
VB 16:20 KAZSWE 1-3VÉGE
VB 20:20 CANNOR 4-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 20:20 USAFRA 5-0VÉGE
május 17., péntek
VB 16:20 GBRDEN 
VB 16:20 GERKAZ 
VB 20:20 CZEAUT 
VB 20:20 POLUSA 
    • SPORT 2
május 18., szombat
VB 12:20 DENSUI 
VB 12:20 LATSWE 
VB 16:20 CANFIN 
    • SPORT 2
VB 16:20 GERPOL 
VB 20:20 CZEGBR 
VB 20:20 FRASVK 
Partnerünk
Archívum