Pikáns pénteki párharcok

 

Az erdélyi Brassó?Csíkszereda ütközet mellé jut ma egy kelet-magyarországi rangadó, egy IV. kerületi párharc, valamint egy DAB?FTC is.

A pénteki játéknap legkorábbi mérkőzését magyarországi idő szerint 17:30-kor rendezik Brassóban, ahol a Corona a Sportklubot fogadja. A barcasági együttes hibátlan anyaországi túrát abszolvált az elmúlt héten, 3 mérkőzésen 9 pontot gyűjtöttek, igaz, a liga három leggyengébb együttese ellen. A hárommeccses periódus során 33%-kal dolgoztak emberelőnyből Dave MacQueen tanítványai, a hátrányokat 88%-kal védekezték ki, mindössze 3 gólt kaptak. A kompakt csapat hatását keltő Brassó már harmadik a tabellán, még ha vesztett pontok tekintetében egyelőre előzi is őket a DVTK. Owen Williams a kiszállás újpesti és dunaújvárosi mérkőzését is kihagyta, a kanadai bekk fontos láncszeme a védelemnek, hiányában 5 hátvéddel kénytelen játszani a Brassó. Chase Schaber továbbra is nagy formában van, az elmúlt három találkozón 6 pontot gyűjtött. Az ötödik helyen álló, ellenfelétől mindössze egy ponttal lemaradó Sportklub nem számíthat két hátvédjére: Láday Tamást és Garrett Clarke-ot is eltiltotta a Fegyelmi Bizottság. A székelyek 6 pontot gyűjtöttek az elmúlt héten, Dunaújvárosban vízilabdameccset nyertek, majd Debrecenből is elhozták a pontokat, mielőtt Miskolcon a végjátékban kapituláltak volna. Sofron István egyre jobb formába lendül, a túra mindegyik mérkőzésén betalált ? a DAB ellen duplázott-, emellett 25 perces jégidőt átlagolt, meg is kapta a hét játékosa-elismerést. A Brassó idén még nem ütött gólt a Csíkszeredának, előbb 1-0-s, majd 7-0-s Sportklub-siker született.

Egy órával később, 18:30-kor kezdődik Miskolcon a kelet-magyarországi rangadó. A DVTK a múlt héten előbb sima 5-1-es vereséget szenvedett a Gyergyótól, majd nagy csatában, egy 55. percben szerzett Razumnyak-találattal legyőzte a Csíkszeredát. Az orosz csatár legutóbbi négy mérkőzésén 6 gólt szerzett, Vincze Péterrel holtversenyben vezeti az Erste Liga góllövőlistáját. Sortársai közül Páterka Bence van jobb formában ? a fiatal támadó a DAB ellen 2+2-vel zárt-, Kulesov november elsején volt eredményes legutóbb. A DEAC legutóbbi hat mérkőzéséből ötöt megnyert, csak a Sportklubbal nem bírt hazai pályán. György József sérüléssekkel bajlódó szűk kerete tovább csökken, a Mihalik fivérek az U20-as válogatottal Norvégiába utaztak. Légiósaira továbbra is nyugodtan támaszkodhat a Debrecen: az elmúlt három mérkőzésen Novotny 4 gólt lőtt, míg Izacky 2+4 pontot tett a közösbe. A felek idén még csak egyszer találkoztak: november közepén a DEAC magabiztos 3-1-es sikert aratott.

Szintén 18:30-tól a 9. helyen álló Dunaújváros az FTC-t fogadja. A DAB szerdán, a Fradi csütörtökön játszott Magyar Kupa-mérkőzést, mindkét együttesnek megmaradt az esélye a négyes döntőbe jutásra. Az Acélbikák egygólos vereséget szenvedtek az odavágón, de mind Somogyi Balázst, mind Varga Arnoldot elvesztették a pénteki mérkőzésre eltiltás miatt. Niko Eronen együttese négymérkőzéses vesztes szériában van a bajnokságban: a DVTK-tól nyolcat, a Sportklubtól kilencet kaptak néhány napja, a Brassót legalább sikerült három gólon tartaniuk. A DAB emberhátrányos védekezése teljesen összeomlott: legutóbbi 10 létszámhátrányukból nyolc (!) gólt kaptak, a szakvezetés folyton új négyesekkel próbálkozik, egyelőre kevés sikerrel.  A Fradi 2-2-t játszott csütörtökön az Újpest elleni MK-negyeddöntőn, a bajnokságban előbb kitömte a sereghajtó FEHA19-et, majd nagyot hajrázva Hrabal duplájával hosszabbításra mentette a Gyergyó elleni találkozót. A kőkemény cseh hátvéd remek pánikigazolásnak tűnik, hét mérkőzést követően 3+3-mal áll, amivel a hetedik helyen szerénykedő együttes házi pontlistáján is az előkelőbb teljesítmények közé tartozik. A két gárda október elején meccselt egymással, akkor a Fradi Nagy Gergő végjátékban szerzett duplájával 4-2-es győzelemmel elvitte a 3 pontot Dunaújvárosból.

A játéknap utolsó mérkőzésén, 18:40-kor két fővárosi csapat csap össze egymással: a második helyen tanyázó BJAHC a hullámzó UTE-t fogadja. Kangyal Balázs együttese szerdán MK-mérkőzésen 4-3-ra legyőzte a DAB-ot ? Tóth Gergely gólpasszal tért vissza ?, ugyanakkor Elo szabálytalan ütközés miatt egymeccses eltiltást kapott. A finn légiós ponterős játéka hiányozhat a Rozsomákoknak, noha utóbbi két bajnokiján nem iratkozott fel a jegyzőkönyvbe. A BJAHC erdélyi túrája óta nem játszott Erste Liga mérkőzést, legutóbb november 28-án Brassóban szerepeltek Nagy Krisztiánék. Az UTE az egypontos erdélyi kiszállást követően mintha kezdene magára találni: bár a Brassó ellen hazai pályán még 2-1-re kikapott, a Gyergyót hatalmas meglepetésre múlt vasárnap tévés mérkőzésen ismételten legyőzte. A lila-fehér lábak nem lehetnek a legpihentebbek, 24 órával korábban a Tüskecsarnokban vívtak kupaderbit a Ferencvárossal. Az újpesti keretbe visszatértek a sérültek ? legutóbb csak Kovács Alex volt maródi ?, az U20-as világbajnokságra elutazó Balázsi Mártont a 18 éves Ritecz Richárdnak kell majd helyettesítenie a harmadik bekkpárban. A két gárda idén már kétszer találkozott egymással a Megyeri úton: a BJAHC mindkétszer magabiztos győzelmet aratott.

sofron_koger_sccbra

fotó: Pál Zoltán/SC Csíkszereda

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA INFO
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum