Lemásolja-e az UTE bravúrját a Fradi?

   

A zöld-fehérek idén még nem tudták legyőzni a listavezető Gyergyót, akik idegenben eddig csak Újpesten kapituláltak.

Kedd este 18:30-tól a jelenleg hetedik helyen álló FTC-Telekom a listavezető Gyergyói HK-t fogadja. Bár a zöldek jelenleg csak egy pozícióval előzik meg örök riválisukat, az Újpestet a tabellán, a helyzet korántsem olyan borús, mint a IV. kerületben. Fodor Szabolcs együttese előbb 4 ponttal zárta erdélyi túráját, majd hét gólt vágott a sereghajtó FEHA19-nek. Amennyiben a Fradi megnyeri két mérkőzését, amennyivel a csapat kevesebbet játszott az Erste Liga többi együtteséhez képest, akkor akár a dobogó harmadik fokára is felléphet. Elmúlt 5 mérkőzésükön magasan Josef Hrabal kapta a legtöbb jégidőt, a november közepén szerződtetett cseh bekk 15 perccel többet volt pályán – Gyergyószentmiklóson egyenesen 27 percet kapott-, mint a második legtöbbet foglalkoztatott Karmeniemi. De a Fradi mások friss légiós hátvéd igazolása, Mesikammen is kiveszi részét a munkából, a fehérvári fiatalok ellen megszerezte első pontjait a ligában. Az FTC egyik legnagyobb problémája továbbra is a kiállítások, mert bár 78,6%-os kivédekezési hatékonyságuk az ötödik legjobb a bajnokságban, ellenfeleik rendre többször próbálkozhatnak létszámfölényben. A felesleges szabálytalanságokat pedig könyörtelenül megbüntetheti a GYHK: a liga legjobb emberelőnyös alakulata 32,8%-kal használja ki speciális helyzeteit, Gyergyószentmiklóson is két fóros találattal terhelték Nagy Kristóf kapuját. A Gyergyó magyarországi túrája során simán legyűrte a DVTK Jegesmedvéket, majd egy harmad után úgy tűnt, hogy ez lesz az UTE sorsa is, de Szilassy Zoltánék a második húsz percben teljesen megálltak, a lilák pedig csak abban a harmadban négy gólt ütve megfordították a mérkőzést. A GYHK idegenben 12 mérkőzéséből tízet megnyert, mindkét vereségét pont Szilassy előző munkahelyén, a második otthonnak számító Újpesten szenvedte el.  A székelyek tonna számra lövik a gólokat, Vincze Péter az elmúlt 10 mérkőzésen kilencszer volt eredményes, de a Gyergyó-találatok java részét az első két gól szállítja, az említett 10 meccses időtartam alatt az alsóbb sorokból csak Szigetinek és DiDiomete-nak van 1-1 gólja. A felek idei két partija során mindkétszer gyergyói siker született, a Tüskecsarnokban október végén 5-1-re, Erdélyben 4-3-ra nyertek Bodóék.

gyhk ftc

Fotó: Szász Adorján / Gyergyói HK

FTC-Telekom–Gyergyói HK 2-3

   

A ferencvárosiak a rendes játékidő utolsó percében hosszabbításra mentették a meccset, ez a ligaelsővel szemben egy pontra volt elég.

Az FTC-Telekom sima győzelemmel, míg a Gyergyó vereséggel készült az Erste Liga egyetlen Mikulás-napi ütközetére. A két csapat kezdeti ismerkedését Sylvestre törte meg a 8. percben: éles szögből leadott lövését Arany hárította. A vendégek fokozatosan próbálták beszorítani saját kapuja elé a Ferencvárost, de gólig nem sikerült eljutni. Sőt egy saját harmadban eladott korong után Low próbálkozott. A 17. percben aztán mégis a gyergyószentmiklósiak örülhettek: Bodó kapu mögül visszatett passzát előbb Brance Orban lőtte mellé, a pakk ismét Bodóhoz került, aki ezúttal Trancát választotta, ő pedig a vas alá bombázott. Két perccel később Jalonen duplázta meg a GYHK előnyét, a finn légiós egy üres kapuig kijátszott akció után volt eredményes.

A középső felvonás hazai lehetőségekkel indult, később mégis a Gyergyó jutott el nagyobb helyzetekig. A játékrész közepén Sailio járt közel a gólhoz: a Rinne kapusról lecsorgó korongot viszont nem tudta a kapuba terelni. Ezek után sorra jöttek a Fradi-helyzetek, de a vendégek finn hálóőre mindig résen volt. Az első kiállításra a 38. percig kellett várni, ekkor Nagy Gergő ült ki a büntetőpadra. Négy másodperccel később Sylvestre csatlakozott hozzá, így egyenlő létszámmal játszottak a csapatok. Négy a négy ellen is a Ferencváros veszélyeztetett többet, de a második harmadban is gólképtelen maradt.

Két perce ment a záró játékrész, amikor összejött a hazai szépítés: Kulmala kísérlete jött le a kapusról, a kipattanót Hrabal terelte a kapuba. Ezek után próbálta kapuja elé szorítani ellenfelét az FTC, a vendégek viszont jól védekeztek. Az utolsó percben aztán kapus nélkül támadt a Fradi, Hrabal közeli lövése pedig utat talált a hálóba, ezzel hosszabbításra mentve a találkozót.

A hosszabbítás utolsó percében pedig jött az igazi dráma: Hrabal vezette a korongot egy az egyben a kapusra, a ziccer azonban kimaradt. A fordulásból jött a Gyergyó és Bodó, aki kicselezte a kapust és húsz másodperccel a vége előtt eldöntötte a meccset.

A zöld-fehérek csütörtökön derbit játszanak a Magyar Kupában, a GYHK pedig vasárnap székely rangadót játszik a következő Erste Liga-meccsén Csíkszeredában.

ftcgye_th

fotó: Tumbász Hédi/FTC-Telekom

A Fradi soha nem adja fel semelyik sportban

 

Az FTC-Telekom–Gyergyói HK edzői nyilatkozatai.

Fodor Szabolcs (vezetőedző, FTC-Telekom): ”Az első harmadban nem teljesen valósultak meg az elképzeléseink, amikor 2-0-ra elment az ellenfél, talán csak olyan 5-10 percig maximum, de ha hatvan percig úgy hokiztunk volna, ahogy negyvenöt percig tudtunk, akkor azt gondolom, tele lett volna a Mikulás zsákja, mert megnyertük volna ezt a mérkőzést. De sajnos valami miatt az első harmadban tizenöt percen keresztül nem igazán hokiztunk, és emiatt kétgólos hátrányból kellett visszajönni. Utána nagyon szépen visszajöttünk, és sikerült egy pontot megszerezni, sőt, a hosszabbításban nyerhettünk is volna, szóval nagyon keményen melóztunk. A legnagyobb lecke ebből a meccsből, hogy ha így tudunk hokizni negyvenöt percig, akkor hatvan percen keresztül is tudnunk kell, és akkor pedig abszolút van esélyünk akár a tabella első helyezettje ellen is.”

Szilassy Zoltán (vezetőedző, Gyergyói HK): ”Úgy gondolom, inkább boldogabb vagyok, hogy megvan a két pont, minthogy búslakodjak azon, hogy egyet elbuktunk, hiszen ez a Fradi jó csapat. Szerintem nem tükrözi a tabella az ő teljesítményüket és a tudásukat, jó csapat, és nagyon nehéz itt nyerni, ezt pedig bizonyították is. Nem adják fel, ez a Fradinak a sajátja, soha nem adja fel semelyik sportban. Jöttek is, a végén be tudták gyűrni az egyenlítő gólt. A második harmad második tíz percében nagyon jöttek, ott a kapusunk zseniális volt, a második harmad első tíz perce a mienk volt, ha ott rá tudtunk volna lőni egy harmadikat, akkor szerintem akár három pontot is el tudtunk volna innen vinni. Annak tükrében, hogy mikor, hogyan lőtte a Fradi a másodikat, nyilván náluk volt a mentális előny, és ezért nagyon boldog vagyok, hogy mi tudtuk feltenni az i-re a pontot. Illetve azért is boldog vagyok, mert igaz, hogy 2-0-ról visszajött az ellenfél, de nem úgy, mint Újpesten. Ott nagyon rosszul kezeltük ezt az egészet, könnyelműek voltunk, és most erre felhívtuk a figyelmet a meccs előtti megbeszélésen is, meg a szünetben is, hogy agresszív ellenféllel játszunk, amely hazai pályán jönni fog végig, de jól kezeltük, más volt a koreográfia. Ennek a két dolognak a tükrében feltétlenül örülök annak, hogy nyerni tudtunk, mert itt ez nem egyszerű feladat.”

Erste Liga, Tüskecsarnok, 676 néző. Játékvezetők: Soós, Soós, Szabó, Váczi.
Arany: 89,3% (Nagy K.)
K
Rinne: 95,7% (Demeter)
Karmeniemi, Hrabal, Sailio, Nagy G., Kulmala
1
Jalonen, Haaranen, Tranca, Orban, Bodó
Seregély, Boros, Low, Bán, Tóth G.
2
Györfy, Fejes, Vincze P., Sylvestre, Sárpátki
Sarcia, Mesikammen, Tóth A., Kestilä, Kreisz
3
Saari, Kozma Zs., Sándor-Székely, Szigeti, Császár
Kucsma, Farkas, Kozma D., Galántai
4
Silló, DiDiomete, Csiszer
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
E
Szilassy Zoltán, Góga Attila
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 16:37 GYE Tranca Bodó Orban
0-2 18:34 GYE Jalonen Haaranen Bodó
1-2 42:14 FTC Hrabal Kulmala Karmeniemi
2-2 59:37 FTC Hrabal Low Seregély
2-3 64:40 GYE Bodó Haaranen Orban
46 Kapura lövések száma 28
4 Kiállításpercek 6

Drámai hajrában dőlt el az FTC–GYHK meccs

   

A keddi Erste Liga-mérkőzés szebbnél szebb jelenetei három percben.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
január 23., hétfő
EL 18:30 FHAGYE 5-6VÉGE
ICEHL 19:30 PIOAVS 3-2 HVÉGE
január 24., kedd
EL 18:30 FTCDAB 5-2VÉGE
EL 18:40 BJAMIS 6-1VÉGE
AL 19:40 FTCIKO 2-9VÉGE
január 25., szerda
AL 19:35 LHLSPC 4-3 HVÉGE
ICEHL 19:45 ASIAVS 4-0VÉGE
AL 20:30 ETOSZG 8-3VÉGE
AL 20:30 WRMDBF 5-1VÉGE
január 27., péntek
EL 17:30 BRAFHA 5-3VÉGE
AL 19:00 LHLFTC 2-1VÉGE
január 28., szombat
AL 16:00 WRMIKO 8-0VÉGE
MK 16:00 BJADEB 3-2VÉGE
    • M4 SPORT+
AL 19:00 LHLASP 1-6VÉGE
MK 19:45 UTEAVS 1-6VÉGE
    • M4 SPORT+
AL 20:30 DBFSZG 1-3VÉGE
AL 21:00 ETOSPC 11-5VÉGE
január 29., vasárnap
MK 16:00 UTEDEB 0-0ÉLŐ
EL 17:30 SCCFHA INFO
MK 19:45 BJAAVS INFO
    • M4 SPORT+
január 30., hétfő
MK 17:30 GYEFHA 
január 31., kedd
MK 17:30 SCCDAB 
Partnerünk
Archívum