DVTK Jegesmedvék–Gyergyói HK 1-5

   

A szervezettebben és hatékonyabban játszó gyergyószentmiklósiak Miskolcon is megérdemelten gyűjtötték be a három pontot, ezzel a tabella élére ugrottak.

A hazai kapuban Voris, a vendégeknél Rinne kezdett, a DVTK negyedik sorába a 18 éves védő, Szalay Boldizsár is be volt írva.

Az első nagyobb helyzetet Bodó lőtte mellé, majd Lövei lehetőségénél védett Rinne. Felélénkültek a Jegesmedvék, nem sokra rá ordító helyzet maradt kihasználatlanul, Páterkáék hagyták ki a kihagyhatatlant. A harmad felénél Löveit a bulikörből küldték ki a büntetőpadra, a ritkán látható kiállítást még kivédekezte a DVTK, ám aztán a Gyergyó gyilkos hatékonysággal dolgozó második sora ismét eredményes tudott lenni. Ezúttal Sárpátkitól érkezett az álompassz Vincze Péter elé, a házi gólkirály 19. bajnokiján 16. találatát szerezte, ezzel a liga góllövőlistájának is az élére ugrott.

A fordulás után tökéletesen kezdte a középső harmadot a Gyergyó, 15 másodperc elteltével megduplázta előnyét Brance Orban zsenialitásának köszönhetően. Másképpen, a házi gólkirály után a házi pontkirály is eredményes tudott lenni: az ihletett formának örvendő szélső pazar reakcióidővel, elképesztő lövéssel, szinte maga alól tette fel Voris füle mellé a hosszúba. Mezőnyben hiába bizonyult egyenrangú ellenfélnek a DVTK, a kapuk előtt kijött a rutin- és minőségbeli különbség. A 26. percben már hárommal mentek a vendégek, egy ujjgyakorlatnak bizonyuló lerohanást a hosszú vasnál megérkező Szigeti fejezett be magabiztosan. A helyzetkihasználás egyértelmű különbségnek bizonyult: míg az erdélyiek ezúttal is effektíven dolgoztak, addig a miskolciak sokáig a legnagyobb sanszaikkal sem tudtak élni. A meccs felénél aztán a borsodi jég is megtört: Mattyasovszky lövése csorgott át valahogy Rinne lábai között, végül nagy nehezen bevonszolta magát a pakk a gólvonal mögé.

A második szünet után bekezdett a Miskolc. Másfél perc sem telt el a harmadik harmadból, amikor Páterka lapos kékvonalasa irányt változtatva a vasról vágódott le, majd többször is Rinnének kellett megőriznie a kétgólos vendégfórt. A 47. percben a végig aktív Razumnyak csinálta meg szépen a cselt, az ő sokadik próbálkozását is hárította a finn portás. Ám hiába a hazai rohamok, gólt ismét a vendégek szereztek. Nyolccal a vége előtt egy miskolci és egy gyergyói egymással voltak elfoglalva a kapu előtt, hogy ez zavarta-e meg Vorist, nem tudni, mindenesetre Orban lövése meglepte, bement a rövidre, 4-1, ezzel minden kérdés eldőlt. Ezt Lövei nem nagyon tudta kezelni, a fiatal miskolci játékos frusztrációját Imre Patrikon vezette le, nagyon sérülésveszélyesen lökte palánknak hátulról, szerencsére a gyergyói bekk végül saját lábán tudott bemenni az öltözőbe, de a DVTK egymás után a második véglegesét kapta kísértetiesen hasonló szituáció után. Noha a Jegesmedvék az ötpercest kivédekezték, az 59. minutumban Sylvestre beállította az 5-1-es végeredményt, a szervezettebben, olajozottabban és főleg hatékonyabban játszó gyergyószentmiklósiak így megérdemelten gyűjtötték be újabb három pontjukat.

Rendes játékidős győzelmével a Gyergyó a BJA-t megelőzve az élre ugrott, a játéknapot a dobogón kezdő DVTK a Brassó és a Csíkszereda győzelme nyomán az 5. helyre csúszott. A székelyek vasárnap a szenvedő Újpest otthonában növelhetik előnyüket, míg a borsodiak a címvédő Csíkszeredát fogadják.

dvtk gye gyhk voris

fotók: Nagy Gábor Sándor/DVTK Jegesmedvék

Talán túlságosan is tiszteltük az ellenfelet

   

A miskolciak trénere túlzónak találja a négygólos vereséget.

Tokaji Viktor (vezetőedző, DVTK Jegesmedvék): “Talán túlságosan is tiszteltük az ellenfelet. Nem azt az arcunkat mutattuk, amit szerettem volna látni. Sok helyet és időt hagytunk nekik, ezáltal a vendégek a képességeiket tudták csillogtatni. Minden egyes hibánkat az ellenfél könyörtelenül kihasználta, mi pedig a helyzeteinkkel nem éltünk. Az nagy fegyvertény, hogy az ötperces hátrányt kivédekeztünk a Gyergyó ellen. Az eredmény talán túlzó, az ellenfélnek minden összejött, viszont nekünk talán kétszer ennyit kellett volna beletenni a meccsbe.”

Szilassy Zoltán (vezetőedző, Gyergyói HK): “Kicsit lassan kezdtünk, de amikor elkezdtünk mélyre menni az ellenfél harmadába, akkor sok helyzetet tudtunk kialakítani. Egy jó kapussal álltunk szemben, aki agresszíven, kint véd, ezért próbáltuk keresztirányú mozgásokkal megverni. Minden elemzés annyit ér, amennyit a játékosok megvalósítanak belőle, ezt jól hajtották végre a fiúk. Miskolcon 5-1-re nyerni komoly dolog egy jó ellenfél ellen. Előnyben nem voltunk túl hatékonyak, de ezt kompenzáltuk a jó 5-5 elleni játékunkkal.”

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 810 néző. Játékvezetők: Tóth, Tóth, Szabó, Vincze.
Voris: 86,1% (Kiss B.)
K
Rinne: 97,6% (Demeter)
Kiss R., Vojtkó, Miskolczi, Mattyasovszky, Galajda
1
Jalonen, Haaranen, Tranca, Orban, Bodó
Ilvessuo, Wehrs, Razumnyak, Páterka, Kulesov
2
Saari, Fejes, Vincze P., Sylvestre, Sárpátki
Szirányi, Illés, Lövei, Farkas, Blasko
3
Kozma, Imre, Sándor-Székely, Szigeti, Császár
Szalay, Pecsét, Ritó, Vas
4
Csiszer, Silló, DiDiomete
Tokaji Viktor, Galanisz Nikandrosz
E
Szilassy Zoltán, Góga Attila
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 16:14 GYE Vincze P. Sárpátki Fejes
0-2 20:15 GYE Orban Bodó Tranca
0-3 25:49 GYE Szigeti Sándor-Székely Császár
1-3 29:45 MIS Mattyasovszky Vojtkó
1-4 52:05 GYE Orban Haaranen Tranca
1-5 58:16 GYE Sylvestre Bodó Jalonen
41 Kapura lövések száma 36
27 Kiállításpercek 6

Orban az alapvonal mögül lepte meg Vorist

 

Szerencsés és szépen kijátszott gólok a sima vendéggyőzelemmel véget ért DVTKGyergyó rangadóról.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 24., péntek
EL 19:30 FTCGYE 3-5VÉGE
  • M4 SPORT
március 25., szombat
EL 19:15 FTCGYE 3-2VÉGE
  • M4 SPORT+
AL 21:00 IKOWRM 5-3VÉGE
március 27., hétfő
EL 17:15 GYEFTC 5-1VÉGE
  • M4 SPORT
március 28., kedd
SHL 19:00 VAXLHF 
  • SPORT 2
március 29., szerda
EL 18:30 FTCGYE 3-4VÉGE
SHL 19:00 FBKFRÖ 
  • SPORT 2
március 31., péntek
EL 17:15 GYEFTC 
  • M4 SPORT
április 5., szerda
VÁL 17:00 HUNUKR 
április 6., csütörtök
VÁL 18:00 HUNUKR 
Partnerünk
Archívum