Hadobás nem csak a válogatottban ponterős

 

Svédországi légiósunk gólt lőtt és gólpasszt adott múlt héten, Csala Patrik ismét shutouttal zárt. Heti utánpótlás légiós-körkép.

Finnország, U20 SM-sarja

A finn juniorbajnokságban magyaros rangadót rendeztek, a Varga Balázs-féle JYP a Dobos Bendegúzt foglalkoztató K-Vantaa ellen játszott. Bár Dobos gólt lőtt a vendégegyüttesben, a JYP 4-3-as győzelemnek örülhetett. Vargáék korábban 4-1-re verték a Kooveet, a magyar csatár nem szerzett pontot a hétvége során. A K-Vantaa a K-Kissat együttesével is megmérkőzött az elmúlt héten, Dobosék 5-4-es győzelemmel idei első rendes játékidős sikerüket aratták, és meg is előzték ellenfelüket a tabellán. 23 fordulót követően véget ért a junior első osztály alapszakasza, a JYP az ötödik helyével a felsőházban folytatja, a Deák Mártont a hétvégén nélkülöző SaiPa a tizenharmadikkal épphogy lemaradt erről, és az alsóházba került, míg a huszonharmadik K-Vantaa a másodosztályban próbálkozhat.

Finnország, U18 SM-sarja

A SaiPa/Ketterä 4-3-as vereséget szenvedett a Lukko otthonában, majd büntetőlövéseket követően 5-4-re győzött a Fehér Kolossal felálló TPS otthonában. Farkas Olivér, a SaiPa védője a győztes mérkőzésen gólt lőtt, míg Fehér az ellenfélnél volt gólpasszos. A TPS egy nappal korábban hazai pályán 2-1-re verte a KalPát. A négy magyart is foglalkoztató TuTo előbb 3-1-re verte a Jokipojatot, majd 5-2-vel a Jukuritnál is jobbnak bizonyult. Antonijevic az első mérkőzésen gólt lőtt, Schwartz Gergő mindkétszer gólpasszt adott, Zimányi Dániel a második találkozón asszisztos volt, Pásztor Viktor ezúttal nem játszott. A TPS az első csoport hatodik helyén zárt, így továbbra is a felsőházban, a SaiPa az utolsó, 12. helyen végzett, így lekerült az alsóházba. A második csoportban a TuTo 4. lett, így marad az alsóházban, míg Lencsés Dávidot nélkülöző Jokerit JoVi tizedik lett, így kiesett a másodosztályba.

Svédország, J20 Nationell

A svéd juniorbajnokságban remek hétvégét zárt Hadobás Zétény. A junior válogatottban is ponterős bekk egy gólpasszt adott az üres kapus góllal 4-2-re elbukott mérkőzésen a HV71 ellen, majd gólt lőtt és újból kiszolgálta társait a negyedik Örebro ellen 3-0-ra megnyert találkozón. A Västeras hátvédje 23 mérkőzést követően 2+13-mal a házi kanadai táblázat második helyén áll, csapata továbbra is az északi csoport utolsó helyén szerénykedik. Horváth Bence nem játszott a Växjö Lakersnél.

Svédország, J18 Regional

A nyugati divízióban a Mora előbb a Grum vendégeként 2-1-re kikapott, majd csak egy pontot tudott otthon tartani a Brynäs ellen, Nemes Mártonék hosszabbításban szenvedtek 3-2-es vereséget. Utóbbi mérkőzésen az első soros magyar csatár gólpasszos volt. A keleti csoportban a Sollentuna előbb hazai környezetben 9-2-re kikapott a Täbytől, majd a szezonban már harmadik gólját szerző Nádasi Levente nyitó találatával 4-3-ra győzött a Värmdö otthonában. Gödri Dominik, a Flemingsberg kapusa 30 védéssel ért el shutoutot a Lidingö otthonában aratott 5-0-ás győzelem során, majd 32 perc és 4 kapott gól után lecserélték a Djurgarden (2-5) ellen. Hajas Bálint, az együttes első soros hátvédje mindkét találkozón játszott, pontot nem szerzett.

Németország, DNL U20

A felsőházi Düssedorf?Köln mérkőzésen Hiezl Balázs és Csala Patrik nézett farkasszemet egymással. Az első mérkőzésen Csala 40 védéssel shutoutot ért el a kölni kapuban, csapata 3-0-ra győzött Düsseldorfban. Másnap fordított pályaválasztással is megmérkőztek a felek, a Köln otthon 4-2-re nyert: Csala ekkor cserekapus volt, Hiezl nem szerzett pontot. A Kaufbeuren 6-2-re kikapott Mannheimben, Rokaly Boldizsár mindkét vendégtalálatból kivette részét, egyiket lekészítette társának, míg a másikat maga vállalta.

Egyesült Államok, NAHL

Bár a nemzetközi szünet alatt Orosz Gergely 95%-os védési hatékonysággal 4-2-es győzelemre vezette az Odessát a El Paso ellen, az elmúlt hétvégén két vereséget könyvelhetett el a csapat. Orosz az Oklahoma ellen 4-2-re elvesztett mérkőzésen 90%-kal dolgozott, másnap 10 percet és 4 kapott gólt követően lecserélték, az Odessa 8-0-ás zakóba futott bele. Keresztes Levente gólt lőtt a Northeast Generals ellen hosszabbításban 3-2-re megnyert találkozón, majd egy nappal később is ott volt a jégen, amikor a New Jersey Titans ismét hosszabbítást követően (2-1) szerzett újabb győzelmet.

Egyesült Államok, NCDC

Legutóbbi összefoglalónk óta a Rockets HC 5 mérkőzést játszott, amelyeken összesen 8 pontot gyűjtött. Kocsis Botond az öt találkozóból négyszer a pontszerzők között volt: két-két góllal és gólpasszal gyarapította egyéni statisztikáját. A Connecticut Rangers szintén 5 találkozót vívott az elmúlt napokban, Tóth Tamás együttesen háromszor hagyhatta el győztesen a jeget: Tóth egy-egy góllal és gólpasszal, Banga Nándor 1+2-vel segítette klubját. Horváth Donát két mérkőzésen erősítette a South Shore Kings együttesét, a New Hampshiret büntetőkkel verte csapata.

Észak-Amerika, UPSHL Premier

A Steele County Blades Gáspár Bencével a kapuban 5-1-re verte a Cincinnati Cyclonest. Barna Dávid a Charlotte Rush együttesétől visszaigazolt tavalyi csapatához, a Hampton Roads Whalers mezében nem szerzett pontot a Potomac Patriots elleni vereségek során. Kaibás Kornél 2 pontot szerzett a Carolina Jr Hurricanes legutóbbi négy találkozója során, Chmelik Levente egy győztes valamint egy vesztes mérkőzésen őrizte az együttes kapuját.

Észak-Amerika, USPHL Elite

Régóta nem számoltunk be az Elite bajnokság magyar érdekeltségű fejleményeiről. Varga Zaránd és Csémi Dávid, a Potomac Patriots csatárai továbbra is rendkívül ponterősen játszanak, Varga 19 mérkőzést követően 41 ponttal vezeti a bajnokság kanadai táblázatát, míg a második helyén Csémi áll a maga 21 meccsén gyűjtött 36 pontjával. A Patriots jelenleg vezeti a Southeast divíziót, a hétvégén a Hampton Roads Whalerst verték 6-2-re, illetve 6-4-re. A két volt győri játékos egy sorban megy az idény során, a hétvégi első meccsen Csémi szolgálta ki Vargát, majd a másodikon a góllövőlista éllovasa egy assziszt mellett újból góllal zárt.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT INFO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum