Székely rangadóval tér vissza az Erste Liga

 

A Sportklub?GYHK találkozó mellett Magyarországon is rendeznek 3 összecsapást.

A nemzetközi szünetre is a Gyergyó?Csíkszereda mérkőzéssel fordultak a csapatok, az újrakezdést is a két székely klub rangadója nyitja, ezúttal szeredai pályaválasztással. Az IIHF-szünet alatt mindkét együttesre román bajnokik vártak: a Csíkszeredának meglepetésre becsúszott egy vereség a Háromszéki Ágyúsok ellen, míg a GYHK a Sportul Studentesc és a Sapientia U23 lesimázása mellett két mérkőzésen mindössze két pontot gyűjtött a Galaccal szemben. A Sportklubtól Sofron, a GYHK-tól Szilassy vezetőedző mellett Fejes, Császár, Sárpátki, Szigeti és az Erste Liga előző játékhetének legjobb játékosának választott Vincze Péter is a magyar válogatottal gyakorolt az elmúlt héten. November 6-án a Gyergyó magabiztosan tartotta otthon a pontokat a Sportklub ellen: Vincze két emberelőnyös gólt lőtt, Bodó emberhátrányban köszönt be, Rinne 95%-kal dolgozott. A házigazda Csíkszeredának muszáj javítania emberelőnyös mutatóján, legutóbb is temérdek lehetőséget elpuskáztak Hozó Levente fiai: 14 mérkőzés során mindössze 6 emberfóros találatot tudtak ütni, míg a GYHK már 16-nál jár. A Szereda egy esetleges győzelemmel egy pontra felzárkózhatna a GYHK mögé az Erste Liga harmadik helyén, fordított esetben viszont leszakítaná magáról vetélytársát a Gyergyó.

gyhk scc

Fotó: Szász Adorján / GYHK

18:30-kor a FEHA19 és az FTC-Telekom két napon belül másodszor találkozik egymással Székesfehérváron. Szerdán a két együttes Magyar Kupa-odavágóján a Fradi könnyed 5-1-es sikert aratott, bemutatkoztak az új finn légiósok, a válogatottba is behívott Kreisz Brúnó 3 pontig jutott. A kupamérkőzésen nem volt ott a farmcsapatban a blogunknak nemrégiben interjút adó Mingazov, aki az együttes házi pontkirályaként kisebb sérülés miatt egy ideig nem lesz bevethető. Az orosz bekk 7 gólnál tart az idei Erste Liga szezonban, remekül lép fel a támadásokhoz, 22 percnél is több időt tölt a pályán átlagban. A FEHA19 második leggólerősebb játékosa az a Rétfalvi Kristóf, aki időnként feljátszik az ICEHL-csapatba, a keddi, bécsi mérkőzésen például 12 cserét kapott Constantine mestertől. A válogatottól visszatérő Fodor Szabolcsnak alig néhány nap állt rendelkezésére, hogy a nemzetközi szünet alatt alaposan felforgatott Fradiból lehetőleg újból kompakt csapatot csináljon, lezárja 3 mérkőzéses vereségszériáját és elinduljon felfelé a tabellán. A Fradi eddig veretlen idegenben, igaz, mindössze három alkalommal vendégeskedtek a zöldek. A két együttes már találkozott egymással az idei Erste Liga-kiírásban: október elején Nagy Gergő duplájával az FTC 4-1-gyel tartotta otthon a pontokat.

Szintén 18:30-as kezdéssel Miskolcon próbál örök vetélytársához hasonló mély gödörből kimászni az UTE. A DVTK Jegesmedvék nagyszerűen teljesítenek, bár 7 hazai mérkőzésük során mindössze 8 pontot gyűjtöttek, a tabellán mégis ott vannak a negyedik helyen, mindössze 1 ponttal lemaradva a dobogós Csíkszereda mögött. Tokaji Viktorék szerdán a DAB elleni Magyar Kupa-mérkőzéssel már visszarázódhattak a küzdelmekbe, egy nem hétköznapi végjátékot követően Kulesov büntetőjével zárult 2-2-vel az odavágó. Miskolcon az idei évben is megadják az esélyt a fiataloknak, Mattyasovszky és Lövei is 17 jégpercet kapnak átlagosan, ebben a statisztikában előzik például a 10 találatával a házi góllövőlistát toronymagasan vezető orosz Razumnyakot. A vendég újpestieknél továbbra sem beszélhetünk kiegyensúlyozottságról: hiába nullázták le a Gyergyót, Fehérváron csak büntetőlövésekkel tudtak nyerni, majd Dunaújvárosban futottak bele egy hetesbe. A vezetőség nemrégiben kivágta a nagy hibafaktorral játszó szlovák Kmecet, míg másik légióshátvédjük, Ville Järvinen október közepe óta betegség miatt hiányzik. A finn bekk sem tűnik egyelőre egy csodaigazolásnak ? az is előfordulhat, hogy már ő sincs ott Újpesten. A lilák hátsó alakzata nem áll a helyzet magaslatán, mindössze 4 felnőttkorú hátvéddel számolhat Virág Csaba ? igaz, Kiss Dániel és Pokornyi Dávid a nemzeti együttesnél is számításba kerültek ?, az U20-as válogatott Balázsi Mártonnal és az akadémiáról felhívott 18 éves Ritecz Richárddal van meg jelenleg a három bekkpár. A két együttes a bajnokság nyitó fordulójában találkozott már egymással, akkor az UTE két harmad után 3-0-ra is vezetett, de Jegesmedvék hosszabbításban Skrabov góljával megfordították a mérkőzést.

A játéknap negyedik mérkőzésén a listavezető Budapest Jégkorong Akadémia HC 18:40-es kezdéssel fogadja a Dunaújvárost. Kangyal Balázs együttese a válogatott szünet előtt egy magas színvonalú mérkőzésen 3-2-re nyert a DVTK otthonában, előtte a Tüskecsarnokból vitte el a pontokat. A BJAHC emberhátrányos védekezése a legjobb a ligában, mindössze 7 alkalommal kapituláltak speciális játékhelyzet során. Elől továbbra is gólerős az együttes, az elmúlt három mérkőzés során 5 játékosuk is tartja a pont/meccses átlagot. A Dunaújváros üde színfoltja a ligának, bárkit képesek megszorongatni. Niko Eronen csapata nemrégiben oda-vissza verte az UTE-t, legyőzte otthon a DEAC-ot, közel járt a pontszerzéshez a Csíkszereda ellen. A szezon elején nagyot futó Pinczés, Valtola, Niskanen sor megbomlott, a szakmai stáb a megfelelő harmadik csatárt keresheti a két finn mellé, a helyzeteket az utóbbi időben jobbára a második és a harmadik sor szállította. A két gárda az első fordulóban meccselt már egymással, akkor Dunaújvárosban a BJAHC 6-2-es sikert aratott.

Cimkék: , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT INFO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum