DVTK Jegesmedvék–BJAHC 2-3

   

A BJA Elo 55. percben szerzett győztes góljával és Farkas bravúrjaival 2-1-ről fordítva nyerte meg a miskolci rangadót, ezzel növelte előnyét a tabellán.

A miskolci kapuban szokás szerint Voris, a vendégeknél a sérült Kornakker távollétében Farkas Roland kezdett. Egy-egy kimaradt fór után a 9. percben egy emberhátrányos kontra végén szerezték meg a vezetést a vendégek: a támadóharmadban történt miskolci korongvesztés után Tóth Richárd ugrott ki teljesen egyedül, szépen elhúzta Voris mellett és fonákkal értékesítette az ajtó-ablak helyzetet. Ebben a periódusban többet támadott a BJA, ám a harmad második felében ébresztőt fújtak a Jegesmedvék. Előbb szép összjáték után Kulesov még nem tudta belőni helyzetét, nem sokkal később viszont Kiss távoli lövésébe Razumnyak már gólt érően piszkált bele, a másodlagos asszisztot jegyző Wehrs visszatérése óta második meccsén is pontot szerzett.

A 7:17-es kapura lövési arány ellenére egygólos döntetlennel kezdődött meg a középső harmad. Másfél perccel a fordulás után Elót akasztották gólhelyzetben, a megítélt büntetőlövést Vorisba vágta a finn. A harmad felén túl Lövei kapott jó keresztpasszt, fölélőtte, majd hazai emberelőny következett, Galajda használta ki egy kapáslövéssel.

A harmadik játékrész elején a budapestiek is megpróbálkozhattak egy fórral, ugyancsak eredményesen: önfeláldozó hazai blokkok után Garáthoz került a korong, a válogatott bekk hatalmas gólt ragasztott a jobboldali bulikörből. Az egyenlítés után rögtön visszavehette volna a vezetést a DVTK, Miskolczi gólhelyzeténél Farkas spárgázott nagyot. Ami Elónak nem sikerült rávezetésből a második harmadban, sikerült akcióból a záró játékrészben: 6 perccel a vége előtt a finn lövését már nem tudta hárítani az ezen az estén is rengeteget dolgozó Voris. Szó szerint hajszál híja volt, hogy a Miskolc egyből válaszoljon: Blasko kapu előtti beleérése után Farkas lábai között már átjutott a korong, ám a kapus óriási bravúrral még a gólvonal előtt megállította maga mögé piszkálva. Három perccel a vége előtt ismét emberelőnybe került a DVTK, Tokaji Viktor kikérte idejét és lehívta kapusát, a hazai rohamok azonban nem hoztak eredményt, Mattyasovszky nagy egyenlítési kísérlete is elakadt Farkasban, a BJAHC így egy kései góllal nagy rangadót nyert meg, mindhárom pontot begyűjtve növelte előnyét a tabellán.

dvtkbjahc

fotók: Nagy Gábor Sándor/DVTK Jegesmedvék

Nagyon örülünk, hogy ennyien kilátogattak a meccsre

   

A DVTK Jegesmedvék–BJAHC meccs edzői nyilatkozatai.

Tokaji Viktor, vezetőedző, DVTK Jegesmedvék: ”Legalább egy, de akár több pontot is érdemeltünk volna. Nagyon sok energiát fektettünk ebbe a meccsbe. Egy közönségszórakoztató meccs volt. Annak nagyon örülünk, hogy ennyien kilátogattak a meccsre és átérezték, hogy milyen jó dolog ez a jégkorong. Remek volt, ahogy szurkoltak a srácoknak. A játékra visszatérve, nem voltunk elég élesek az elején, csak a kapott gól után tudtunk felpörögni, utána már egész jó tempót tudtunk menni. A harmadik harmadban a kiállítások megtörték a játékunkat és apró hibákból kaptunk bosszantó gólokat. Ami az előző meccseken befele pattant, most kimaradt. Mind a két oldalon remek kapusteljesítmény volt. Nem voltunk elég élesek és egy ilyen erős ellenfél ellen nem fér bele.”

Kangyal Balázs, vezetőedző, BJAHC: ”Nagyon nagy meccs volt szerintem. Igazi rangadó két fiatal csapat között, akik gyors hokit játszanak. Ők pihenhettek erre a meccsre, mi viszont játszottunk egy nagy meccset a Fradival pénteken. Nem adtam pihenőt a srácoknak ezután. Az első harmadban és a második harmad elején egészen jól néztünk ki, jól játszottunk. Hagyatkoztunk a képességeinkre, a kreativitásunkra, utána viszont elveszítettük picit a kontrollt. A harmadik harmadban pedig a munka és a hozzáállás vezetett sikerre. A legnagyobb gratuláció a játékosaimnak.”

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 1245 néző. Játékvezetők: Rencz, Rencz, Vincze, Muzsik.
Voris: 90,9% (Kiss B.)
K
Farkas R.: 92,3% (Straubinger)
Szirányi, Vojtkó, Miskolczi, Mattyasovszky, Galajda
1
Szabó, Pozsgai, Galoha, McCormick, Culigin
Skrabov, Ilvessuo, Razumnyak, Páterka, Kulesov
2
Varga, Garát, Elo, Viikilä, Schlekmann
Kiss R., Wehrs, Lövei, Farkas M., Blasko
3
Gőz, Dóczi, Nagy, Molnár, Djumic
Illés, Pecsét, Ritó, Vas
4
Tóth R., Weidemann, Ravasz
Tokaji Viktor, Galanisz Nikandrosz
E
Kangyal Balázs, Marton Tibor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 08:34 BJA SH Tóth R. Nagy Szabó
1-1 13:22 MIS Razumnyak Kiss R. Kulesov
2-1 34:54 MIS Galajda Szirányi Vojtkó
2-2 43:35 BJA PP Garát Szabó Elo
2-3 54:17 BJA Elo Viikilä Dóczi
26 Kapura lövések száma 33
8 Kiállításpercek 10

Így fordított a BJA az utolsó harmadban Miskolcon

   

A fővárosiak izgalmas mérkőzésen ismét legyőzték a DVTK-t a vasárnap délutáni matinémeccsen, 1300 szurkoló előtt kiváló hangulatban.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA INFO
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 ITAKOR 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum