Jön a szezon első székely derbije

   

Erdélyben a trónkövetelő fogadja a címvédőt a dobogósok derbijén, Magyarországon kiszámíthatatlan csapatok megjósolhatatlan párharcaival folytatódik az Erste Liga vasárnap délután.

Az egyik kora délutáni rangadón a négymeccses győzelmi sorozatban lévő DVTK fogadja a parádés szezonrajtjához képest az utóbbi időben kissé belassító BJA-t. A fővárosiak sokáig veretlenül vezették a tabellát, az utóbbi 5 mérkőzésükön azonban három vereség is becsúszott, igaz, még így is simán őrzik top pozíciójukat, az FTC-t pedig legutóbb idegenben simázták le 5-1-re. A vasárnapi vendéglátó DVTK egyre stabilabb játékot mutat: a mögöttünk hagyott hetekben a Gyergyó, a DAB, a Fradi és a Brassó után a címvédő Csíkszereda skalpját is begyűjtötte, eközben egyetlen csapat tudta csak legyőzni ? éppen a BJA, három hete 4-2-re, ugyanúgy a népkerti jégcsarnokban. A miskolciak hátul remekül dolgoznak, 30 kapott góljuk a legkevesebb a ligában ? ebben nyilván a 94.2%-kal listavezető Voris kapusnak is nagy szerepe van ?, szerzett gólból viszont a vasárnapi ellenfél BJAHC-nak majdnem 30-cal(!) több van, így izgalmas kérdés lesz, ezúttal melyikük akarata érvényesül inkább.

A másik, ugyancsak 15:30-kor kezdődő összecsapáson a komolyabb gödörben lévő FTC-Telekom látja vendégül az egész idényben kiszámíthatatlan DEAC-ot. A ferencvárosiak az egy héttel ezelőtti derbit szoros meccsen be tudták ugyan húzni az Újpest ellen, ám ezt leszámítva legutóbb egy hónapja tudtak nyerni a bajnokságban, a FEHA ellen; a Kontinentális Kupa-vereségekkel együtt előző 8 meccsükből hatot elbuktak, a BJA pénteken 5-1-re lépte le őket saját csarnokukban. A zöld-fehérek elsősorban a védekezésben vesztették el a fonalat valahol, e hat vesztes meccs egyikén sem úszták meg 5 kapott gól alatt, ez korábban egyáltalán nem volt rájuk jellemző. A DEAC továbbra is teljesen kiszámíthatatlan: azok után, hogy két hete sima 6-2-vel vette el a listavezető BJAHC veretlenségét idegenben, ki tudott kapni Dunaújvárosban, majd a Brassó legyőzése után pont nélkül maradt Fehérváron és hazai jégen a Gyergyó ellen is. Ilyen előzmények után nagyjából megjósolhatatlan, hogy a két botladozó csapat közül melyiknek jön ki jobban a lépés vasárnap, az mindenesetre biztos, hogy a debreceniek egy rendes játékidős vendégsikerrel pontszámban beérnék a fővárosiakat.

Délután 5-től a lassan éledező UTE vendégszerepel a két vereség után lévő DAB-nál, amely legutóbb fájó módon a Fejér megyei derbit is elbukta a FEHA19-cel szemben. A hárommeccses sikerszériából érkező újpestiek idén először tudtak egymás után 3 bajnokit megnyerni, így jelenleg két ponttal jobban állnak tabellaszomszédjuknál, amelyet egy újabb sikerrel lejjebb szakíthatnának magukról ? ám október végén a DAB mindhárom pontot el tudta hozni a Megyeri útról.

Itteni idő szerint 17:30-tól erdélyi derbi következik a címvédő Csíkszereda gyergyószentmiklósi vendégjátékával. Mindkét együttes sikeres magyarországi túrán van túl, három győzelem mellett egy vereséggel. Idén még nem találkoztak egymással, a vasárnapi összecsapás kiváló fokmérő lehet: a lassú kezdés után kilövő Sportklub elmúlt hetekben mutatott teljesítménye nyomán a két szomszédvár immár csupán egyetlen pontnyi és pozíciónyi különbséggel fut neki a székely derbinek, a tabella második és harmadik helyéről, ezek fényében a bajnok és a trónkövetelő egymásnak feszülése a szokásosnál is kiélezettebb párharcot hozhat.

Cimkék: , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM ÉLŐ
VB 16:00 HUNKOR INFO
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN INFO
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum