Dunaújvárosi Acélbikák–UTE 7-4

   

A DAB Somogyi mesterhármasával és Valtola 4 gólpasszával sima győzelmet aratott az ismét gödörbe kerülő lila-fehér együttes felett.

A dunaújvárosi első sorba a hiányzó Pinczés helyére a 21 éves Szabó Csabát nevezte a szakvezetés, a negyedik bekkpárban egy hónap után kapott ismét lehetőséget az ukrán Tolsztusko. Az UTE a szokásos sorösszetételében érkezett Fejér megyei vendégjátékára, de a kapuban nem volt ott megbetegedés miatt Rajna Miklós, valamint a védelemből már sorozatban hatodik mérkőzésén hiányzott Jarvinen. Az első percben rögtön meg is zördült Sági Máté hálója: Valtola kapu mögüli centerezését követően Henttonen maradt le Léránt Renéről, az újvárosi bekk csak úgy mint a két csapat előző találkozóján, most is betalált, 1-0. A folytatásban maradt a hazai fölény Brus és Dézsi veszélyeztettek. Pokornyi vesztett korongot saját kapuja mögött, Niskanen kétszer is tüzelt, de ekkor Sági még a helyén volt. A 11. percben Kiss Dániel lövése volt az első értékelhető újpesti helyzet, azonban rögvest megduplázta előnyét a DAB: Valtola középre adása pattant rá Szabó Csaba testére, majd onnan a kapuba, a játékvezetők videózást követően érvényesnek titulálták a mozdulatot, ez volt Szabó első gólja a felnőttek között, 2-0. Nemsokára Pokornyi szépíthetett volna, de az üres kapu mellé húzta. A 17. percben Pereszunkot állították ki, Brus kékvonalas lövése behullott az újpesti ketrecbe, 3-0. A büntetőpadról visszatérő Pereszunko újabb kiállítást dumált ki magának, de ez kihasználatlanul maradt.

A második harmad Henttonen kisbüntetésével indult, a DAB emberelőnyös egysége pedig mattra játszotta a fórt: Ödman passzát csak a kapuba kellett paskolnia Somogyinak, 4-0. Bár az első újpesti előnyből Benk betalált Jarvinennek, de közben a bírók már belefújtak. A 31. percben teljesen lenullázta a harmadik újvárosi sor az újpesti elsőt: Szalma keresztpasszát ütötte be az üresen érkező Somogyi, 5-0. Virág Csaba kapuscserére szánta el magát, Monostori érkezett a vasak közé. A folytatásban Pereszunko percei következtek, az újpesti légiósok közül hétről-hétre egyedüli kiemelkedő teljesítménnyel előrukkoló ukrán előbb emberelőnyből lopta közelebb magát és lőtte el a korongot Jarvinen kapus mellett, majd Kiss Patrik passzát követően lépett ki a hazai bekkek között és értékesítette ziccerét, 5-2.

A harmadik harmad közepén zárkózhattak volna emberelőnyből a lilák: Henttonen közeli próbálkozása nem járt sikerrel. A házigazdák is gyakorolhatták az emberelőnyt: Valtola lövése lelassult egy újpesti blokkon, a kapu előteréből Szalma piszkálta be a hatodik újvárosi gólt. A hajrában kozmetikázott az eredményen az UTE: az 54. percben előbb Balogh Bence szépített közelről, majd 3 perccel később Kovács Alex átadását Németh lőtte be az üres kapura. A végjátékban emberhátrányban is lehozta kapusát az UTE, Somogyi mesterhármasig jutott.

A vasárnapi játéknap nem a tradicionális magyar csapatok napja volt, az FTC után az UTE is sima vereséget szenvedett. A Dunaújváros 7-4-es győzelmével megelőzte ellenfelét és a válogatott szünet idejére feljött a tabella nyolcadik helyére, míg az Újpest ismét csak kilencedik.

dab ute

 

Fotó: Anda Fábián / Dunaújvárosi Acélbikák

Nagyon hullámzó a teljesítményünk, meccseken belül is

   

A DAB–UTE edzői nyilatkozatai.

Niko Eronen, vezetőedző, DAB: “Nagyon jól kezdtük a találkozót, rendre megnyertük a párharcokat, s ez a játék az eredmény alakulásán is meglátszott, emiatt nagyon boldog voltam. A második harmadban hasonlóan jól teljesítettünk, de a végén egy kicsit nehezebbé tettük magunknak a meccset azzal, hogy két könnyű gólt is lőhetett az Újpest. A harmadik húsz perc jó lecke volt fiatal csapatunknak, mert teljesen mindegy, mi az eredmény, összességében kell nézni a találkozót. Több rizikós megoldást is választottunk ebben az időszakban, ezekből könnyű hibákat vétettünk, s ezt ki is használták a vendégek. Ez új helyzet volt számunkra, először vezettünk ennyi góllal, de összességében azért rendben volt a játékunk.

Virág Csaba, vezetőedző, UTE: “Gratulálok a Dunaújvárosnak, nagyon jól jégkorongoztak és abszolút megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. Nekünk nagyon hullámzó a teljesítményünk, meccseken belül is, s mindenképpen meg kell találnunk azt a kiegyensúlyozott játékot, ami jellemzett minket a tavalyi alapszakaszban. Sok meccs is van a lábakban, tizenegy nap alatt az ötödiket játszottuk, de ez nem lehet kifogás, egyszerűen készen kell állnunk a mérkőzésekre, mert sem Székesfehérváron, sem most nem úgy sikerült az első harmad, ahogy azt szerettük volna. Most nemzetközi szünet jön, innen úgy szeretnénk visszatérni, hogy látható legyen a különbség.

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 263 néző. Játékvezetők: Nagy, Nagy, Kis-király, Mizsák.
Järvinen J.: 90,7% (Kovács D. M.)
K
Sági: 78,3% (Monostori: 90,9%)
Varga, Svars, Niskanen, Valtola, Szabó
1
Tornyai, Kiss D., Benk, Henttonen, Just
Léránt, Brus, Embrich, Ödman Hadzinikolic, Dézsi
2
Kmec, Pokornyi, Shirley, Kiss Patrik, Pereszunko
Lammi, Vas, Szalma, Török, Somogyi B.
3
Kiss Phil, Balázsi, Nemes, Németh, Kovács A.
Tolsztusko, Erdély, Strenk, Horváth, Tamás
4
Balogh, Madácsi, Kovács S.
Eronen Niko, Tuomisoja Sami
E
Virág Csaba, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 00:49 DAB Léránt Valtola Svars
2-0 10:37 DAB Szabó Niskanen Svars
3-0 16:24 DAB PP Brus Valtola Szalma
4-0 21:22 DAB PP Somogyi B. Ödman Hadzinikolic Embrich
5-0 30:49 DAB Somogyi B. Brus Szalma
5-1 32:21 UTE PP Pereszunko Kiss Phil Monostori
5-2 38:44 UTE Pereszunko Kiss Patrik Kmec
6-2 50:05 DAB PP Szalma Valtola Niskanen
6-3 53:26 UTE Balogh Kovács S. Madácsi
6-4 56:15 UTE Németh Kovács A. Tornyai
7-4 59:25 DAB EN Somogyi B. Ödman Hadzinikolic Varga
35 Kapura lövések száma 43
6 Kiállításpercek 10

Tizenegy gól után hazai öröm Újvárosban

 

Nem a védelmek csatája volt a vasárnapi DAB–UTE mérkőzés: az alábbi összefoglalóban mind a 11 találatot megtekinthetik.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT INFO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum