FEHA19–UTE 4-5

   

Az újpestiek fordulatos mérkőzésen verték büntetőkkel a székesfehérvári fiatalokat, akik sorozatban harmadik meccsükön szereztek pontot.

Küzdelmes nyitópercek után Salamon távolija volt az első komolyabb kapura lövés. A 7. percben a támadó harmadban eladta a korongot az Újpest, Alapi és Ivády megléptek, az utolsó pillanatban érkezett a blokk. Madácsié volt az első kiállítás, ebből felállni sem nagyon tudott a Bogdanov-csapat. A 15. perctől fokozódott a nyomás a lilák kapuján, Farkas László középre tett korongja volt veszélyes, majd Csollák távolija kevéssel ment mellé. A hajrá is a fehérváriaké volt, többször öt az ötben is felálltak, Kóger Balázs átadását a sérülésből visszatért Nagy Ákos nem tudta gólra váltani. A 19. percben Németh Attila szólózhatott, Márkus bravúrral védett, majd az ismétlést is hatástalanította. Felpörögtek az események, a 20. percben Keceli-Mészáros megpattanó lövése mellé szállt, Kóger Balázs ismételt, a kipattanót Keceli-Mészáros már bekotorta (1-0). Az első harmad végén megérdemelten vezetett a kétszer annyit próbálkozó (14-7) Fehérvár.

Motiváltabban kezdte a középső játékrészt az UTE. Nemcsak agilisabbak voltak Benkék, de jóval többet próbálkoztak kapura lövéssel. A 25. percben Rétfalvié volt az első veszélyes hazai kísérlet. Nagy Ákos kiállítását jól játszották meg a lilák, alaposan körbelőtték a kaput, egyenlíteniük nem sikerült. Sőt, a büntetőpadról visszaérkező csatár kis híján gólig vitt egy szólót. Kiegyenlítettebbé vált a mérkőzés, majd Sági Máté pillanatai következtek, előbb Alapi közelijét fogta, majd egy kapu előtti kavarodás után is övé lett a pakk. A 34. percben Németh Attila megindult, a blokkról levágódó korongot Kovács Alex vágta a hálóba (1-1). A gól alapjaiban változtatta meg a játék dinamikáját. Bő egy perccel később Kiss Phil eresztett el egy távoli lövést, a korong Márkus mellett utat talált a hálóba, máris a vendégek vezettek (1-2). A hazaiak gondjait egy kiállítás tetézte, ezt is gólra váltották a látogatók: Pereszunko lőtte bő három perc alatt a harmadikat (1-3). Hogy az utolsó harmadra is maradjon izgalom, arról Ambrus Csongor gondoskodott a véghajrában: egy csellel becsapta a kapust és a rárontó védők szorításában a gólvonal mögé csúsztatott (2-3).

Próbálták fokozni a tempót a hazaiak, de sok volt a hiba a játékukban. Az Újpestnek nem volt sürgős, várták az adódó lehetőségeket. Simon Péter került helyzetbe, a lövésre nem maradt ideje, de ezzel varázsütésre megváltozott az akadémisták játéka. Sorra alakították ki a helyzeteket, a 48. percben sikerült is egyenlíteniük: elcsúszott a vendégek védekezése, Farkas László közelebb lopta magát, majd kipúpozta a hálót (3-3). Fordult a kocka, újra a fehérváriak domináltak. Gólt viszont az UTE szerzett: az 51. minutumban Pereszunko a kékről remek lövést küldött a kapuba (3-4). Fogyott az idő, elkeseredetten támadott a házigazda. Az 58. percben ismét jött az egyenlítés: Nagy Ákos minden mérgét beleadta a kapáslövésbe (4-4). Hatvan perc nem volt elég, hogy döntésre vigyék a csapatok, egy-egy ponttal gazdagodtak, jöhetett a hosszabbítás.

A ráadás remek akciókat hozott, Henttonené volt az első helyzet, majd a hazaiak következtek, Dobmayer szólózott, majd egy 2 az 1 elleni támadás végén Rétfalvi lövését védte Sági. A kapusoknak hála büntetők döntöttek a bónuszpont sorsáról.

Az Újpest az első három rávezetését gólra váltotta, míg a hazaiak összes próbálkozása kimaradt, így a budapestieké lett a bónuszpont, a döntő gól pedig Henttonené (4-5).

fhaute_221104

fotó: Soós Attila/FEHA19

A második játékrészre történt valami velünk

   

A FEHA19–UTE edzői nyilatkozatai.

Anatoli Bogdanov, vezetőedző, FEHA19: „Sűrű volt a program az elmúlt időszakban, sok mérkőzésünk volt. Jól kezdtünk, nem a legfrissebben, és nem a legjobban idén, de jól játszottunk az első harmadban, kontrolláltuk a játékot. A második játékrészre történt valami velünk, nem az értékeinknek megfelelő teljesítményt nyújtottunk, elkezdtünk hosszú cseréket produkálni, sokat hibáztunk, két fölösleges kiállítást is összeszedtünk, három perc alatt kaptunk két gólt, szerencsére betaláltunk a harmad végén. Az utolsó játékrészben harcoltunk, szereztünk egy pontot. A büntetőknél ők betaláltak, mi egyszer sem, az Újpest megérdemelten nyert. Az utolsó öt mérkőzésünkön háromszor nyertünk, egyszer büntetőkkel kaptunk csak ki. Jó útra léptünk, ezt kell követnünk majd a folytatásban is, hogy pontokért tudjunk harcolni.”

Virág Csaba, vezetőedző, UTE: „Az első harmadot nem tudom értékelni, abszolút nem ránk jellemző teljesítményt nyújtottunk, jobb volt az ellenfél, örülhetünk, hogy Sági Máténak köszönhetően csak 1-0 volt a szünetre. A második harmadtól sokkal jobban játszottunk, egy szerencsés lövéssel egyenlített a végén a Fehérvár, de abszolút rászolgáltak az egy pontra és a hosszabbításra. A büntetők mindig lutri, vannak jó technikai képességekkel megáldott játékosaink, akik értékesítették ezeket. Örülök a győzelemnek, itt nekünk mindig nehéz nyerni, elég kevés pontot tudtunk Fehérváron szerezni. Az első szünetben nem szeretném idézni, mint mondtam a srácoknak, de használt, mert utána feljavultunk.”

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 356 néző. Játékvezetők: Németh, Németh, Árkovics, Szabó.
Márkus: 84,4% (Zupancic)
K
Sági: 88,9% (Rajna)
Kóger, Mingazov, Cizas, Ambrus Cs., Simon Péter
1
Tornyai, Kiss D., Benk, Henttonen, Just
Csollák, Dobmayer, Rétfalvi, Keceli-Mészáros, Farkas L.
2
Kmec, Pokornyi, Shirley, Kiss Patrik, Pereszunko
Salamon, Farkas B., Nagy, Fekete, Mayer
3
Kiss Phil, Balázsi, Nemes, Németh A., Kovács A.
Ivády, Trastasenkovs, Dézsi, Győrffy, Alapi
4
Balogh, Madácsi, Kovács S.
Bogdanov Anatoli, Arany Máté Dániel
E
Virág Csaba, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 19:36 FHA Keceli-Mészáros Kóger Rétfalvi
1-1 33:36 UTE Kovács A. Nemes Németh A.
1-2 34:56 UTE Kiss Phil Just Henttonen
1-3 36:50 UTE PP Pereszunko Kiss Phil Kovács A.
2-3 39:32 FHA Ambrus Cs. Dobmayer Simon Péter
3-3 47:18 FHA Farkas L. Salamon Nagy
3-4 50:42 UTE Pereszunko Kiss D.
4-4 57:15 FHA Nagy Mayer Rétfalvi
4-5 65:00 UTE GWS Henttonen
36 Kapura lövések száma 32
4 Kiállításpercek 2

Nagy Ákos nagy kék vonalas gólt lőtt

 

A FEHA19–UTE meccs nyolc gólja és büntetőpárbaja videón.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum