DVTK Jegesmedvék–SC Csíkszereda 2-1

   

Adorján Attila nagy estéjét a góllal visszatérő Kevin Wehrs rontotta el az 54. percben, a szétlövést végül a másik oldalon szintén parádézó Voris nyerte meg a hazaiaknak.

A miskolciaknál végre újra ott lehetett a jégen hosszas kihagyása után a friss édesapa, a térdsérüléséből felépülő Kevin Wehrs – vissza is tért Kiss Roland mellé –, a tőle megszokott életerős bombákkal jelentkezett is hátulról. Az 5. percben kettős előnybe kerültek a hazaiak, nem tudtak vele élni, Adorjánnak volt dolga bőven korábbi csapattársaival szemben, a harmad felén túl ismét fórban őrizte meg bravúrral a 0-0-t. Hat perccel a vége előtt aztán Razumnyak lőtt be egy kipattanót, ám a játékvezető belesípolt, gól helyett páros kiállítás következett. Futószalagon jöttek a szeredai kisbüntetések, a 15. percben már az ötödik, ám Adorján mindent fogott. A hazai nyomás ellenére kis híján a Sportklub mehetett előnnyel a szünetre, ám 20 másodperccel a sípszó előtt Voris is megmutatta, miért vezeti a liga kapusrangsorát a fontosabb mutatókban.

A fordulás után viszont már tényleg megszerezték a vezetést a vendégek: Stach és Sofron kényszerítőzött szépen, a kipasszolt védelem mögött utóbbi mattolta a kiszolgáltatott Vorist. A meccs felénél a szeredaiak is megpróbálkozhattak egy kettős fórral, ők sem tudtak élni vele (a vasárnapi hős, Rokaly Szilárd centikre volt a vezetés megduplázásától), a szünet előtt Páterka ütőjében maradt az egyenlítés. Adorján ihletett formában védett: 40 perc után egy egész meccsre elegendő 37/37-es mutatóval állt, a DVTK így kétszer annyi kapura lövés mellett is hátrányban fordult rá a harmadik játékrészre.

A záró harmad derekánál Vas szép egyéni alakítása és fonáklövése után is a helyén volt a csíkszeredai kapus, majd emberelőnyben újabb miskolci tűzijáték maradt ki. Már-már úgy tűnt, Adorjánnak ezen az estén nem lehet gólt lőni, ám az 54. percben megtört a jég: ki más, mint a visszatérő Wehrs talált be a kiegészülés pillanatában.

A túlórában folytatódott a kapusparádé mindkét oldalon, a vendéggyőzelmet Voris hatalmas bravúrral akadályozta meg Sofron helyzeténél. Rögtön ezután emberelőnybe került a Sportklub, Hozó Levente kikérte az idejét, ám a túlóra ezzel együtt sem hozott döntést. A szétlövésben végül Kulesov és Vas is betalált, Voris mindent fogott, így az elsősorban a fantasztikus kapusteljesítményekről emlékezetes maradó rangadót az utolsó harmadban kiegyenlítő DVTK nyerte meg több mint 1000 szurkolója nagy örömére.

dvtk scc

fotók: Nagy Gábor Sándor/DVTK Jegesmedvék

Nagyszerű volt a hangulat a csarnokban

   

Edzői értékelések a sok kiállítással tarkított DVTK–Csíkszereda rangadó után, a szakemberek is méltatták a parádésan védő kapusokat.

Tokaji Viktor, vezetőedző, DVTK: “Nagyszerű volt a hangulat a csarnokban, a szurkolók remek atmoszférát varázsoltak, és talán az ő segítségük is benne volt abban, hogy a végén ki tudtuk védekezni az emberhátrányokat. Egy nagyon erős ellenfél ellen sikerült nyerni, amely kifejezetten jó egyéni képességekkel rendelkezik és a semmiből is képes helyzetet teremteni. Az elején a sok kihagyott emberelőny rányomta a bélyegét az önbizalmunkra, és nem találtuk meg az útját annak, hogy miként fogunk gólt szerezni. Összességében a védekezésünk rendben volt, és az emberhátrányunk Janis vezérletével szintén jól működött. Önfeláldozóan játszottunk, és a végén a befektetett energia meghozta az eredményét. Férfias küzdelemben felül tudtuk múlni a Csíkszeredát, aminek nagyon örülünk.”

Todor Krisztián, másodedző, Csíkszereda: “Nem kezdtük jól a mérkőzést, picit lusták voltunk, nem koriztunk eleget. Emiatt kaptunk egy csomó kiállítást, amiket elkerülhettünk volna. Ahogy telt az idő, fokozatosan jöttünk bele a meccsbe, és sikerült megszerezni a vezetést. Ki-ki mérkőzés volt, ami nagyon jó színvonalat hozott. A kapusokról csak pozitívat lehet mondani, remekül védtek. A büntetőknél most az ellenfélnek jött ki jobban a lépés.”

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 1085 néző. Játékvezetők: Varjú, Varjú, Szabó, Balla.
Voris: 97,1% (Kiss B.)
K
Adorján: 96,0% (Simo)
Szirányi, Vojtkó, Miskolczi, Mattyasovszky, Galajda
1
Kubát, Farkas T., Szkacskov, Rokaly Sz., Péter B.
Skrabov, Ilvessuo, Razumnyak, Páterka, Kulesov
2
Clarke, Gecse, Sofron, Stach, Részegh T.
Kiss R., Wehrs, Lövei, Farkas M., Blasko
3
Salló, Láday, Reisz, Fodor, Becze
Illés, Pecsét, Ritó, Vas
4
Bajkó, Részegh Zs. A., Casaneanu, Rokaly N.
Tokaji Viktor, Galanisz Nikandrosz
E
Hozó Levente, Todor Krisztián
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 20:45 SCC Sofron Stach Clarke
1-1 53:03 MIS Wehrs Skrabov Voris
2-1 65:00 MIS GWS Kulesov
50 Kapura lövések száma 35
10 Kiállításpercek 16

Visszatérő Wehrs-gól és kapusparádé a miskolci jégen

 

Egy-egy gól a rendes játékidőben, egymásra licitáló Adorján és Voris, miskolci találatok a szétlövésben a DVTK–Csíkszereda összefoglalójában.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum