Kinek a sorozata szakad meg Miskolcon?

   

A DVTK és a Csíkszereda is több mérkőzés óta nem talált legyőzőre, Fehérváron Fejér megyei rangadót rendeznek, az UTE a Brassó ellen kapaszkodhat, míg a DEAC a GYHK-t fogadja.

November első napján 17:30-kor rendezik a szezon második Fejér megyei rangadóját Székesfehérváron. A Dunaújvárosi Acélbikák két hete már vendégszerepeltek a Raktár utcában, akkor Pinczés Olivér vezető találatát a hazaiak orosz bekkje, Mingazov egyenlítette ki, a büntetőpárbaj pedig a DAB-nak kedvezett. A FEHA19 az előző játéknapon nagy meglepetésre megszerezte idei második győzelmét, Bogdanov mester tanítványai kétgólos hátrányból fordítva 4-2-re verték a jobb erőkből álló DEAC-ot. Az említett Mingazov szárnyal, hátvéd létére 6 gólja van már a szezonban, legutóbb a DEAC ellen 1+2 ponttal segítette a hősies fordítást. A fehérvári fiatalok kevés kiállítást harcolnak ki ? náluk csak az UTE áll rosszabbul ebben a mutatóban ?, emberelőny-kihasználásuk mégis a második legjobb a bajnokságban. A Dunaújváros múlt csütörtökön nagyot harcolt a Csíkszeredával, két harmad után még gól nélkül állt a találkozó, majd a harmadik harmadban a DAB gyorsan beszedett két gólt, ami megpecsételte sorsukat. Niko Eronen csapata ezúttal nem engedheti meg magának a fehérvári pontvesztést, ha ott szeretnének maradni a hatodik hely környékén. Az elmúlt mérkőzéseken a DAB első sora egy kicsit halványabban teljesített, a második trióban szereplő Erik Emrich át is vette a házi kanadai tabella vezetését.

18 órakor az ötödik DVTK Jegesmedvék a második helyre előretörő SC Csíkszeredát fogadják. A miskolci együttes három-, a Sportklub hatmeccses győzelmi szériában van, az egyik sorozat kedd este biztosan megszakad a borsodi megyeszékelyen. A Jegesmedvék sima győzelmet arattak Dunaújvárosban, majd az FTC otthonából is elvitték a pontokat, legutóbb Voris kapus nagyszerű teljesítményével nullázták le a Brassót. A Corona ellen ráadásul a kevésbé gólerős játékosaik találtak be: Galajda harmadszor, Lövei másodszor, Ilvessuo először volt eredményes. A Sportklub Káposztásmegyeren is folytatta nagyszerű szériáját, büntetőlövésekkel nyertek 4-3-ra a BJAHC ellen, mind a négy csíki találat Rokaly Szilárd nevéhez fűződött. A 24 éves székely támadó legutóbbi négy mérkőzésén egyaránt pontszerző volt, jelenleg pont/meccs felett átlagol. A két gárda találkozott már idén egymással, Csíkszereda eddigi utolsó vereségét akkor szenvedte el az Erste Ligában: Razumnyak hosszabbításos góljával a DVTK két ponttal távozott a Vákárból.

Ugyanúgy 18 órától az utolsó előtti UTE a hetedik Corona Brasovot látja vendégül. A lilák legutóbb a Gyergyó ellen lezárták a négy mérkőzés óta tartó vereségszériájukat, a két gólpasszt kiosztó Pereszunko vezérletével 3-0-ra nyertek. A kapuban Rajna először ért el hibátlan teljesítményt, a védelem jól zárt előtte, de ha nincs Just szerencsés találata a 49. percben, akkor másképp is alakulhatott volna a találkozó. Az Újpest legutóbb nagyszerű emberelőnyös játékkal rukkolt elő, Kovács Alexék egy gól mellett három vasat is ütöttek, de egyenlő létszám mellett továbbra is akadozik a támadásépítés. Az elmúlt mérkőzéseken kicsit lelassított a házi pontlistát korábban vezető Kiss Patrik, a zalai támadó három mérkőzés óta pont nélküli. A Corona Brasov szeszélyes ellenfél az idei pontvadászatban: azok után hogy három mérkőzés alatt mindössze két találatot tudott szerezni a Csíkszereda, DVTK, DEAC trió ellen, az FTC-nek idegenben ütött hatot. Chase Schaber remekelt a Fradi ellen, három gólja mellett egy gólpasszt is kiosztott, Valcher 1+3-mal, VanWormer 1+2-vel zárt, míg Tőke 52 védést mutatott be a kapuban. A brassói védelemből érdemes kiemelni Pavel Boriszenkót, a honosított ukrán már 11 gólpasszt jegyzett ? legutóbb hármat vállalt az FTC ellen ?, ami a hátvédek közül a liga legjobb teljesítménye.

A GYHK 18:30-tól Debrecenben zárja magyarországi túráját. Szilassy Zoltán csapata legutóbb Újpesten elvesztette idegenbeli veretlenségét, ráadásul szűk egy hónapja a DEAC Gyergyószentmiklóson is 5-2-es győzelmet aratott. A cívisvárosiak nemrégiben legyőzték a listavezető BJAHC-t, majd pontokat vesztettek Dunaújvárosban, lesimázták a brassóiakat, míg legutóbb megégtek Fehérváron. György József csapatának muszáj konzisztensebb teljesítménnyel előrukkolnia, ha a hatodik helynél magasabbra vágyik a tabellán. Hetényi Zoltán elképesztő teljesítményt nyújt még 34 évesen is, ám ha nem a válogatott portás áll a vasak között akkor pocsékul teljesít a DEAC: Gönczi Lajos 85%-os teljesítménye messze van a ligaátlagtól. Spirkóék vasárnap nem vehették elég komolyan a FEHA19-et, a pontlistát vezető szlovák 1 gólpasszt szerzett csak Székesfehérváron, Dalecky pont nélkül maradt. A GYHK magyarországi túrája során simán nyert a Tüskecsarnokban is, majd Káposztásmegyerről is elhozta a pontokat, némiképp meglepő módon Újpesten viszont még lőtt gólra sem futotta Bodóék teljesítményéből. Igaz a liga legjobb emberelőnyös egysége a Megyeri úton mindössze egy alkalommal próbálkozhatott, a fegyelmezetlenségéről híres DEAC-nak nagyon oda kell figyelnie a kiállításokra, hisz a GYHK minden harmadik fórját gólra váltja.

adorjan_sccmis

Fotó: Pál Zoltán / SC Csíkszereda

Cimkék: , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum