Három meccsel robog tovább az erdélyi csapatok túrája

 

Péntek este Debrecenben, Székesfehérváron és Káposztásmegyeren is újabb Erste Liga-találkozót rendeznek.

Jó formába lendülő DEAC fogadja a Corona Brassót. A debreceniek négy mérkőzéses pontszerző szériában vannak, üres kézzel legutóbb éppen Brassóból tértek haza. György József csapata egy hete remek játékkal hat gólt lőve legyőzte a listavezető BJAHC-t, majd másnap délután maratoni büntetőlövéseket követően maradt alul Dunaújvárosban. A hajdúságiaknál összeállni látszik az emberhátrányos védekezés, az elmúlt két találkozón 10 kisbüntetést bekkeltek ki sikeresen. Dalecky csapatához hasonlóan négy mérkőzéses gólszerző szériában van, az elmúlt 4 találkozón 2 pontot átlagol a 32 éves cseh légiós. A Brassó ellentétes utat jár be a két együttes legutóbbi partija óta, előbb otthon kaptak ki szoros mérkőzésen a Gyergyótól, majd a Csíkszereda szabott rájuk egy méretes, 7-0-s zakót, legutóbb pedig Miskolcon kaptak ki lőtt gól nélkül. Dave MacQueen csapata mintha be lenne oltva gól ellen, 136 perce nem zörgették meg az ellenfél hálóját, és pénteken sem lesz könnyebb dolguk Hetényi Zoltánnal szemben. Kóger Dániel továbbra sem léphet pályára eltiltása miatt, az első két sornak kellene kihúznia a csávából a Coronát.

A sereghajtó FEHA19-ra péntek este is nehéz feladat vár, a fehérvári farmcsapat az egyre jobban belelendülő Csíkszeredát látja vendégül. Két hete a Dunaújváros elleni büntetős vereség alkalmával már úgy látszott, kezd összeállni az idei együttes is, ám azóta a DEAC és a BJAHC is könnyedén lépett át Reiter Attiláékon. Bogdanov mester tanítványai fegyelmezettek, a FEHA19 kapja a legkevesebb kiállítást a bajnokságban, de meccsenként 1,4-es lőttgól-átlag mellett nem lehet pontot szerezni a ligában. A Sportklub csütörtök este két gól nélküli harmadot követően döntött Dunaújvárosban, húzóemberi kezdik elkapni a fonalat: Szkacskov az elmúlt 4 meccsen 6 pontot szerzett, Stach öt találkozó óta mindig feliratkozik a jegyzőkönyvbe, Sofron visszatérése óta két meccsen négyet egységet tett a közösbe. A két gárda idén még nem találkozott egymással, legutóbb januárban viszont a fehérváriak hatalmas csatában, 5-4-es végeredménnyel otthon tudták tartani a pontokat.

18:40-es kezdéssel a nap rangadóján, a BJAHC?Gyergyó mérkőzésen is bedobják a korongot. Bár egy hete Kangyal Balázs legénysége elvesztette veretlenségét a DEAC ellen, kedden magabiztos 9-2-es FEHA19-veréssel köszörülték ki a csorbát, és továbbra is a tabella élén állnak. A fővárosi együttes idei szezonjáról eddig csak szuperlatívuszokban lehet beszélni, hét játékosuknak van már legalább 10 pontja. Az asszisztlistát Schlekmann vezeti 14 gólpasszal csapattársa, Viikilä előtt, míg a legtöbbször Eetu Elo mattolta az ellenfél kapusait, a finn légiós 11 gólt lőtt már idén. A harmadik GYHK mindeközben továbbra is hibátlan vendégként, a székely együttes három veresége a három hazai találkozóján jött össze. Vincze Péterék legutóbb három emberelőnyös góllal 5-1-re verték az FTC-t, a speciális játékot nagyon összerakták idén Gyergyóban, 36%-kal használják ki lehetőségeiket. Ha a GYHK Káposztásmegyerről is szeretne győztesen távozni, akkor a védelemnek alaposan ki kell segítenie az eddig mindössze 91%-kal védő Rinne kapust, mert a túloldalon gólérzékeny csatárokkal rohamoz majd a BJAHC.

BRA vs DEAC

fotó: Corona Brasov

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum