DVTK Jegesmedvék–Corona Brasov 3-0

   

Hiába a számos minőségi brassói helyzet, Janis Voris óriási napot fogott ki, a miskolciak pedig remek győzelmükkel a tabella második helyére röppentek.

A miskolci kapuban Voris, a brassóiaknál Tőke kezdett. A hazaiaktól még hiányzott a visszatéréshez egyre közelebb álló Wehrs, míg a vendégektől a négymeccses eltiltását megkezdő Kóger, a friss igazolás Szabó Krisztián ezúttal a harmadik sorban kapott lehetőséget.

Nem sokáig ismerkedtek a csapatok, már a 3. percben megtört a gólcsend, a hazai nevelésű első sor hozta össze a DVTK vezető találatát. Galajda lőtt passzából Miskolczi perdített, ez még lejött, Mattyasovszky azonban begyűjtötte a pakkot és visszatette az akciót indító Galajdának, aki szép gólt lőtt. A 12. percben egyenlítés helyett megduplázták előnyüket a Jegesmedvék. Komoly brassói helyzet után – Schaber ütött el a korong fölött a kapu torkában – fordult a Miskolc, a kontra végén Ilvessuo próba szerencse alapon eleresztett kékvonalas lövése Tőke lepkése mellett-fölött száguldott a hálóba. A nyitó harmad hátralévő része a remeklő Vorisról szólt, a hazaiak hárommal kevesebb kapura lövés (11:14) mellett is kétgólos vezetéssel fordultak a szünetre.

A fór a mérkőzés derekán emberelőnyben háromra nőtt. Előbb Kulesov még óriási csilingelő kapuvasat vágott, ám néhány másodperccel később már semmi sem menthette meg a brassóiakat: Kiss Roland keresztpassza után Löveire már nem értek át, ki is pókhálózta a hosszú sarkot. Próbálkozott becsülettel a Corona, meg is voltak a helyzetei, ám az óriási napot kifogó Voris kapuson képtelenek voltak túljutni: a fiatal lett portás negyven perc után elképesztő, 33/33-as mutatóval tartotta csapatát.

A záró periódusban fegyelmezetlenségeivel gyakorlatilag saját magát fosztotta meg a Brassó attól, hogy szorossá tegye a mérkőzést. Noha a három kisbüntetést kivédekezték, majd maguk is megpróbálkozhattak két előnnyel, Vorist ezen az estén egyszerűen nem lehetett legyőzni, félelmetes formában védve, 45 lövésből 45-öt hatástalanítva ért el megérdemelt shutoutot. A DVTK 3-0-s sikerével a tabella második helyére lépett fel, legközelebb Mindenszentek napján a Csíkszeredát fogadja, míg a Corona pénteken már Debrecenben vendégszerepel.

dvtk bra

fotók: Nagy Gábor Sándor/DVTK Jegesmedvék

Nagyszerű közönség áll mögöttünk

   

A DVTK stábja Janis Voris nagyszerű kapusteljesítményét emelte ki a Brassó legyőzését követően.

Galanisz Nikandrosz, másodedző, DVTK Jegesmedvék: „Kívülről úgy tűnhet, hogy egy magabiztos győzelem volt, belülről már nem teljesen. Az első harmadban nagyon jól játszottunk, a részletek ott voltak, ahol kellettek. Ezt követően volt pár olyan hiba, amik során ha nem Janis áll a kapuban akkor nem biztos, hogy megússzuk gól nélkül. Ettől függetlenül nagyon egybe voltunk és végig tudtuk irányítani a meccset. Nagyon nagy pluszt ad nekünk, hogy egy ilyen nagyszerű közönség áll mögöttünk.”

Dave MacQueen, vezetőedző, Corona Brasov: „Nyilván nem vagyunk boldogok, de tetszett a csapatom reakciója, úgy gondolom, hogy sokkal többet érdemeltünk a 3-0-nál. Az este nagy részében jól teljesítettünk a támadó zónában. Az első harmadban csináltunk néhány hibát, amik gólokba kerültek. Úgy tűnik, hogy akárhányszor hibázunk, a kapunkba jut a korong, ha az ellenfél hibázik, akkor viszont nekünk nehézséget okot a gólszerzés. Még nem láttam a statisztikát, de szerintem közel 50 lövésünk volt, jó lehetőségeink, de az ellenfél kapusa ezeket hárította. Büszke vagyok a srácokra, szerintem keményen dolgoztak és a meccs többségében mi voltunk a jobb csapat.”

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 790 néző. Játékvezetők: Németh, Németh, Sipos, Muzsik.
Voris: 100% (Kiss B.)
K
Tőke: 92,1% (Polc)
Kiss R., Vojtkó, Miskolczi, Mattyasovszky, Galajda
1
Sweeney, Boriszenko, Schaber, VanWormer, Zagidullin
Skrabov, Ilvessuo, Razumnyak, Páterka, Kulesov
2
Garcia, Williams, Domingue, Valchar, Gliga
Szirányi, Illés, Lövei, Farkas, Blasko
3
Bors, Gajdó T., Szabó, Vasile A., Gajdó B.
Pecsét, Ritó, Vas
4
Buda, Vasile N. R., #6548, Kovács
Tokaji Viktor, Galanisz Nikandrosz
E
MacQueen Dave, Strenk Hunor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 02:28 MIS Galajda Mattyasovszky Miskolczi
2-0 11:38 MIS Ilvessuo Ritó Voris
3-0 28:48 MIS PP Lövei Kiss R. Vas
38 Kapura lövések száma 45
16 Kiállításpercek 14

Ilvessuo a kék vonalról talált be a Coronának

 

A DVTK Jegesmedvék brassóiaknak lőtt három gólja videón.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum