A Tüskecsarnokban is megőrzi idegenbeli veretlenségét a GYHK?

   

Szilassy Zoltán csapata idegenben még 100%-os az idei szezonban, szerda este az FTC otthonában próbálhatja tovább nyújtani ezt a szériát.

A házigazda FTC-Telekom idei szezonja igazi hullámvasútként funkcionál, a Szuperkupa-mérkőzésen váratlan nagyarányú vereséget szenvedtek a DEAC ellenében, majd magabiztos sikerekkel indították az Erste Liga-idényt. A negyedik mérkőzésen megint borult a papírforma, a Brassó vitte el a pontokat Újbudáról, majd ismét nyert zsinórban három mérkőzést Fodor Szabolcs együttese, mielőtt a Kontinentális Kupa-hétvége újabb csalódást okozott a zöld-fehér híveknek. Az elmúlt hétvégén a DVTK távozott győztesként a Tüskecsarnokból, a Jegesmedvék már 5-1-re is vezettek, és bár a hajrában nagyot harcolt a Fradi az egyenlítésért (Betteridge az utolsó percben két gólt is vágott, és volt helyzetük az egyenlítésért is), végül 5-4-re alulmaradtak. Bár Brayden Low véglegest kapott az elmúlt mérkőzésen, a Fegyelmi Bizottság nem szabott ki utólag pluszeltiltást a 8 mérkőzést követően 5+4 ponttal álló csatárra, ott lehet a jégen szerda este. A GYHK egészen rendkívüli mérleggel áll 8 fordulót követően: idegenben mind az 5 mérkőzésüket megnyerték Sárpátkiék, míg hazai közönség előtt 3 találkozón pontot sem gyűjtöttek. Legutóbb erdélyi rangadót nyertek, Vincze Péter duplájával hozták el Brassóból a pontokat. Egyéni mutatókban remekül állnak a GYHK-játékosok, Silló Arnoldon és az 1 mérkőzésen jégre lépő Vincze Gergőn kívül mindenki szerzett már pontot a szezonban, Brance Orban majd két egységet átlagol meccsenként. A székelyeknek tovább kell javítaniuk emberhátrányos védekezésüket, ha a Tüskecsarnokból is pontokkal szeretnének távozni, a már 70%-osra felhúzott mutatójuk még mindig a legrosszabb a ligában.

FTC-Telekom–Gyergyói HK 1-5

   

A Gyergyó három emberelőnyös góllal verte könnyedén a Ferencvárost, ezzel megtartva 100%-os idegenbeli mutatóját.

Nagy iramban kezdődött a mérkőzés, rögtön a 3. percben egy vendég kiállítással, amit ki is használt Kestilä révén az FTC. A 11. percben aztán emberelőnyhöz jutott a Gyergyó is, Vincze Péter egyenlített. Bottal akasztásért Sárpátki ült ki a büntetőpadra: Rinne kapus több nagy bravúrt bemutatva állta a sarat. A harmad végén aztán előbb Galántai, majd Tóth jutott a kiállítás sorsára. Jalonen 7 másodperc alatt kihasználta a kettős fórt, nagy erővel lőtt a hosszúba. Ezzel a két csapat székelyföldi vezetéssel, és több mint másfél percnyi emberelőnnyel ment szünetre.

Az első játékrész végén megítélt hátrányt a Ferencváros kivédekezte, ezt követően alig forgott veszélyben a két kapu. Hat perccel a harmad vége előtt a Fradi végezhetett el büntetőt, azonban Kestilä nem tudott túljárni Rinne eszén. A középső játékrész is kettős vendég előnnyel ért véget, valamint a következő is azzal kezdődött, gól nélkül zárult a második felvonás.

Az újabb kettős emberhátrányt hősiesen kivédekezte a Ferencváros, sőt Nagy Gergő ziccerénél Rinne kapusnak kellett hárítania. A 47. percben a hazaiak hibáztak a saját harmadukon belül: az eladott korongot Bodó köszönte szépen, és a rövid sarokba lőtt. Galántai második kiállítását követően Fejes lőtt kapásból a bal felső sarokba, ezzel 4-1-re módosítva az állást. Hiába próbálta saját kapuja elé szorítani a Gyergyót az FTC, egy gyönyörű Szigeti-visszapasszból Császár volt eredményes. A mérkőzés utolsó perceiben kapusát lehozva támadt a Ferencváros, Sylvestre kiállítása után hat a négy ellenn, több gólt viszont így sem sikerült szerezniük.

Az 5-1-es GYHK-győzelemnek köszönhetően a két csapat helyet cserélt a tabellán. A Gyergyói HK legközelebb pénteken a BJAHC vendégeként lép jégre, a Ferencváros szombaton derbit játszik hazai környezetben.

ftcgye_betteridge_rinne

fotó: FTC-Telekom

A kiállítások megölnek minket

 

Az FTC-Telekom vezetőedzője a fegyelmezettségben lát problémát.

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: “A meccsekbe kerül a sok kiállítás. Sokat beszéltünk erről a srácokkal, hogy sokkal fegyelmezettebbnek kell lenni, ennek ellenére nem volt változás. Szóval nagyon mélyen el kell gondolkoznunk ezen. Ha nézzük az elmúlt 3 meccsünket, a Csíkszereda ellen a Kontinentális Kupán, a DVTK ellen szombaton és most 15 gólt kaptunk összesen, amiből kettő a csíkiak ellen üres kapus volt, szóval marad 13, amiből 9-et hátrányban kaptunk. 5 az 5-ben 3 meccs alatt kaptunk 4 gólt, ami abszolút vállalható. De a kiállítások megölnek minket, mind gólokban, mind pedig abban, hogy elfáradunk. Ez abszolút az, ami most a legnagyobb probléma, meg talán egy picit az is, hogy Ferencvároshoz méltatlanul játszunk és nincs meg az a vérünk, aminek lenni kell egy ilyen mérkőzésen. Azt is érdemes idevennünk, hogy volt azért esélyünk visszajönni a meccsbe, sőt a vezetést is megszerezhettük volna. A második harmadban volt egy jó 10 percünk, de az üres kaput se lőjük be, ha a jobbnál jobb helyzeteket keressük.”

Szilassy Zoltán, vezetőedző, Gyergyói HK: “A második 5 a 3 kihagyása után, azért ott volt benne, hogy ez megbosszulja magát. Viszont azt éreztem, hogy nagyon jók voltunk lábban és nem csináltunk sok kiállítást. Nem volt a játékvezetőnek módja visszaadni, hiszen nem adtunk rá okot, ami nagyon fontos volt! Jött a Fradi nagyon jól, lőtte a kaput, de minden kipattanóra ott voltunk, voltak botjaink hátrányban, ez is kulcs volt. Azért azt kiemelném, hogy 5 az 5-ben azt gondolom, hogy több helyzetünk volt, mint a Ferencvárosnak. Nyilván az is fontos volt, hogy az előnyös játékunk rendben volt, hármat lőttünk előnyben és azért az biztató.”

Erste Liga, Tüskecsarnok, 594 néző. Játékvezetők: Rencz, Rencz, Árkovics, Kocsány.
Arany: 86,1% (Nagy K.)
K
Rinne: 97,3% (Demeter)
Karmeniemi, Sarcia, Nagy G., Kreisz, Kulmala
1
Jalonen, Haaranen, Tranca, Orban, Bodó
Szorokin, Kucsma, Tóth A., Kestilä, Betteridge
2
Saari, Fejes, Vincze P., Sylvestre, Sárpátki
Nilsson, Boros, Farkas, Tóth G., Kaijser
3
Kozma Zs., Imre, Sándor-Székely, Szigeti, Császár
Bán, Kozma D., Galántai
4
Silló, DiDiomete, Csiszer
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
E
Szilassy Zoltán, Góga Attila
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 03:49 FTC PP Kestilä Nagy G. Betteridge
1-1 09:37 GYE PP Vincze P. Orban Sylvestre
1-2 19:37 GYE PP2 Jalonen Tranca Sárpátki
1-3 46:47 GYE Bodó
1-4 49:05 GYE PP Fejes Orban Császár
1-5 54:07 GYE Császár Szigeti Saari
37 Kapura lövések száma 36
14 Kiállításpercek 10

Előnyös gyergyói bombagólok és egy szép Bodó-találat

 

Hiába szerezte meg a vezetést hazai jégen az FTC-Telekom, a Gyergyó hatalmas fórgólokkal és egy remekbe szabott Bodó-találattal simán fordított. Összefoglaló.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum