Dunaújvárosi Acélbikák–DEAC 3-2

   

Bár leadta kétgólos előnyét a hazai együttes, 12 körös büntetőpárbajt követően 24 órán belül második győzelmét aratta a DAB.

Szépszámú közönség látogatott ki az Erste Liga dunaújvárosi matiné mérkőzésére. A DAB egy változtatást leszámítva – a tizenharmadik csatárnak ezúttal Tamás István lett nevezve – ugyanazzal a kerettel állt fel, mint alig 20 órával korábban Újpesten, míg a kezdőkapus pozíciót Järvinen kapta meg. A vendégmester György József ugyanolyan sorösszetételbe küldte jégre fiait, mint akik egy nappal korábban idegenben vették el a BJAHC veretlenségét. Péntek éjszaka folyamán a Dunaújváros regenerálódhatott jobban, az Acélbikák hamar kétgólos előnyt építettek ki: előbb Dézsi centerezését tette el kötényben Ödman, majd 36 másodperccel később Somogyi lövése is utat talált Hetényi kapujába. Léránt kisvártatva háromra növelhette volna a különbséget, de a DEAC előtt is adódott lehetőség szép számmal, Dalecky kapuvasig jutott.

Az idei szezonban toronymagasan a legtöbbet emberhátrányban lévő DEAC a középső felvonásban is tett érte, hogy ez a negatív rekordot ne veszélyeztethesse másik együttes, három kisbüntetést is begyűjtöttek Izackyék, de a Dunaújváros sem szimpla, sem kettős előnyből nem tudta tovább növelni vezetését. A kiegészülést követően a 34. percben szépítettek a debreceniek, Spirko passzát követően Dalecky lőtte el a korongot Lammi mellől, miközben Järvinen várta volna a blokkot, így a korong a rövid felsőben kötött ki, 2-1. Ödman rögtön visszaállíthatta volna a kétgólos differenciát, de Hetényi a helyén volt. A harmad hátralévő része inkább a vendégeké volt, de újabb gól nem esett.

A 43. percben egyenlített a DEAC, Molnár Dávid ért bele egy kék vonalas lövésbe, a korong lejött a hazai kapusról, a vendégek csapatkapitánya kapcsolt leggyorsabban és második szándékból a kapuba lőtt. A harmadik harmadban visszavettek a csapatok, kicsit lassult a tempó. Az 55. percben egy vendég ellentámadás végén Révész szúrt bele a beadásba, a korong a kapuvasról kifelé pattant, majd a hajrában Mihalik András dönthetett volna még a rendes játékidőben. A hosszabbításban is maradt az óvatos játék a felektől, a találkozó büntetőpárbajba torkollott.

Novotny kihagyta, majd Niskanen is. Zalamaj belőtte, Ödman úgyszintén. Spirko vezetéshez juttatta a DEAC-ot, Embrich hibázott. Molnár Dávid a mamutba lőtte, Valtola hanyag eleganciával egyenlített. Dalecky elrontotta, majd Dézsi is. Valtola második kísérletét fogta Hetényi, Spirko melléhúzta. Pinczés kihagyta, majd Zalamajnak sem ment másodszorra. A következő körben Szalma és Dalecky sem járt sikerrel, majd Ödman és Spirko hagyták ki a saját rávezetésüket. Somogyi fölé durrantotta, Révész Järvinenbe vezette. A tizenegyedik körben Svars és Mihalik András hibázott, majd a következő párban Emrich beemelte, Sági kihagyta, így a Dunaújváros nyerte a maratoni hosszúságú büntetőpárbajt. A DAB két nap alatt a második győzelmét aratta, és megerősítette hetedik helyét a tabellán. Niko Eronen csapata legközelebb csütörtökön fogadja a Csíkszeredát, míg a DEAC egy nappal később a Brassót látja vendégül.

Somogyi Balázs

Fotó: Anda Fábián / DAB

Meg akartunk mutatni, hogy ez a mi pályánk

   

A DEAC trénere az egymás után gyorsan bekapott két gólt emelte ki a dunaújvárosi mérkőzésről.

Niko Eronen, vezetőedző, Dunaújvárosi Acélbikák: “Nagyon jól kezdtünk, meg akartuk mutatni, hogy ez a mi pályánk, s azt gondolom, hogy ez sikerült is, az első harmad a miénk volt. A másodikban sajnos nem éltünk a kettős előnyünkkel, s ez egyértelműen felhozta a Debrecent, mely gyorsan szépített is, majd a harmadik felvonás elején ki is egyenlített, s bár az utolsó harmadban megvoltak a lehetőségei mindkét csapatnak, egyik sem tudott élni ezekkel. Örülünk a két pontnak, nagyon keményen megdolgoztunk érte, ezért azt gondolom, hogy megérdemelten nyertünk végül.”

György József, vezetőedző, DEAC: “Beszéltük a mérkőzés előtt, hogy egy ilyen csatában a mentális tényezők dönthetnek. Így is történt, mert az első harmadot nagyon rosszul kezdtük, s egy perc alatt kétgólos hátrányba kerültünk. Ezt követően viszont nagyon keményen dolgoztunk azért, hogy visszajöjjünk a meccsbe, ami végül sikerült is, de a hosszabbításban nem menedzseltük jól a korongot, a büntetőknél a hazaiak voltak pontosabbak. Ezzel együtt elégedett lehetek azzal, ahogy kétgólos hátrányból felálltunk, illetve azzal is, amilyen munkát végeztünk.”

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 270 néző. Játékvezetők: Babic, Babic, Kis-király, Váczi.
Järvinen: 95,1% (Kovács)
K
Hetényi: 89,7% (Gönczi L.)
Svars, Erdély, Niskanen, Pinczés, Valtola
1
Jakabfy, Zalamaj, Spirko, Izacky, Dalecky
Léránt, Brus, Embrich, Ödman Hadzinikolic, Dézsi
2
Bukor, Vokla, Molnár D., Sági, Révész
Lammi, Vas, Szalma, Török, Somogyi B.
3
Bogesic, Szoszunov, Kozma, Mihalik A., Novotny
Tamás, Stan, Horváth, Marosi
4
Sándor, Ördög, Mihalik G., Szmirnov
Eronen Niko, Tuomisoja Sami
E
György József, Kecskeméti Áron
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 05:57 DAB Ödman Hadzinikolic Dézsi Embrich
2-0 06:33 DAB Somogyi B. Vas Lammi
2-1 33:32 DEB Dalecky Spirko Izacky
2-2 42:11 DEB Molnár D. Mihalik A. Szoszunov
3-2 65:00 DAB GWS Embrich
29 Kapura lövések száma 41
2 Kiállításpercek 6

Ilyen volt a maratoni büntetőpárbaj Újvárosban

 

Négy gól és a 12. körben eldőlt szétlövés hét és fél percben.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum