Corona Brasov–Gyergyói HK 4-6

   

A gyergyószentmiklósiak sikerét hozta az erdélyi rangadó.

A Corona Brasov kapujában Tőke, a Gyergyói HK vasai között Rinne kapott lehetőséget. A meccset a brassóiak kezdték aktívabban, majd néhány perc után a GYHK is felvette a tempót. Az első emberelőny a vendégek előtt adódott, nem tudták kihasználni a létszámfölényt. A 17. percben felpörögtek az események, 35 másodperc alatt három gól is esett. Williams a palánk mellett megharcolt a korongért, majd nem lőtt, hanem a kapu tövénél üresen álló VanWormernek passzolt, aki közelről vezetéshez juttatta a Coronát. Tizenöt másodpercre rá újra döntetlen volt az állás, Sylvestre passzából Vincze Péter egyenlített. Húsz másodpercig állt 1-1-re a mérkőzés: Gliga lecsapott egy rossz keresztpasszra, Domingue-t indította, aki nem hibázott, így megint vezettek a brassóiak. A játékrész végén kimaradt az első kék-sárga fór.

A 25. percben újra egyenlített a GYHK: Orban megkerülte a kaput, majd a középre tett korongját Tranca lőtte be korábbi csapatának. Négy percre rá már vezettek a vendégek, Sándor-Székely megharcolt a korongért, lőtt, Tőke hiába védett, Imre a kipattanót betette a hazai kapuba. A középső harmad hajrájában újabb gyergyói gól született, Orban lőtte be a saját kipattanóját. A felvonás végén emberelőnybe kerültek a hazaiak, ám egy kapu előtti kakaskodás és néhány percnyi közjáték után ők is begyűjtöttek egy büntetést.

A záró játékrésznek 4-2-es piros-fehér vezetéssel vágtak neki a csapatok, de nem maradt sokáig ennyi az eredmény. A harmad 24. másodpercében Sárpátki lőtt, majd vegyes érzései lehettek: a korong bejutott a brassói kapuba, ám mindeközben egy kemény fizikai kontaktot is kapott, de szerencsére a saját korcsolyáján elhagyta a jeget. Ekkor Tőke helyét Polc vette át a hazai kapuban, aztán másfél perccel később Domingue révén emberelőnyben betalált a Corona. A 44. percben már csak egyetlen gól volt a brassóiak lemaradása, egy újabb fórban Valchar centerezését VanWormer lőtte be. Nem sokra rá a GYHK kettős emberelőnyben is volt, jól járatta a korongot, de nem tudta felavatni Polcot. A végjátékhoz közeledve öt a négy ellen hajthatott az egyenlítésért a brassói együttes. Másfél perccel a vége előtt Polc lekorcsolyázott, nyomtak a hazaiak, ám Vincze Péter egy üres kapus góllal eldöntötte a mérkőzést.

A Gyergyói HK 6-4-re nyert, legközelebb október 26-án játszik Erste Liga-mérkőzést az FTC-Telekom otthonában. A Corona Brasov egy hét múlva a Sportklubhoz látogat.

bragye_sweeney_toke

fotó: Corona Brasov

A második harmadunk katasztrófa volt

   

Vezetőedzői értékelések a Gyergyó izgalmas, 6-4-es brassói diadala után, ahol a vendégek Szilassy Zoltán szerint azt hitték, 5-2-nél vége a meccsnek…

Dave MacQueen, vezetőedző, Brassó: „Tetszett az első harmadunk, jól és gyorsan, jó tempóval játszottunk. Tudtuk, hogy a Gyergyó jó csapat, meglesznek a lehetőségeik, de nekünk is megvoltak az esélyeink. A második harmadunk viszont katasztrófa volt, mintha nem ugyanaz a csapat játszott volna. Nyilván az ellenfél is növelte a tempót, de nem tudtunk rá reagálni és a lefordulásaik kivégeztek minket. Az összes góljukat a mi hibánkból szerezték: öt hiba, öt gól a kapunkban, 5-2-ről pedig már nagyon nehéz visszakapaszkodni bármilyen szinten. Amiatt megdicsérem a srácokat, hogy keményen harcoltak és lőttek két nagy emberelőnyös gólt, de a végén így is csak azt kaptuk, amit a középső harmadunk miatt megérdemeltünk.”

Szilassy Zoltán, vezetőedző, Gyergyó: „Nagyon fontos volt, hogy három rossz meccs után jó eredményt érjünk el, és örülök, hogy ezt egy, a tavalyinál sokkal erősebb Brassó otthonában sikerült abszolválnunk. Erős nyomás ellenére tudtuk megnyerni ezt a mérkőzést, a második harmadunk pedig valószínűleg a legjobb volt idén: nagyon magas energiaszinten játszottunk és roppant hatékonyak voltunk. Emellett okosan is hokiztunk, habár 5-2 után úgy tettünk, mintha vége lenne a meccsnek, csináltunk is két buta kiállítást, és a Brassónak vannak olyan jó játékosai, hogy ezeket a szituációkat megbüntessék. De jókor jött az ébresztő, és összességében nagy győzelmet arattunk itt, Brassóban.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 650 néző. Játékvezetők: Mihai, Mihai, Stefan, André.
Tőke: 85,3% (Polc: 100%)
K
Rinne: 90,0% (Demeter)
Sweeney, Boriszenko, Schaber, Valchar, VanWormer
1
Jalonen, Haaranen, Tranca, Orban, Bodó
Garcia, Williams, Domingue, Kóger, Gliga
2
Saari, Fejes, Vincze P., Sylvestre, Sárpátki
Bors, Gajdó T., Zagidullin, Vasile A., Gajdó B.
3
Kozma, Imre, Sándor-Székely, Szigeti, Császár
Buda, Vasile N. R., #6548, Kovács
4
Silló, DiDiomete, Csiszer
MacQueen Dave, Steele Sarah
E
Szilágyi Zsolt, Góga Attila
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 16:05 BRA VanWormer Williams Valchar
1-1 16:20 GYE Vincze P. Sylvestre
2-1 16:40 BRA Domingue Gliga
2-2 24:09 GYE Orban Bodó Haaranen
2-3 28:21 GYE Imre Sándor-Székely Szigeti
2-4 37:20 GYE Orban
2-5 40:23 GYE Sárpátki Szigeti
3-5 41:56 BRA PP Schaber Domingue Boriszenko
4-5 43:45 BRA PP VanWormer Valchar Boriszenko
4-6 59:29 GYE EN Vincze P. Bodó
40 Kapura lövések száma 41
10 Kiállításpercek 14

Okos összjátékból született a második GYHK-gól

   

A Corona Brasov–GYHK tíz találata négy és fél percben.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
május 7., kedd
VÁL 19:00 HUNCAN 0-4VÉGE
    • Duna World/M4 Sport+
Partnerünk
Archívum