Jön az idei első Fejér megyei rangadó

   

Az elmúlt évekhez hasonlóan, ezúttal is a tabella alsó felében vitézkedik a DAB és a FEHA19

Kora délután, 14:05-ös kezdéssel TV-s mérkőzésen fogadja a ligautolsó FEHA19 az idén már szép dolgokat is bemutató Dunaújvárosi Acélbikákat. A fehérvári farmegyüttes ezúttal is lassabban vette fel a liga ritmusát, első győzelmét az ötödik mérkőzésén aratta a bukdácsoló UTE ellen. A következő két találkozóján bár végeredményben közel volt az FTC-hez és ismét a lila-fehérekhez, de ha megnézzük, hogy mindkét fővárosi gárda a meccs derekára tetemes előnyt épített ki Bogdanovék ellen, akkor már más a leányzó fekvése. Reiter Attila az ICEHL-csapattal túrázik Nyugat-Ausztriában (adott is három gólpasszt péntek este Vorarlbergben), így nélküle kellene összekapnia magát a góllövéssel hadilábon álló együttesnek. Mind a FEHA19, mind a Dunaújváros a kapura lövési mutatóban a liga két legrosszabb együttese, de nagy különbség, míg a fehérváriak mindössze 9 gólra voltak képesek, addig a DAB már 21-nél tart. Az Acélbikák remekül használják ki emberelőnyös lehetőségeiket – 29,6%-os mutatójuk a második legjobb a ligában –, de emberhátrányos védekezésük nem igazán működik ezidáig: Varga Arnoldék mindössze 63,6%-kal hatástalanítják ellenfelük létszámfóros próbálkozásait. Az Újváros északi légiósai remekül muzsikálnak, Niskanen, Embrich és Valtola is pont/meccs átlaggal áll, de a fiatal Pinczés Olivér (3+2) is jó úton jár afelé, hogy ne csak az emlékezetes Fradi elleni botkidobós gólöröméről ismerje őt a magyar hokitársadalom. Az előző szezonban mind a négy alkalommal a hazai csapat nyerte a Fejér-megyei rangadót, de hiába a Raktár utcában rendezik a mai összecsapást, a mérkőzés esélyese az Erdélyből 4 ponttal hazatérő Dunaújváros. A találkozót az M4 Sport+ (Duna World) élőben közvetíti.

DAB vs FEHA19

Fotó: DAB / Facebook

FEHA19–Dunaújvárosi Acélbikák 1-2

   

A DAB büntetőkkel húzta be a Fejér megyei rangadót.

A FEHA19 a Fradi és az Újpest elleni sima vereségek után javított volna, a Dunaújvárosi Acélbikák csapata pedig sikeres erdélyi túrájáról érkezett Fehérvárra, az Ifj. Ocskay Gábor jégcsarnokba. A harmad első tíz perce kiegyenlített játékot hozott. A hazaiak kapusa, Tóth Balázs és a vendégek finn hálóőre, Järvinen is mutatott be egy-egy nagy védést. Az első kiállítás a 17. percben érkezett, Nagy Ákost küldték ki a FEHA19-ből a játékvezetők. A dunaújvárosi előnyben Dézsi Bence középre tett korongját Pinczés piszkálta kapura közelről, de Tóth hatalmasat védett.

Alig telt el 23 másodperc a második harmadból, megszerezte a vezetést a DAB: Niskanen passzolt keresztbe Pinczésnek a kapu előtt, a fiatal csatár pedig idei negyedik gólját szerezte (1-0). Két perccel később Valtola majdnem megduplázta a vendég előnyt, nagy szóló után kapuvasat ütött. A 32. percben Vas Márkot állították ki a játékvezetők. Az első fehérvári előny viszont csak két Csollák-lövést hozott, gólt nem. A harmad végén beszorította kapuja elé a DAB-ot a FEHA19. A 40. percben kapuvasig is eljutottak, de gól nem született.

A 49. percben kiegyenlített a FEHA19: Mingazov lőtt távolról, megpattanó lövése pedig Järvinen közreműködésével utat talált a kapuba (1-1). Az 50. percben Kóger kiállítása után emberelőnybe került a DAB, de nem tudták kihasználni a lehetőséget. Valtola két percénél a fehérváriak sem jártak sikerrel. Az utolsó másodpercekben Dézsi Bence kiállításával hosszabbításba torkollott a mérkőzés.

Hiába a hazai emberelőny, gól nem született a ráadásban sem, büntetők következtek. Hat kihagyott büntető után Valtola törte meg a jeget. A finn a rövid felsőbe talált, Farkas hibája után pedig Embrich eldöntötte a Dunaújvárosi Acélbikák javára a mérkőzést. A DAB tehát a négypontos erdélyi túra után Fehérváron győzött és vasárnap a DVTK-t fogadja. A továbbra is utolsó, de pontot szerző FEHA19 az utolsó előtti DEAC-ot látja majd vendégül.

fhadab_pinczes_feketealex

fotó: Soós Attila/FEHA19

Nekünk nincs még elég rutinunk

   

A FEHA19–DAB mérkőzés edzői nyilatkozatai.

Anatoli Bogdanov, vezetőedző, FEHA19: „Szórakoztató mérkőzés lehetett a nézőknek, hiszen mindkét kapu előtt bőven akadtak helyzetek, az edzőknek már kevésbé volt vicces. Nem lehet azt mondani, hogy rosszul játszottunk, rendben volt a teljesítményünk, de ennél több kell, nekünk nincs még elég rutinunk. Nem lassíthatunk, aktívan és okosan kell hokiznunk, megpróbálni építeni a játékot. Jó, hogy vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe, hosszabb idő után sikerült pontot szereznünk. A szétlövés mindig hazárdjáték, a DAB nyert, egy góllal jobbak voltak nálunk.”

Niko Eronen, vezetőedző, Dunaújvárosi Acélbikák: „Jól kezdtük a mérkőzést, kontrolláltuk a játékot az első húsz percben. Aztán ez nem változott a második harmad első felében sem, de utána a hazai csapat egyre jobban játszott, velünk pedig történt valami. Egygólos mérkőzés volt, boldog vagyok, hogy mi szereztük meg az extra pontot, megérdemeltük. Most a regeneráció kerül előtérbe, hiszen vasárnap újra készen kell állnunk egy mérkőzésre.”

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 2022. okt. 15., szombat.
Tóth: 94,6% (Zupancic)
K
Järvinen: 97,0% (Kovács)
Hrubo, Mingazov, Cizas, Mayer, Mihály
1
Varga, Svars, Niskanen, Pinczés, Valtola
Csollák, Dolinar, Ambrus Cs., Farkas L., Fekete
2
Léránt, Brus, Embrich, Ödman Hadzinikolic, Dézsi Bence
Kóger, Farkas B., Rétfalvi, Nagy, Grin
3
Lammi, Vas, Szalma, Stan, Somogyi B.
Kiss, Salamon, Alapi, Dézsi Barnabás, Győrffy
4
Erdély, Somogyi N., Tamás, Török
Bogdanov Anatoli, Arany Máté Dániel
E
Eronen Niko, Tuomisoja Sami
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 20:23 DAB Pinczés Niskanen Valtola
1-1 48:39 FHA Mingazov Alapi
1-2 65:00 DAB GWS Valtola
33 Kapura lövések száma 37
4 Kiállításpercek 8

Valtola szép büntetővel vezette sikerre a DAB-ot

 

A szombati Fejér megyei derbi hat percben.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum