DVTK Jegesmedvék–BJAHC 2-4

   

Miskolcon sem talált legyőzőre a BJA, amely újabb hárompontos sikerével átvette a vezetést az Erste Ligában. A második harmad záróakkordjaként egy kuriózumszámba menő kapusbunyót is láthatott a közönség.

A korongbedobás előtt a DVTK klubtörténeti sikert elérő, Euroliga-főtáblára jutott női kosarasait köszöntötték a jégen, ezt követően korcsolyáztak ki a csapatok, mindkét oldalról komoly hiányzókkal. A Jegesmedvéknél a még mindig nem bevethető Wehrshez csatlakozott a meccs előtti edzésen megsérülő Miskolczi Márk, de a BJA is csapatkapitánya nélkül volt kénytelen kiállni. Az eleve foghíjas fővárosiak védelméből ráadásul nemcsak Pozsgai esett ki, hanem egy másik alapember, Uimonen is: a finn helyét Varga Kaden vette át az első bekkpárban, míg előbbi helyére a 18 éves Tóth Péter lépett előre a második hátvédsorba. Öröm az ürömben, hogy legalább Gőz visszatérhetett a pályára.

Az első harmad nagy részében a két kapus, a hét játékosának választott Voris és a nagyokat fogó Kornakker játszotta a főszerepet, míg a 8. perc végén a játékvezetők. Utóbbiak előbb a jégen, majd a videózás után is érvénytelenítették Kulesov vezető gólját: az orosz hokimagyarnak Páterka adta a passzt, a DVTK holtversenyben házi pontkirálya be is lőtte az elmozduló kapuba, ám hiába, a bírák úgy ítélték meg, a ketrec azért került el a helyéről, mert az akció közben Skrabov rálökte Dóczit a vasra.

Szabályos gól így a nyitó játékrészben nem született, a második elején azonban mindjárt kettő is – ám nem a hazaiak, hanem a vendégek részéről. Előbb Viikilä lövése csorgott át Vorison, a finn légiós Schlekmann közreműködésével együttes erővel kotorta be a gólvonalról. Nem telt bele két perc, már kettővel ment a BJAHC: Szabó Bence nagy kipattanóját McCormick még nem, Galoha viszont már be tudta ütni. Hét perccel a második szünet előtt Voris ajándékozta oda a korongot a lett csatárnak, aki önzetlenül letette inkább a jobb pozícióban lévő Ádámnak, de kimaradt az ordító helyzet. Három és fél perc volt hátra a középső harmadból, amikor ismét a fővárosi második sor támadótriója hozta össze a gólt. Nagyon szépen kijátszott akció végén a finn finesz érvényesült: Viikilä vette észre a kapu mögül visszalopakodó Elót, lövés helyett honfitársát vette célba, akinek már csak be kellett tennie az üres kapuba a mesteri passzt. A legnagyobb show azonban csak ezután következett, 3-0-s vendégvezetésnél, technikailag már a harmadszünetben. A rögtönzött betétműsorról a játékrész lefújása után a félpályánál összeakaszkodó Voris és Kornakker gondoskodott, akik magyar jégen kuriózumszámba menő kapusbunyót mutattak be, a közönség és a társak legnagyobb megelégedésére – az igazságos döntetlen örömére aztán alaposan meg is ünnepeltették magukat.

Az utolsó harmadra így már nem is kellett visszaöltözniük: véglegesük után Vorist Kiss Bence, az így tulajdonképpen shutouttal záró Kornakkert Farkas Roland váltotta a záró húsz percre. Utóbbit a 44. percben ki más, mint a mostanában ihletett formában termelő Razumnyak avatta fel, aki egy saját harmados fővárosi korongeladás után varrta fel kegyetlenül. Kereken két perccel a vége előtt azonban pontot tettek a meccs végére a vendégek, a rendezetlen miskolci védekezést a végül 1+1-gyel záró Szabó Bence használta ki nagy góllal.

Az utolsó másodpercekben Mattyasovszky még emberelőnyben kozmetikázott, ám ez már nem osztott-szorzott, a BJA így parádés szezonrajtját tovább nyújtva 7 meccs után is veretlen, újabb rendes játékidős sikerével immár nemcsak vesztett pontok tekintetében a legjobb, de ténylegesen is átvette a vezetést a tabellán a Franciaországban kontikupázó FTC-Telekomtól. Az új éllovas két nap múlva Újpesten, míg az 5. helyen álló DVTK Dunaújvárosban folytatja.

dvtk bjahc kapusbunyó voris kornakker

fotó: Nagy Gábor Sándor/DVTK Jegesmedvék

Az egyik oldalról nézve rosszul kezeltük, a másikról nézve kiálltunk magunkért

   

Az emlékezetes kapusverekedéssel tarkított DVTK–BJAHC bajnoki edzői értékelései.

Tokaji Viktor, vezetőedző, DVTK: “Sajnálatos, hogy a délelőtti edzésen a csapatkapitányunk, Miskolczi Márk megsérült, és nem tudta vállalni a játékot a meccsen. Jól álltunk bele ebbe a találkozóba, az első harmad ki-ki játékot hozott. A második harmadban viszont mintha megelégedtünk volna magunkkal, volt egy rövidzárlatunk, és hamar 0-3 lett az eredmény. Innen kellett volna visszajönnünk, ami mindig nehéz feladat. A harmadik harmadban felborult a pálya a mi javunkra, de nem tudtuk a fölényünket gólra váltani. Benne volt a meccsben, hogy felzárkózunk, de jobban kellett volna gazdálkodnunk a helyzeteinkkel. Megyünk tovább, vasárnap újabb fontos meccs vár ránk Dunaújvárosban, ahol fontos 3 pont a tét.

Kangyal Balázs, vezetőedző, BJAHC: “Megküzdöttünk mindennel, de az előző pár nap erről szólt. Jöttek a sérülések, meghatározó játékosok estek ki. Majd utána egy kimondottan jó helyzetet az egyik oldalról nézve rosszul kezeltünk, másik oldalról nézve viszont kiálltunk magunkért. Valamit megint hozzátettünk, hogy jobb csapat legyünk, ez a legjobb jelző erre a meccsre. Gratuláltam a csapatomnak, egy jó ellenfél ellen nyertek, akinek az otthonában ezt nem könnyű megtenni, de nem hagytunk kérdést afelől, hogy most mi voltunk a jobb csapat.”

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 885 néző. Játékvezetők: Pálkövi, Pálkövi, Mokrai, Kövesi.
Voris: 85,0% (Kiss B.: 87,5%)
K
Kornakker: 100% (Farkas R.: 90,9%)
Kiss R., Vojtkó, Lövei, Mattyasovszky, Galajda
1
Szabó, Varga, Galoha, McCormick, Culigin
Skrabov, Ilvessuo, Razumnyak, Páterka, Kulesov
2
Tóth P. N., Garát, Elo, Viikilä, Schlekmann
Szirányi, Illés, Vas, Farkas M., Blasko
3
Gőz, Dóczi, Tóth R., Molnár, Djumic
Petko, Trozsák, Pecsét, Ritó
4
Ravasz, Weidemann, Ádám
Tokaji Viktor, Galanisz Nikandrosz
E
Kangyal Balázs, Marton Tibor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 21:44 BJA Viikilä Schlekmann Garát
0-2 23:34 BJA Galoha McCormick Szabó
0-3 36:29 BJA Elo Viikilä Schlekmann
1-3 43:27 MIS Razumnyak Páterka
1-4 58:00 BJA Szabó Culigin Galoha
2-4 59:41 MIS PP Mattyasovszky Vas Szirányi
42 Kapura lövések száma 28
31 Kiállításpercek 35

Mattyasovszky okos gólt szerzett a kapu előterében

 

A DVTK Jegesmedvék–BJAHC meccs hat gólja három és fél percben.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum