DEAC–UTE 5-4

   

Az újpestiek hiába egyenlítettek négygólos hátrányból felállva, a debreceniek otthon tartották a három pontot.

A debreceniek kapujában Hetényi, míg a lila-fehéreknél Sági Máté kezdett, aki így testvére, Martin ellen játszhatott. A hazaiaknál Borbát helyett Szmirnov, az UTE-nál pedig Pokornyi helyett Balázsi szerepelt. A mérkőzés nyílt sisakos játékkal indult, ebből a DEAC jött ki jobban: Sági hiába védett, Mihalik András közelről fonákkal betette a kipattanót (1-0). A 8. percben az egyik UTE-játékos ziccerben nem tudott lőni, a hazaiak korongot szereztek, indították Izackyt, aki góllal zárta a szólóját (2-0). A második bekapott találat után Virág Csaba időt kért, ám ezt követően sem változott a játék képe, a cívisvárosiak vezettek több támadást. A nyitó harmad hajrájában eljött a meccs első emberelőnye, amely során a DEAC nem tudta növelni előnyét, Sági remekül védett. A játékrész utolsó két perce a lila-fehéreké volt, mégis a fekete mezesek találtak be, egy elhozott buli után Dalecky lőtt pontosan (3-0).

Az UTE a második harmad elején sérülés miatt elvesztette Kiss Dánielt. A 24. percben Mihalik Gergő lövését még védte Sági, ám Szmirnovval szemben már tehetetlen volt (4-0). Nem sokkal később szépítettek az újpestiek, Kiss Phil lövése felpörgött egy debreceni boton, Hetényi tehetetlen volt (4-1). A vendégek gólja jót tett a mérkőzésnek, erőre kaptak a lila-fehérek, sőt a találkozó közepén emberelőnybe kerültek, ám nem tudták csökkenteni a hátrányukat. A játékrész folytatásában teljes létszámban is küzdött a zárkózásért az UTE, a nyomást György József időkérése törte meg. Hiába az edzői húzás, a vendégek betaláltak: Shirley lövését még védte Hetényi, ám mire a kapus megfogta volna a pakkot, Kiss Patrik megelőzte és betalált (4-2). Fél perc múlva egygólosra csökkent a különbség: Balázsi lövésébe Nemes mesterien ért bele (4-3). A játékrész vége a DEAC-é volt, de nem tudta növelni előnyét.

A záró felvonás elején az UTE öt a négy ellen küzdhetett az egyenlítésért, sikerrel: Madácsi beleért egy kék vonalas lövésbe, így kihasználták a fórt a vendégek (4-4). Öt perccel a rendes játékidő vége előtt Kiss Patrik szabálytalankodott Izackyval, a DEAC fórban harcolhatott a vezetés visszaszerzéséért, ami összejött, miután Sági Martin ziccerbe hozta Révészt, a debreceniek 22-ese nem hibázott (5-4). A végjátékban Sági Máté nem tudott érdemben lekorcsolyázni, ugyanis Benket kiküldték két percre.

Az UTE hiába egyenlített négygólos hátrányból, 5-4-re kikapott, vasárnap fővárosi rangadót vív a BJAHC-cal. A DEAC ugyanazon a játéknapon Székesfehérváron lép jégre.

debute_mihalika

fotó: DEAC

A harmadik harmadban nem sok erő maradt a srácokban

   

A DEAC vezetőedzője érezte az erdélyi túra hatását a játékosain.

György József, vezetőedző, DEAC: ”Egész mérkőzésen hullámzó volt a teljesítményünk. Az első harmadban két támadó harmadbeli buli után sikerült két gólt szerezni, utána Izackynak volt egy kiugrása, amiből tudtuk növelni az előnyünket. A második harmadban arra kértem a srácokat, hogy tartsuk az eredményt. A negyedik gól után sajnos vége lett a rövid cseréknek, vége lett a csapatjátéknak, mindenki akarta lőni az ötödiket. Az első gól után éreztem a nyomást, időt is kértem és jeleztem, hogy nem ez az a játék, ami kell. Az első gól volt az a momentum, amikor éreztem, hogy elindult a lavina. Ez után egyenlítettek, ekkor már hiába próbáltam rendezni a sorokat. A harmadik harmadot a szívvel nyertük meg. Nem szabad elfelejteni, hogy mi egy erdélyi túrán vagyunk túl, ami nagyon sokat kivett a srácokból, ez érezhető is volt, a harmadik harmadban nem sok erő maradt a srácokban.”

Virág Csaba, vezetőedző, UTE: ”Így, ahogy mi kezdtük a mérkőzést, nem lehet. 4-0 után karaktert mutattunk, egy csapatként álltunk fel a rossz kezdésből. Szépen faragtunk le a hátrányunkból. Közel voltunk, hogy megnyerjük a mérkőzést, úgy gondolom, hogy győzelmet nem érdemeltünk volna, de vereséget sem. Sajnálom, hogy még hosszabbításra sem sikerült menteni a találkozót. A vereség ellenére amiket csináltunk, abban voltak jó dolgok.”

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 372 néző. Játékvezetők: Soós, Soós, Kis-király, Váczi.
Hetényi: 91,8% (Gönczi L.)
K
Sági Máté: 86,5% (Monostori)
Jakabfy, Zalamaj, Spirko, Izacky, Dalecky
1
Järvinen, Kiss Phil, Benk, Henttonen, Just
Bogesic, Szoszunov, Mihalik A., Mazzag, Novotny
2
Kmec, Balázsi, Kovács A., Shirley, Kiss Patrik
Bukor, Vokla, Molnár D., Révész, Sági Martin
3
Tornyai, Kiss D., Nemes, Németh, Madácsi
Sándor, Kozma, Mihalik G., Szmirnov
4
Laskawy, Balogh, Lászlóffy
György József, Kecskeméti Áron
E
Virág Csaba, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 05:09 DEB Mihalik A. Bukor Novotny
2-0 07:55 DEB Izacky Spirko
3-0 19:55 DEB Dalecky Spirko
4-0 23:38 DEB Szmirnov Mihalik G. Sándor
4-1 27:00 UTE Kiss Phil Just Benk
4-2 34:53 UTE Kiss Patrik Kovács A. Shirley
4-3 35:23 UTE Nemes Balázsi Madácsi
4-4 44:34 UTE PP Madácsi Just Järvinen
5-4 56:55 DEB PP Révész Molnár D. Sági Martin
37 Kapura lövések száma 49
4 Kiállításpercek 8

Remek beleérős gólokat szereztek az újpestiek

 

A pénteki DEAC–UTE mérkőzés videó-összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum