Bajban az UTE?

   

A fővárosi lila-fehérek eddig nem úgy muzsikálnak, mint ahogyan előzetesen tervezték, a mumusnak számító FEHA19 ellen térhetnek vissza a helyes útra.

A hetedik helyen álló UTE kedd este 18 órától fogadja az utolsó helyen álló, egyetlen pontszerzését éppen a lila-fehérek ellen bemutató FEHA19-et. Az újpestiek 6 találkozón szerzett 7 pontja talán nem is fest olyan rossz képet az együttesről, de a mérkőzések utolsó harmadaira még kevésbé lehet büszke a Virág-Baróti páros. A nyitó fordulóban háromgólos előnyt engedtek ki a kezükből a DVTK ellen, majd az FTC pályáján sem tudtak megújulni a találkozó vége felé, a Csíkszereda is a hajrában jött vissza a mérkőzésbe – igaz akkor Pereszunko büntetője otthon tartotta a pontokat–, legutóbb a BJAHC nyerte 3-0-ra a Megyeri úti utolsó felvonást. A DEAC elleni tükörsima 5-2-es győzelemnél úgy tűnt Kiss Dánielék elindulnak a tabellán felfelé, a következő mérkőzésen viszont meglepetésre 3-2-re kikaptak Fehérváron. Nagy kérdés, hogy az UTE-ba visszatérhet-e a múlt héten betegséggel küszködő Pereszunko, aki üde színfoltja a lilák támadásainak. Kovács Sebestyén régóta hiányzik, legutóbb Kiss Dániel került a maródiak listájára, míg James Orban eltűnéséről egyelőre nem adott magyarázatot a klub. A fehérvári farmegyüttes eddig két szoros mérkőzést játszott az idei szezonban: a Brassót megszorongatta hazai pályán, míg az UTE-t meglepetésre le is győzte. Anatoli Bogdanov csapata legutóbb a Tüskecsarnokban vendégeskedett az FTC-nél, sima 4-1-es vereség lett a vége. Reiter Attiláéknak a góllövésbe kellene leginkább belehúzniuk, a 6 mérkőzésen 7 lőtt góljuk van, csak orosz bekkjük, Mingazov áll 2 találattal. A két együttes legutóbb kilenc napja találkozott Fehérváron, az előző szezonban a két IV. kerületi mérkőzést az UTE nyerte: előbb simán 7-1-re, majd egy harmadik harmados fordításnak köszönhetően 4-2-re. A Megyeri úti összecsapás a szokásos módon megtekinthető az Erste Liga TV-n.

UTE–FEHA19 5-2

   

Bő egy hete meglepetésre a székesfehérváriak nyerték az újpestiek elleni csatát, a lilák most hazai jégen nem kegyelmeztek ellenfelüknek.

Az első harmad első tíz perce – csakúgy, mint a legutóbbi találkozó – Márkus Levente védéseiről szólt. Az újpestiek többször is jó helyzetből lőhettek, de nem tudtak kifogni korábbi kapusukon. A másik oldalon emberelőnyben adódtak a legnagyobb lehetőségek, Mihály Ákos egy majdnem egész pályás szólót is bemutatott, Sági Máté védte a lövését. A játékrész felénél aztán az UTE is kapott egy fórt, Márkus az egyik próbálkozást elfeküdve, mamuttal fogta, Kiss Patrik távoli bombáját azonban már nem tudta hatástalanítani. A lilák a vezetés megszerzése után alig engedték ki a fehérváriakat a harmadukból, a nyomás viszont nem párosult eredménnyel. Az utolsó másodpercekben Ambrus még megkínálta Ságit egy váratlan lövéssel, de maradt az 1-0-s hazai vezetés a szünetre.

A második harmad elején a FEHA19 rövid időn belül kétszer is emberelőnybe került, de mindkettőt kihasználatlanul hagyták. A második után az Újpest azonnal meg is büntette ezt: Nemes lövése még a kapuvason csattant, a kipattanót viszont Kovács Alex kíméletlenül a hálóba lőtte. Néhány perc múlva háromgólosra növelték az előnyüket a hazaik, Shirley vitte fel a szélen a korongot, a középen érkező Kisshez passzolt, aki közelről is pontosan lőtt a kapuba. A harmadban akadt néhány fehérvári helyzet is, de Sági kapuját nem tudták bevenni, a lilák kapusa vállal is védett, amikor a szükség úgy hozta.

Bár a harmadik harmad első perceiben a FEHA19 támadott, újabb találatot azonban az Újpest szerzett: Henttonen kiváló passza után Márkus – az első harmaddal ellentétben – már nem tudta védeni Just közeli lövését. A 47. percben már 5-0-ra vezetett az Újpest, miután Reiter buktatta a kapu felé tartó Henttonent, utóbbi pedig belőtte a büntetőt. A fehérváriak a hajrá kezdetén szépségtapaszként megszerezték az első góljukat. Rétfalvi lövését még hárította Sági, ám visszapattant hozzá a korong és az ismétlést nem hibázta el. És itt még nem volt vége a vendég találatok számának. A fehérváriak fórban támadtak, amikor az 55. perc kezdetén a kapu előtti óriási kavarodás közepette átment a korong a gólvonalon, megnézték videón is, és szabályosnak ítélték. Majdnem jött erre válasz, de a korong a kapuvas sarkáról kifelé pattant.

Több találat már nem esett a meccsen, az UTE 5-2-re győzött a FEHA19 ellen.

utefha_madacsi_reiter

fotó: Vörös Dávid/UTE

Ez már kezdett arra hasonlítani, amit játszani szeretnénk

   

A vezetőedzők mellett egy-egy játékos is elmondta meglátásait az UTE FEHA19 felett aratott keddi győzelmét követően.

Virág Csaba, vezetőedző, UTE: „A hozzáállásunk más volt, mint az utolsó két meccsünkön, nagy nyomás alá tudtuk helyezni az ellenfelet, jók voltak az átváltásaink támadásból védekezésben, ezáltal sok korongot szereztünk. A székesfehérváriak nagyon ügyes, gyors hokit játszanak, szerettünk volna nekik minél kevesebb lehetőséget adni, ami viszonylag jól sikerült. Ez a győzelem egy szépségtapasz, aminek örülni kell, de ettől nem lett sokkal jobb a helyzetünk, még van két meccsünk a héten, pénteken megyünk tovább. Talán a legfontosabb most, hogy elhiggyük, bárki ellen tudunk nyerni, ha csapatként és szisztémában játszunk.”

Anatolij Bogdanov, vezetőedző, FEHA19: „Ha úgy játszottunk volna az egész meccsen, mint az első tíz percben, akkor megnyertük volna a mérkőzést. Utána viszont nem mi akartuk jobban a győzelmet, de persze ez nem vesz el semmit az UTE érdemeiből. Az utolsó harmadban a hazai csapat visszavett, betaláltunk kétszer, de a három pont sorsa nem volt kérdéses.”

Kovács Alex, csatár, UTE: „Most éreztem először azt, hogy mind a három harmadban tudunk dominálni, odatettük magunkat minden párharcban, szerintem ez hozta meg az eredményét. A harmadok elején pár percre beragadtunk az öltözőbe, de aztán mindig összerázódtunk, és játszottuk, amit kell. A mostani hokink már kezdett arra hasonlítani, amit játszani szeretnénk.”

Fekete Alex, csatár, FEHA19: „Jól kezdtünk az első tíz percben, aztán a második tíz percben beragadtunk, a középső harmadban hullámzott a játékunk, az utolsó játékrész viszont számunkra pozitívan alakult. Nem tartottuk magunkat eléggé a megbeszéltekhez, nem voltunk elég erősek a kapunk előtt, kisebb egyéni hibák miatt kaptuk a gólokat.

Erste Liga, Megyeri út, 257 néző. Játékvezetők: Soós, Soós, Kis-király, Mizsák.
Sági: 93,5% (Rajna)
K
Márkus: 86,5% (Remete)
Järvinen, Kiss Phil, Benk, Henttonen, Just
1
Dolinar, Mingazov, Cizas, Mayer, Mihály
Kmec, Pokornyi, Kovács A., Shirley, Kiss Patrik
2
Csollák, Reiter, Ambrus Cs., Keceli-Mészáros, Fekete
Tornyai, Kiss D., Nemes, Németh A., Madácsi
3
Kóger, Hrubo, Rétfalvi, Farkas L., Zezelj
Laskawy, Balogh, Lászlóffy
4
Dézsi, Bajkó, Nagy, Győrffy, Grin
Virág Csaba, Baróti Zsolt
E
Bogdanov Anatoli, Arany Máté Dániel
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 10:55 UTE PP Kiss Patrik Kiss D. Henttonen
2-0 29:32 UTE Kovács A. Nemes Kiss Patrik
3-0 32:27 UTE Kiss Patrik Shirley Tornyai
4-0 42:21 UTE Just Henttonen
5-0 46:56 UTE PS Henttonen
5-1 50:42 FHA Rétfalvi Hrubo Mihály
5-2 54:08 FHA Fekete Keceli-Mészáros Csollák
37 Kapura lövések száma 31
10 Kiállításpercek 4

Kiss Patrik nagy góljai és három pontja

 

Az UTE végre le tudta győzni mumusát: íme a FEHA19 elleni 5-2-es siker videóösszefoglalója a lila-fehérek duplázó csatárának főszereplésével.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum