SC Csíkszereda–DVTK Jegesmedvék 3-4

   

A vendég miskolciak Razumnyak mesterhármasával túlórában győzték le a bajnokot egy fordulatos harmadik harmadot hozó összecsapáson.

A hazai kapuból Adorján nézett farkasszemet korábbi csapattársaival, a túloldalon Voris foglalta el helyét a vasak előtt. A miskolciak alapembere, Kevin Wehrs térdsérülése miatt továbbra sem tudott a vendégek rendelkezésére állni, el sem utazott az erdélyi túrára, helyette az U21-es csapatból felhívott Maxim Petkov kapott lehetőséget, az Erste Ligában debütáló fiatal szlovák bekk a negyedik sorba volt beírva.

Unalmas első negyedóra végén Rokaly Norbert szép góljával szerezte meg a vezetést a Sportklub. A meccs első kiállítása éppen letelt, amikor a gyergyószentmiklósi születésű csatár gondolt egyet, a kiegészülés pillanatában hirtelen mozdulattal eleresztett egy lövést az alapvonal közeléből, az éles szögből leadott bomba váratlanul érhette Vorist, befért a füle mellett a rövid felsőbe.

A mérkőzés felénél a vendégek is megkapták első emberelőnyüket, Blasko szép megmozdulása után Adorján védett nagyot a mamuttal. Úgy tűnt, a középső harmad lepereg gól nélkül, ám fél perccel a vége előtt a jégen lévő miskolci különítmény kihasznált egy rossz ütemű szeredai cserét. A lefülelt koronggal Szirányi lódult meg csatárokat megszégyenítő módon, az ő próbálkozását még kispárgázta Adorján, a kipattanóra azonban Ritó érkezett üres kapura.

A harmadik periódusban több minden történt, mint az első kettőben együttvéve. A kiegyenlítettnek mondható negyven perc után ezúttal a DVTK kezdett jobban: egy védekező harmadbeli korongszerzés után a középen teljesen egyedül kiugró Razumnyak kapta a korongot, százszázalékos ziccere végén szépen csapta be a kiszolgáltatott Adorjánt. A fordulásból Rokaly Norbert duplázhatott volna, ám Voris futballkapusokra emlékeztető vetődéssel őrizte meg az előnyt. Az egyenlítés neki még nem, öccsének viszont már összejött: Rokaly Szilárd remekül korcsolyázott be középre, a passzt is jó ütemben kapta Részegh Tamástól, nagy góllal fejezte be az akciót a 44. percben. A játékrész második felének elején roppant szerencsés találattal vette vissza a vezetést a Sportklub. Fórban Stach passznak szánt korongja úgy döntött, Galajda korcsolyáján irányt változtatva inkább a kapu irányába indul meg, Vorist ez annyira meglepte, hogy nem is tudott rá érdemben reagálni, ritkán látható öngóllal 3-2-re vezettek a csíkiak. Az 55. percben azonban deja vu-érzése lehetett a szép számú szeredai közönségnek: Razumnyak gyakorlatilag lekopírozta az első gólját, ugyanúgy ugrott ki és ugyanúgy fejezte be egyéni akcióját, így 3-3 után jöhetett a hosszabbítás.

E műfajból a címvédő idén már kettőből kétszer vesztesen jött ki, s most sem sikerült javítania ebbéli statisztikáján. Noha a túlóra elején Péter Balázs nagy kapuvasat ütött, Kubát kiállítása után ki más, mint Razumnyak büntetett, a DVTK tehát orosz légiósa mesterhármasával legyőzte a bajnokot, szombaton Brassóban folytatja túráját.

scc dvtk

fotók: Pál Zoltán/SC Csíkszereda

Népes szurkolósereg kísérte el a csapatot

 

A miskolciak vezetőedzője megköszönte a szurkolóiknak a pénteki sikert.

Tódor Krisztián, másodedző, Csíkszeredai Sportklub: ”Egy nagyon küzdős, hajtós mérkőzés volt. Tudtuk, hogy a Miskolc rengeteget korcsolyázik. Készültünk is erre, viszont néhol a mérkőzés adott pontjain úgy elvitt a játék, hogy elemi hibákat vétettünk és a Miskolcnak lehetőséget adtunk, hogy megnyerjék a mérkőzést, amit meg is tettek. A védekező zónában az elmúlt két mérkőzésen javuló tendenciát mutatunk, de odafigyelésre lesz szükség szombaton is.”

Tokaji Viktor, vezetőedző, DVTK Jegesmedvék: ”Nagyon fontos mérkőzésen vagyunk túl, melyen nem úgy kezdtünk, ahogyan szerettünk volna. Bent ragadtunk az öltözőben, ezért az első húsz percben csíki dominancia zajlott a jégen, de sikerült rendezni sorainkat, kiegyensúlyozottá vált így a játék. Azt gondolom, hogy ez a mérkőzés eldőlhetett volna másik irányba is, de azt hiszem, mi többet dolgoztunk a két pontért. A közönség számára biztosan szórakoztató volt a mérkőzés, akár csíkszeredai, akár miskolci oldalról nézve. Nagyon örülök, hogy ilyen népes szurkolósereg kísérte el a csapatot. Ez is igazolja azt az összetartozást és elköteleződést, ami a miskolci szurkolók irányából jön. Köszönjük szépen nekik, hogy eljöttek és kiszurkolták ezt a győzelmet!”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1500 néző. Játékvezetők: Gergely, Gergely, André, Magyar.
Adorján: 85,2% (Simo)
K
Voris: 91,9% (Kiss B.)
Kubát, Láday, Stach, Szkacskov, Részegh T.
1
Kiss R., Vojtkó, Miskolczi, Mattyasovszky, Galajda
Ferencz Csibi, Gecse, Becze, Rokaly Sz., Péter B.
2
Skrabov, Ilvessuo, Razumnyak, Páterka, Kulesov
Casaneanu, Farkas T., Reisz, Fodor, Részegh Zs. A.
3
Szirányi, Illés, Lövei, Farkas M., Blasko
Péter A., Rokaly N.
4
Petko, Pecsét, Ritó, Vas
Hozó Levente, Todor Krisztián
E
Tokaji Viktor, Galanisz Nikandrosz
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 14:55 SCC Rokaly N. Részegh Zs. A. Casaneanu
1-1 39:32 MIS Ritó Szirányi
1-2 41:20 MIS Razumnyak Kulesov Ilvessuo
2-2 43:50 SCC Rokaly Sz. Részegh T. Gecse
3-2 52:24 SCC PP Stach Szkacskov
3-3 54:10 MIS Razumnyak Skrabov
3-4 61:44 MIS Razumnyak Galajda Miskolczi
37 Kapura lövések száma 27
8 Kiállításpercek 10

Íme Razumnyak csíkszeredai mesterhármasa

 

A DVTK Jegesmedvék orosz csatára ellen nem volt ellenszere a vendéglátó Sportklubnak péntek este.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN INFO
VB 16:00 ITAKOR INFO
VB 19:30 HUNSLO INFO
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum