Corona Brasov–DVTK Jegesmedvék 3-2

   

A vendég miskolciak 19 másodpercre voltak a bravúrtól, ám a Corona kapuslehozatalos egyenlítése után ezúttal balszerencsésen jöttek ki a túlórából.

A brassói kapuban ezúttal Tőke kezdett, ezt leszámítva mindkét csapat az egy nappal korábbival megegyező összeállításban korcsolyázott jégre.

A nyitó harmadban a hazaiak egy, a vendégek két kisbüntetést védekeztek ki sikeresen, ezt leszámítva a játékrész nagy része eseménytelenül pergett le. Nem úgy az utolsó perc. Előbb egy palánk melletti kavarodásból a brassóiak hozták ki a korongot, a kapu előtti keresztpasszra Schaber érkezett, s bár elsőre is úgy tűnt, közeli tenyerese után belülről jött ki a korong, a gólt csak hosszas videózás után érvényesítették. Ekkor kereken hatvan másodperc volt hátra a harmadból, ennek ellenére a DVTK még a szünet előtt egyenlíthetett volna, ám az egy nappal korábbi hős, Razumnyak ordító helyzetben a félig üresen tátongó kapu helyett a már vert helyzetben lévő Tőkét lőtte telibe.

A fordulás után azonban ismét a bomba formában lévő orosz volt jókor jó helyen. A 26. perc elején látott miskolci tűzijátékból még nem született gól, ám a játékszer maradt a vendégeknél, Páterka mentette meg Razumnyaknak, akinek bár nem a legjobban jött ütőre a pakk, kapásból tüzelve mégis megtalálta a lyukat a kapus lábai között. A mérkőzés derekán kettős emberelőnybe került a DVTK. Előbb Garciát küldték ki, majd Gliga ütközte le Löveit a semleges harmadban úgy, hogy a fiatal miskolci játékos lennmaradt, végül saját lábán hagyta el a jeget, a román center is csak kisbüntetést kapott. A vendégek a nagy eséllyel nem tudtak élni, másfél perccel a vége előtt viszont egy újabb fórt már gólra váltottak: körbejárt a korong, végül Szirányi nézte meg magának a lepkés oldalt, és tűpontosan ki is lőtte.

A záró periódusban Voris és a miskolci védelem bevehetetlennek bizonyult, de többször Tőkének is nagyot kellett fognia – a legnagyobbat három perccel a vége előtt, amikor a gólvonalon tudott ráfeküdni a korongra. A DVTK hajszálra, egészen pontosan 19 másodpercre volt a bravúrtól, a rendes játékidős sikertől, ám ahogy az első, úgy a harmadik harmadban is be tudott találni az utolsó percben a házigazda. A kapuslehozatal és Dave MacQueen időkérése után elhozták a bulit a brassóiak, és bár Schaber rosszul találta el a korongot, éppen így csorgott VanWormer elé, aki közvetlen közelről kiegyenlített.

A túlóra gyakorlatilag az első támadással eldőlt: Valchar középre tett korongja a befékező Galajda korcsolyájáról pattant be a kapuba, szegény így két nap alatt a második öngólját szerezte teljesen vétlenül, a Corona pedig az utolsó pillanatokban énekelte ki a sajtot a miskolciak szájából. A brassóiak hétfőn a DEAC-ot fogadják, míg a DVTK Gyergyóban zárja erdélyi túráját.

bra dvtk

fotók: Corona Brasov

Megtaláltuk az utat a győzelemhez

   

A Brassó mestere szerint Tőke Zoltán tartotta meccsben csapatát.

Dave MacQueen, vezetőedző, Corona Brasov: “Nagyon jól játszottunk ma este, az ellenfél egy gyors, technikás csapat volt. Sok nagy gólhelyzetünk volt, de nem tudtunk betalálni. Az emberhátrányos védekezésünk jól működött, az emberelőnyünk szintén, annak ellenére, hogy csak egy gólt ütöttünk belőle, több helyzetet kialakítottunk. A kapusunk meccsben tartott minket, amikor az ellenfél 2-1-re vezetett. Mondtam is a srácoknak, hogy le a kalappal előttük, amiért végig hajtottak és nem lettek frusztráltak, megtaláltuk az utat a győzelemhez.”

Tokaji Viktor, vezetőedző, DVTK Jegesmedvék: “59:30-ig kontrolláltuk a mérkőzést, majd egy perc alatt el is vesztettük, ami azt jelenti, hogy nem tudunk koncentrálni a mérkőzés végéig. Ez most a meccsünkbe került, tanulnunk kell belőle. Nem szabad a múlton rágódnunk, már a hétfői mérkőzésre készülünk. Ami a dolgok jó oldalát illeti, Csíkszeredában kettő, Brassóban egy pontot szereztünk, ez három pont a tabellán. Ezért jöttünk, dolgozunk tovább.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 0 néző. Játékvezetők: Csata, Csata, Bandi, Filip.
Tőke: 93,8% (Polc)
K
Voris: 92,3% (Kiss B.)
Sweeney, Boriszenko, Schaber, Valchar, VanWormer
1
Kiss R., Vojtkó, Miskolczi, Mattyasovszky, Galajda
Garcia, Williams, Domingue, Zagidullin, Gliga
2
Skrabov, Ilvessuo, Razumnyak, Páterka, Kulesov
Bors, Gajdó T., Kovács, Vasile A., Gajdó B.
3
Szirányi, Illés, Lövei, Farkas, Blasko
Vasile N. R., #6548, Buda
4
Petko, Pecsét, Ritó, Vas
MacQueen Dave, Strenk Hunor
E
Tokaji Viktor, Galanisz Nikandrosz
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 19:01 BRA PP Schaber Domingue Valchar
1-1 26:19 MIS Razumnyak Páterka Szirányi
1-2 38:26 MIS PP Szirányi Vas Lövei
2-2 59:41 BRA VanWormer Schaber Valchar
3-2 60:16 BRA Valchar Schaber Boriszenko
39 Kapura lövések száma 32
10 Kiállításpercek 10

A legvégén énekelte ki a sajtot a Brassó a Jegesmedvék szájából

 

Húsz másodperccel a mérkőzés vége előtt még a vendég miskolciak vezettek, végül mégis be kellett érniük egy ponttal – a brassói thriller összefoglalója, benne a szerencsés győztes találattal.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 ITAKOR 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum