Gyergyói HK–DEAC 2-5

   

A debreceniek az első harmadban eldöntötték a gyergyószentmiklósi mérkőzésüket, aminek köszönhetően megszerezték szezonbeli első rendes játékidős sikerüket.

A mérkőzésen ukrán játékvezetők és vonalbírók működtek közre, a hazai kapuban Rinne, a vendégek vasai között Hetényi szerepelt. A csapatok aktívan kezdték a találkozót, mindkét hálóőrnek akadt dolga az első percekben, aztán idővel a gyergyószentmiklósiak kerültek fölénybe. A több hazai támadás ellenére a DEAC szerezte meg a vezetést: Novotny korongot szerzett a védekező kék vonalnál, megindult a gyergyói kapu felé, aztán nagy gólt lőtt (0-1). A GYHK próbált egyenlíteni, Hetényi rendre védett, valamint a vendégeknek voltak veszélyes ellentámadásaik. Az első emberelőny a nyitó harmad közepén jött el, a gyergyószentmiklósiak próbálkozhattak öt a négy ellen. A fór két gólt hozott: Molnár korongot szerzett, Révész megindult, visszapasszolta társának, aki emberhátrányos gólt lőtt (0-2); aztán Jalonen kapura tett korongjába Sárpátki talán beleért, mindenesetre szépített a GYHK (1-2). Nem örülhettek sokáig a piros-fehérek, másfél percre rá egy gyors akció végén Bukor visszaállította a kétgólos különbséget (1-3). A DEAC a második hátrányát kivédekezte, a kiegészülés után pedig egy kontratámadás végén megint szétcincálták a gyergyói védelmet, az akciót Dalecky zárta sikerrel (1-4).

Szilassy Zoltán nem cserélt kapust a második harmadra, továbbra is az a Rinne állt a kapuban, aki az első húsz percben kilenc lövésből csak ötöt védett. A finn hálóőr meghálálta a bizalmat, a folytatásban jól teljesített, akárcsak a csapata. A GYHK a harmadik emberelőnyével is élt, megint Jalonen lőtt, a korong talán irányt váltott (2-4). A meccs közepén eljött az első DEAC-fór, ami kimaradt. Pár perccel később megint öt a négy ellen támadhattak a gyergyóiak, ám az a lehetőségük egy kiállítás miatt idővel emberhátrányba fordult. A játékrész végén megint fórban próbálkozhatott zárkózni a GYHK, hiába.

A harmadik húsz percre is agilisen érkeztek ki a gyergyóiak, ám Hetényi vezérletével jól védekeztek a debreceniek. A harmad első büntetése vérző seb miatt dupla GYHK-emberelőny volt, de létszámfölényben sem tudtak közelebb zárkózni Bodóék. A kihagyott lehetőségek megbosszulták magukat, az 53. percben Izacky sikerrel zárta a debreceni támadást (2-5). A végjátékban még egyszer próbálkozhatott öt a négy ellen a GYHK, aztán a végén a kapust is lehozta Szilassy, ám egy hazai büntetés miatt DEAC-fórral ért véget a mérkőzés.

A DEAC 5-2-re nyert, szombaton a Sportklub otthonában folytatja erdélyi túráját, míg a GYHK a Dunaújvárosi Acélbikák ellen javíthat.

gyedeb_sagi_221007

fotó: Gyergyói HK

Hiszek ebben a hoki-karmában

   

A GYHK–DEAC mérkőzés edzői nyilatkozatai.

Szilassy Zoltán, vezetőedző, GYHK: “Tudtuk, hogy a DEAC nagyon erős a kontrákból, kicsit úgy éreztem magam, mint amikor a Fradi-Debrecen szuperkupát néztem: a Fradi ment, ők találtak 4 ilyen kontrát, és nyertek 4-1-re. Rendkívül felelőtlenek voltunk az első harmadban, főleg az offenzív zóna magas részein, és a kék vonal környékén. Ötven olyan lövésünk volt, ami a blokkban, vagy a kapu mellett fölött végződött, jobban kellett volna koncentrálnunk. Mindent megpróbáltak a fiúk, e tekintetben semmi kifogásom nincs a munkájuk ellen, itt a probléma a koronggal való felelősségteljes játék volt, amiből az első harmadban megtalálták a négy kontrát. Ha nem teszed meg az elején, amit meg kell, akkor megfizetsz ezért, én pedig hiszek ebben a hoki-karmában. Gratulálok az ellenfélnek!”

György József, vezetőedző, DEAC: “Egy eléggé mély gödörből érkeztünk, a Gyergyó pedig egy jó sorozatból jött. Azt kértem a srácoktól, hogy jól kezdjünk, mivel az utóbbi mérkőzéseken nagyon rosszul álltunk bele a mérkőzésekbe. Az emberhátrányos védekezésünk javítása volt a másik célunk, ami szintén megvalósult. Tudtuk, hogy a második harmadtól a Gyergyó begyújtja a rakétáit, amit szó szerint túl kellett élni. A harmadik harmadban – ahogy arra számítottunk – ránk jött az ellenfél, de vissza tudtuk állítani a háromgólos különbséget, ami végül győzelmet ért.”

Erste Liga, Gyergyószentmiklós, 1200 néző. Játékvezetők: Kicha, Kicha, Kharaberyush, Ostroukh.
Rinne: 77,3% (Demeter)
K
Hetényi: 94,6% (Gönczi L.)
Jalonen, Haaranen, Császár, Orban, Bodó
1
Jakabfy, Zalamaj, Spirko, Mihalik A., Dalecky
Saari, Fejes, Vincze P., Sylvestre, Sárpátki
2
Bogesic, Szoszunov, Izacky, Mazzag, Novotny
Kozma Zs., Imre, Szigeti, Tranca, DiDiomete
3
Bukor, Vokla, Molnár D., Sági, Révész
Silló, Sándor-Székely, Csiszer
4
Sándor, Borbát, Kozma F., Mihalik G.
Szilassy Zoltán, Góga Attila
E
György József, Kecskeméti Áron
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 04:38 DEB Novotny
0-2 09:16 DEB SH Molnár D. Révész
1-2 09:48 GYE PP Sárpátki Jalonen Tranca
1-3 11:10 DEB Bukor Molnár D. Sági
1-4 15:52 DEB Dalecky Spirko Molnár D.
2-4 27:29 GYE PP Jalonen Sárpátki Császár
2-5 52:47 DEB Izacky Novotny
37 Kapura lövések száma 22
6 Kiállításpercek 16

Így vesztette el veretlenségét a Gyergyó

 

A szezont bomba formában kezdő székelyeket az ezidáig bukdácsoló DEAC kontrázta szét idegenben.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA INFO
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 ITAKOR 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum