GKS Katowice?Hydro Fehérvár AV19 2-4

   

A székesfehérváriak a 26. percre már háromgólos előnyt építettek fel, s bár a vége izgulósra sikeredett, az összképet tekintve megérdemelten nyerték meg a BL-újoncok csatáját, megszerezve ezzel a klub történelmi első Bajnokok Ligája-sikerét.

A hazaiaknál szokás szerint a lengyel válogatott Murray, vendégoldalon ezúttal Roy kapott lehetőséget a kapuban. Mindkét csapatból hiányzott egy-egy kulcsember Pasiut, illetve Sarauer személyében, a Volánnál viszont az előzetes beharangozóknak megfelelően ott volt Campbell, Mihály Ákos és Rétfalvi is.

Az első komolyabb hárítást Murray mutatta be Erdély próbálkozásánál, majd Roy védett nagyot a mamuttal a japán légiós Hitoszato helyzeténél, az ismétlés keresztben elszállt az üres kapu előtt. Egyértelműen átvette az irányítást a Fehérvár, a 8. percben egy pofás vendégtámadás végén meg is szerezte a vezetést: egy passznak szánt korong került Hárihoz O?Brien közreműködésével és némi szerencsével, a csapatkapitány bepasszolta középről az üres kapuba. Lendületben maradt a Volán, öt perccel az első szünet előtt Terbócs remek passza után Szabó fonáklövésénél fogott bravúrral Murray.

A középső harmad elején egy áthúzódó magyar előny még kimaradt, ám egy magas botért megítélt 2+2-t rögtön kihasznált a Fehérvár, Petan keresztpassza után Findlay emelt a hosszúba. A második két perc lepergése után nem sokkal immár egyenlő létszámnál növelte előnyét háromra a Fehérvár: Stipsicz hagyta ott a korongot Mihálynak, aki meglódult és takarásból kilőtte a kulacsot, góllal debütált tehát a BL-ben. A meccs feléhez közeledve aztán emberelőnyben szépített a Katowice. Mikkola lövését védte Roy, rátenyerelnie azonban nem sikerült a korongra, az odakapó Pulkkinen ismétlése átpattant, be a kapuba. Úgy tűnt, a játékrész második felében tapasztalható kiállításcunamiból nem születik gól, ám az utolsó percben mégis született. De nem előnyből, hanem hátrányból, sajnos katowiceiből: egy rossz passz elöl, egy létszámfölényes kontra, és Fraszko szép megoldásával a sokáig magabiztos fehérvári előny minimálisra olvadt ? ráadásul a menteni igyekvő Nilsson pluszban még szerencsétlenül is zuhant neki a palánknak, úgy kellett letámogatni a jégről.

Ezt a minimális előnyt azonban a záró húsz percben már Roy vezetésével megőrizte a Fehérvár (a kanadai kapus önbizalmának nagyon kellett ez a meccs), méghozzá két újabb emberhátrányt és a lengyel kapuslehozatalt is kivédekezve. Négy másodperccel a dudaszó előtt Hári állította be a végeredményt, egész pályás üres kapus góllal duplázott. A vége így 4-2: a Volán néhány fegyelmezetlenebb periódustól eltekintve, a mérkőzés egészét nézve abszolút megérdemelten szerezte meg a három pontot, ezzel együtt történelmi első Bajnokok Ligája-sikerét. Rögtönzött visszavágó jövő szerdán a Raktár utcában, a Volán idei utolsó BL-meccsén.

A Fehérvár összeállítása:

Roy (Horváth D.) ? O?Brien, Nilsson, Newell, Hári J., Kuralt ? Fournier, Campbell, Erdély Cs., Findlay, Petan ? Stipsicz, Szabó D., Vértes, Bartalis, Terbócs ? Betker, Horváth M., Rétfalvi, Németh K., Mihály Á.

2022-10-04_Katowice-Fehrvr-87260-imag

fotók: Tomasz Błaszczyk

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
május 7., kedd
VÁL 19:00 HUNCAN 0-4VÉGE
    • Duna World/M4 Sport+
Partnerünk
Archívum