Győzelemmel kezdte az EWHL-t a Hokiklub

   

A Supercup-selejtezők után a hétvégén elrajtolt az EWHL, vagyis a régiós női bajnokság A címvédő magabiztosan nyert a BJA ellen, míg a MAC otthon kapott ki.

EWHL

Az első körben a Huszák Alexandrát nélkülöző Hokiklub Budapest és a BJA találkozott, és ahogy a Supercupban, ezúttal is a címvédő győzött. Már nyolc perc után 2-0-ra vezetett a HKB Lucia Halusková és Szilágyi Tifani találatával. A meccs felénél gyors gólváltás történt, Strobl Lara növelte a különbséget, de kettős fórban Somogyi Vivien szépített volt csapata ellen. Szilágyi volt újra eredményes, majd az utolsó percben Kristen Guerreiro faragott a hátrányból, de a végén Ungár Rebeka visszaállította a háromgólos különbséget, 5-2-re nyert a HKB.

A MAC Budapest vereséggel kezdte az EWHL-idényt. Az SKP Bratislava bő öt perc után 2-0-ra vezetett a Kisstadionban, és hiába volt a folytatásban sok helyzete a magyar csapatnak, nem tudott betalálni. A szlovák vendégek növelték előnyüket, a 44. percben már 0-5 volt az állás. A MAC kettős emberelőnyben Bieke Van Nes révén szépített, de a hajrában még lőtt egyet az SKP, és 6-1-re nyert.

Szombaton a MAC a Kärnten Lakershez látogat az EWHL-ben, majd vasárnap lejátssza harmadik Supercup-meccsét is az Ajszulu Almati ellen ? ha győz, bejut a négyes döntőbe. Szombaton a Hokiklub, vasárnap pedig a BJA fogadja majd a Neuberg Highlanders csapatát az EWHL-ben.

DEBL

Az osztrák liga keleti csoportjában a Hokiklub Budapest II 8-1-re verte a KSI-t, Farkas Nikolett és Kolozsvári Angelika is duplázott. A MAC Marilyn Budapest 5-2-re nyert az FTC ellen.

Légiósok

Az amerikai egyetemi bajnokságban, az NCAA-ben Seregély Míra együttese, a Maine megszerezte első győzelmét az idényben. A Saint Anselm elleni 6-3-as győzelemből a magyar csatár egy assziszttal vette ki a részét, összesen hat lövése volt.

hkb_bja_2

Fotó: BJA / Várhegyi Erna

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum