Sorsolás útján találnak gazdára az első vb-jegyek

   

De nem ám ingyen: a szerencsés kiválasztottaknak annyi előnyük van, hogy ők hamarabb vásárolhatják meg jegyeiket az adott napokra.

Érdekes újítást vezetett be az IIHF a 2023-as A csoportos világbajnokság jegyvásárlási rendszerében. Az indoklás szerint a kiemelt érdeklődés miatt szeretnék, hogy mindenki egyenlő esélyekkel induljon a jegyvásárlásnál, ezért a pénztárak megnyitása előtt első körben sorsolással választják ki a korai vásárlókat. A sorsoláson való részvétel bárki előtt nyitva áll: a magyar érdekeltségű tamperei csoportba ezen (a rigaiba pedig ezen) a linken keresztül lehet elővásárlásra jelentkezni a játéknapok, az árkategóriák, a mennyiség, majd a személyes adatok megadásával. Ahogy az várható volt, a finnországi világbajnokság nem lesz olcsó móka, ami viszont jó hír, hogy a magyar meccsnapokra a többinél relatíve olcsóbbak a jegyek (leszámítva a házigazda finnek elleni 8. vb-játéknapot). A legolcsóbb felnőtt napijegy így 15, a gyermekjegy 5-12 éves korig 10 euróba kerül ? a vb 5. napjára, amikor a franciákkal mérkőzünk ?, ám ez a kizárólag a sorsolás útján elérhető, tehát a későbbiekben meg nem vásárolható speciális kampányjegyekre vonatkozik csak. Az első, második és harmadik, valamint a prémiumkategóriás jegyek megvételére is lehet előzetesen jelentkezni, és akár az összes játéknapra is regisztrálhatunk a nagyobb esély érdekében (a döntőt leszámítva), ám egy adott napra csak egyféle jegytípust választhatunk és legfeljebb 6 jegy vásárlására adhatjuk le az igényünket.

Ez az előregisztrációs időszak már a mai naptól él és október 12-ig tart: a kisorsolt korai vásárlókat a következő naptól, tehát október 13-ától kezdi el folyamatában kiértesíteni az IIHF, a szerencsés ?nyertesek? november 4-ig vásárolhatják meg az ily módon megigényelt jegyeiket. A publikus jegypénztárnyitás dátuma november 10-e, csütörtök, ezt a napot érdemes felvésni a naptárba, ekkor indulhat meg a roham a ?sorsolós vásárlás? után megmaradt napijegyekért. (A pontos darabszámokról a tájékoztatókban nem esik szó, illetve az esetleges bérletinformációkról sem érkezett eddig semmilyen hír).

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 17., péntek
EL 17:30 GYEBRA 2-1 HVÉGE
EL 20:00 BJAFTC 0-3VÉGE
    • DUNA WORLD
március 18., szombat
AL 18:00 ETOASP 8-4VÉGE
AL 21:00 IKOWRM 5-4 HVÉGE
március 20., hétfő
EL 17:30 GYEFTC 2-3VÉGE
március 21., kedd
EL 17:30 GYEFTC 1-2 HVÉGE
NL 20:00 LUGGSE 
    • SPORT 2
március 22., szerda
AL 21:15 WRMIKO 2-3VÉGE
március 24., péntek
EL 19:30 FTCGYE 
    • M4 SPORT
március 25., szombat
EL 19:15 FTCGYE 
    • M4 SPORT+
AL 21:00 IKOWRM 
Partnerünk
Archívum